Een plek waar ik het liefst veel vaker naartoe zou gaan is IJsland. Het land heeft mij gegrepen door de prachtige natuur, de vriendelijke mensen en het typische Scandinavische cultuurtje. Maar veel mensen denken dat je alleen naar IJsland kunt gaan wanneer je een groot budget hebt en veel tijd. Een aantal weken geleden ben ik echter samen met Helena naar IJsland geweest voor een mooie prijs en de hele reis hebben we gewoon zelf geregeld. Daarom wil ik graag mijn tips en tricks voor IJsland delen voor het regelen van een reis naar IJsland.

tips en tricks voor IJsland

Kies voor budgetopties

Het geldt eigenlijk voor alle reizen die je maakt, je kunt het zo duur maken als je zelf wilt. Als je naar IJsland gaat zijn er meerdere opties die ervoor kunnen zorgen dat de reis duur uitvalt en het hele jaarbudget voor vakanties meteen op is. Kies daarom voor de budgetopties. Zo vlogen wij met WowAir rechtstreeks van Amsterdam naar Reykjavik (Keflavik airport) voor maar €120 euro retour! Nu was er een aanbieding van WowAir op eerste kerstdag en hebben we daar van geprofiteerd, maar deze budget luchtmaatschappij scheelt een hoop vergeleken met IcelandAir. Helaas is WowAir sinds 2020 gestopt met vliegen. Je kunt sinds 2020 wel met Transavia naar IJsland vliegen. Je kunt ook bij het huren van een auto geld besparen door voor een budget autoverhuur bedrijf te kiezen. Zorg er dus voor dat je verschillende opties vergelijkt en kiest voor de budget optie die goed te doen is. Echt een belangrijk punt in mijn tips en tricks voor IJsland, kies voor budget.

Gouden Cirkel tips en tricks voor ijsland

Boek ver van te voren

Vluchten, accommodaties en autoverhuur is allemaal nodig wanneer je naar IJsland gaat. Omdat het eiland niet heel groot is, is het aanbod over het algemeen beperkt en moet je op tijd boeken om de beste mogelijkheden te hebben. Er zijn een aantal dorpen die zeker het bezoeken waard zijn maar helaas maar drie accommodaties hebben. Als deze accommodaties volgeboekt zijn, dan kun je er zelfs niet eens meer voor kiezen om in dit dorp te overnachten. Daarnaast zijn de prijzen ver van te voren ook altijd een stuk voordeliger.

tips en tricks voor IJsland

Verblijf in hostels

Daarnaast kun je natuurlijk kiezen voor het verblijven in hotels, maar kun je beter kiezen voor hostels of guesthouses. Er is op veel plekken (uitgezonderd van Reykjavik) niet veel keuze op het gebied van accommodaties. Je kunt ervoor kiezen om op een slaapzaal te overnachten, dit is een goede budgetoptie maar voor veel reizigers geen pretje. Persoonlijk lig ik altijd wakker wanneer ik de slaapzaal moet delen met 10 anderen mensen. In alle hostels kun je er ook voor kiezen om een privé kamer te hebben, wel met een gedeelde badkamer. Zo heb je toch privacy, maar dit bespaart je ook veel geld. Daarnaast is het ook nog eens leuk om nieuwe mensen te ontmoeten in een hostel, dat gaat in een hotel niet makkelijk. De meeste hostels in IJsland bevinden zich ook nog eens op een prachtige locatie midden in de natuur, ideaal toch?

route door Zuid-IJsland

Bepaal de route aan de hand van de beschikbaarheid

Doordat er in sommige dorpen maar twee of drie accommodaties zijn, is dat essentieel voor een rondreis. Als deze accommodaties volgeboekt zijn dan kun je deze plek misschien niet bezoeken. Het is daarom handig om eerst de hostels waar het vaak vol zit te boeken en te betalen. Aan de hand van de beschikbare data van deze accommodaties kun je de hele rondreis bepalen en kun je zelf kiezen voor de route die je wilt rijden. Volgende week komt er een artikel online over mijn ideale route om IJsland te leren kennen en ook nog eens tegen een goede prijs. Heb jij nog tips en tricks voor IJsland die je wilt toevoegen? Laat het zeker weten.

Neem een huurauto – tips & tricks voor IJsland

Misschien een logische tip, je hebt eigenlijk maar twee opties wanneer je een rondreis op IJsland wilt maken. Je kunt kiezen voor een huurauto of voor liften. Voor de avontuurlijke reizigers onder ons is liften ideaal en een stuk voordeliger. Maar als je buiten het hoogseizoen naar IJsland reist dan kan het zijn dat er niet veel mensen zijn om lifters mee te nemen. Een auto huren is dan de beste optie. Wij huurden een auto voor 6 dagen voor maar €117 in totaal. Aangezien je dat door twee personen deelt is het geen geld om de hele week een auto te huren. Op deze manier ben je goed mobiel en kun je overal komen waar je maar wilt. Het huren van een auto is heel gebruikelijk in IJsland en kan gemakkelijk online van te voren geregeld worden.

Ben jij wel eens op IJsland geweest? Heb jij iets aan de tips en tricks voor IJsland? Laat het ons weten in de reacties!

Meer IJsland?

~ Magisch IJsland

– Skogafoss, mooiste waterval van IJsland.

~ Gletsjerwandeling maken op IJsland

2 gedachten over “Mijn persoonlijke tips en tricks voor IJsland”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge