Ik ben gek op fietsen en sinds ik een elektrische fiets heb, fiets ik alleen nog maar vaker. Het is voor mij een heerlijke manier om een nieuwe omgeving te ontdekken of natuurlijk om mijn eigen vertrouwde omgeving op een nieuwe manier te leren kennen.

De voordelen van een elektrische fiets

Het is nou eenmaal de waarheid, in Nederland waait het vaak en hard. Je kunt hierdoor soms niet zo ver en lang fietsen als je zou willen. Als het erg hard waait dan heb je meestal geen zin om op de fiets te stappen en een lekker rondje te gaan fietsen. Maar met een elektrische fiets is dat een stuk makkelijker. Je kunt betaalbare elektrische fietsen kopen bij Decathlon en andere sport- en fietswinkels. Je kunt namelijk gewoon genieten van de elektrische ondersteuning die de fiets biedt. En nee, het is niet alleen voor bejaarden, want ik (22 jaar) rijd ook met veel plezier op een e-bike. Het is hierdoor makkelijker om een langer stuk af te leggen of gewoon lekker te fietsen met tegenwind.

Daarnaast vind ik het een voordeel ten opzichte van een scooter, dat een fiets niet uitstoot en je hoeft niet te tanken. Als je ’s avonds thuis komt leg je de accu aan de oplader en kun je de volgende ochtend weer lekker een eind fietsen. Het verschilt per e-bike hoelang je met de accu kunt rijden. Bij het kopen van een e-bike is het belangrijk dat je een goede keuze maakt op het gebied van accugrootte. Als je de fiets gebruikt voor vakantie en vrije tijd is een andere accugrootte aan te raden, dan wanneer je hem dagelijks zult gaan gebruiken.

Leuke regio’s om per e-bike te ontdekken

Midden-Delfland

Mijn eigen regio, Midden-Delfland. Onder de rook van Rotterdam vind je deze mooie regio vol groen en natuur. In Midden-Delfland kun je supergoed fietsen en genieten van de natuur. Door de vele fietspaden en duidelijke wegaanduidingen kun je hier gemakkelijk een hele dag rondfietsen. Onderweg zijn er genoeg leuke cafés en restaurants om even lekker te lunchen of een kopje koffie te nemen.

Veluwe

Iedereen kent natuurlijk de Veluwe met zijn witte fietsjes. Als je de mogelijkheid hebt, is het echt een te raden om met een e-bike naar de Veluwe te gaan. Je kunt dan veel meer van de omgeving zien, simpelweg omdat je sneller fietst. En de Veluwe is groot genoeg om dagen te fietsen, dus als je daar op vakantie gaat is het een aanrader om een elektrische fiets mee te nemen.

elektrische fiets

Groningen

De provincie Groningen is mooi maar vrij vlak. Tijdens het fietsen heb je daardoor altijd het gevoel dat je wind tegen hebt. Toch het landschap in Groningen super interessant en mooi. Als je per elektrische fiets deze provincie ontdekt, dan zul je er meer van kunnen genieten. Deze provincie wordt vaak onderschat maar is erg mooi en zeker leuk om te ontdekken per fiets.

elektrische fiets

Zeeuws-Vlaanderen

De andere kant van het land ligt Zeeuws-Vlaanderen. Ook hier kun je goed fietsen en het mooiste is dat je op veel stukken ook lekker langs het water kunt fietsen. De knooppunten routes in Zeeuws-Vlaanderen zijn goed aangegeven en je kunt daarom extra genieten van de omgeving.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Heb jij een elektrische fiets? Welke stukken van Nederland moet ik nog ontdekken? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Nederland?

~ Edam is een sfeervolle stad

– Beklim de toren van Groningen

~ Wandel de molenroute van Schiedam

10 gedachten over “Nederland ontdekken op de elektrische fiets”

 1. Ik pakte altijd de elektrische fiets van mijn moeder toen ik nog thuis woonden. Super fijn! Maar nu ik een mountainbike heb moet ik er eerlijk gezegd niet aan denken. Maar zeg er ook geen ‘nee’ tegen als het mij wordt aangeboden. Anders kom je een keer fietsen in Breda en omgeving. Super mooi hier!

 2. Ik heb een gewone fiets, maar ik ga wel altijd heel hard. Een moeder van school heeft een elektrische fiets en die gaat inderdaad wel ook altijd heel hard. Voorlopig fiets ik het liefst zelf, hoewel ik na het zoveelste fietstochtje wel eens écht moe ben en dan zou het wel een uitkomst zijn. Ik heb geen auto, dus ik doe alles op de fiets, van boodschappen tot treinstation, en van naar school brengen en halen tot naar sporten en vriendjes brengen. Of met erge tegenwind of zo…
  Denise onlangs geplaatst…Ibiza in de winter: zon en rustMy Profile

  1. Begrijpelijk, je ziet steeds meer mensen met een elektrische fiets. Hoewel ik het zelf niet altijd fijn vind om mijn elektrische fiets ergens midden in de stad te zetten, dus in de stad gebruik is altijd gewoon mijn “normale” fiets.

 3. Ik heb een elektrische fiets overwogen toen ik nog elke dag 2x 7km fietste. Ik heb het niet gedaan omdat ik mezelf er te jong voor vind, en het juist fijn vind om aan mijn conditie te werken. Dat gaat met een e-bike toch een stuk lastiger. Ik heb een jaar lang gefietst op een geleende e-bike en het was daarna flink pittig om weer te rijden op een ‘gewone fiets’…
  Marcella onlangs geplaatst…Bezienswaardigheden bij Mývatn in Noord-IJslandMy Profile

  1. Begrijpelijk, als je weer terug moet naar een gewone fiets is het inderdaad lastig. Ik fiets alleen op mijn e-bike als het om grote stukken gaat, in de stad enzo blijf ik altijd op mijn gewone fiets rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge