Als je naar een land in Azië gaat komen daar altijd een aantal voorbereidingen bij kijken. Je kunt maar beter goed voorbereid op pad gaan want je wilt natuurlijk niet dat er op reis iets vervelends gebeurd. Er zijn verschillende voorbereidingen die je moet treffen wanneer je naar Vietnam gaat, daarom geef ik mijn tips voor Vietnam.

Praktische informatie Vietnam

Zorg dat je alle nodige vaccinaties hebt

Allereerst is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je alle nodige vaccinaties hebt. Je hebt er namelijk verschillende nodig zoals DTP en Hepatitus A. Het is aan te raden dat je ruim voor vertrek naar een vaccinatiecentrum of de huisarts gaat om je te laten informeren over de nodige vaccinaties. Overigens is het aan te raden om de vaccinaties meerdere keren te nemen zodat je levenslang beschermt bent. Zelf heb ik alle vaccinaties genomen toen ik student was, want dan worden deze vaccinaties nog vergoed door de zorgverzekeraar. Laat je dus tijdig informeren over de nodige vaccinaties voor een reis naar Vietnam.

Hebben we je geïnspireerd om naar Vietnam te reizen? Vergelijk dan de mooiste rondreizen naar Vietnam op Azie.nl

visum voor Sri Lanka

Bekijk de regels met betrekking tot een visum

Als je naar Vietnam reist dan kan je in principe een visum on arrival aanschaffen maar dan heb je een autorisatiebrief nodig. Zelf vind ik het altijd fijner om gewoon van te voren een visum aan te vragen. Een visum Vietnam is namelijk ook super makkelijk online aan te vragen. Het kost maar een paar minuten en binnen twee werkdagen heb je het visum vaak al binnen. De kosten visum Vietnam zijn €49,95, een standaard bedrag. Als je on arrival naar Vietnam gaat, dan moet je bij aankomst nog een stamp fee betalen die tussen de $25 en 50 dollar is. Het is dus een stuk fijner dat je gewoon een vast bedrag betaalt.

Koop spullen tegen muggen

Mijn tips voor Vietnam zijn eigenlijk voornamelijk gericht op gezondheid. In Azië zijn er namelijk hele andere problemen dan hier in Europa en daar moet je wel op voorbereid zijn. Daarom is het kopen van goede bescherming tegen muggen erg belangrijk. In delen van Vietnam zijn er namelijk malariamuggen. Bekijk hier de kaart van Vietnam met de delen waar malaria voorkomt. Overigens vind ik het altijd fijn om DEET mee te nemen van minimaal 40% van het merk Care Plus. En vervolgens koop ik graag op mijn bestemming beschermspullen, in dit geval in Vietnam.

Neem een wereldstekker mee

Als je naar Vietnam reist dan wil je daar waarschijnlijk wel je telefoon, laptop en camera kunnen opladen. Helaas hebben ze in Vietnam andere stopcontacten dus heb je wel een wereldstekker nodig. In Nederland hebben we namelijk stopcontacten van type E of F en in Vietnam is het type A, C of D. Zonder wereldstekker zal je dus echt niet kunnen opladen en dat wil je natuurlijk wel. Zelf neem ik ook altijd een stekkerdoos mee, zodat je met één wereldstekker meerdere apparaten kunt opladen.

Denk aan de Vietnamese Dong – tips voor Vietnam

In Vietnam betalen ze niet met de Euro maar met de Vietnamese Dong. Het is daarom wel belangrijk om daar rekening mee te houden voordat je naar Vietnam reist. Daarom is één van mijn tips voor Vietnam: neem een valuta app. De applicatie die ik gebruik is ‘Currency’ van iPhone. Zo heb je altijd een idee van wat de valuta ongeveer is, verder is het ook niet heel handig om veel contanten aan euro’s mee te nemen. In grote steden zoals Hanoi, Hoi An en Ho Chi Minh stad kun je op veel plekken pinnen en kun je beter Vietnamese Dong opnemen. Dat is een stuk voordeliger dan contante euro’s wisselen.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks waar ik niet achter sta.

Gastblog geschreven door: Matthieu

Heb jij nog tips voor Vietnam? Welke voorbereidingen tref jij altijd? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Vietnam?

~ Praktische informatie Vietnam

– Op de motor door Vietnam

~ Vijf Hoogtepunten van Azië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge