Een reis naar Thailand is voor iedereen anders, de één gaat backpacken en de ander regelt zelf alles van te voren. Zelf ben ik geen backpack type en vind ik het heerlijk om van te voren alles uit te zoeken. Ik heb namelijk echt plezier in het urenlang achter de computer zitten en alles uitzoeken. Daarom heb ik onze reis naar Thailand ook helemaal zelf geregeld en daar zal ik vandaag mijn tips voor geven! Zelf een reis door Thailand regelen is namelijk geen probleem.

reis door Thailand regelen
reis door Thailand regelen

Tip 1: Boek het vliegticket ver van te voren

Het belangrijkste onderdeel van een reis door Thailand regelen, is het vliegticket, dat is ook de grootste kostenpost namelijk. Ook het boeken van een vliegticket is voor iedereen anders. Sommige willen graag een goedkoop ticket en stappen dan liever vier keer over, anderen kiezen voor comfort en proberen rechtstreeks te vliegen. Wat mijn ultieme tip is? Hou Skyscanner in de gaten, op Skyscanner vind je namelijk mogelijke alle vluchten die er zijn. Zo kun je in één oogopslag zien wat het prijsverschil is tussen een goedkope of dure vlucht. Het is vervolgens handig om samen met jouw reisgenoten te bepalen wat belangrijk is en wat niet.

Tip 2: Controleer of je een visum nodig hebt

Wanneer je naar Thailand reist, heb je afhankelijk van het aantal dagen dat je in Thailand blijft een visum nodig. Een visum Thailand is namelijk niet nodig als je minder dan 30 dagen in het land blijft. Als je langer dan 30 dagen in Thailand wilt blijven, dan is het aanvragen voor een visum Thailand noodzakelijk. Verder is het altijd nodig om een visum aan te vragen als je gaat werken in Thailand, zaken of vrijwilligerswerk, het maakt niet uit. Als je gaat werken in Thailand moet je ten alle tijden een visum aanvragen. Mocht je dus zoals wij niet langer dan 30 dagen in Thailand blijven, dan kun je deze stap overslaan.

Nachttrein in Thailand
reis door Thailand regelen

Tip 3: Boek nachttrein en binnenlandse vluchten regelen

Veel mensen laten dit schieten en beslissen in Thailand zelf welke binnenlandse vluchten en treinen ze gaan nemen. Zelf heb ik dit van te voren allemaal geregeld en ik ben achteraf gezien heel erg blij dat ik dat gedaan heb. Zo heb ik namelijk €20 betaalt voor een vlucht waar vrienden die aan het backpacken waren later maar liefst €180 voor moesten betalen. Alleen maar omdat ze last minute besloten om een binnenlandse vlucht te nemen. Verder vind ik het persoonlijk heerlijk om een planning te hebben zodat ik daar aan vast kan houden.

Voor binnenlandse vluchten in Thailand kun je het beste kiezen voor AirAsia, de prijzen zijn goed en de service is keurig. Wij vlogen twee keer met AirAsia binnen Thailand en hebben dit als erg fijn ervaren. De treintickets heb ik via BMAir geregeld, maar een website zoals 12go Asia is ook een goede website. Overigens kun je op beide websites ook ferry’s en bussen regelen. Een reis door Thailand regelen, het is nou eenmaal vaak nodig om een binnenlandse vlucht, trein of boot te nemen.

Accommodatie tip Krabi
Accommodatie tip Krabi reis door Thailand regelen

Tip 4: Boek hotels via Booking.com

Ik ben echt gek op Booking.com, voornamelijk omdat alles overzichtelijk is en altijd de beste prijs wordt geboden. Voordat wij naar Thailand vertrokken heb ik uren het internet zitten afspeuren en heb ik via Booking.com de fijnste hotels geboekt. Als je in een nieuwe stad aankomt, heb je meteen een plek waar je naartoe kunt gaan en hoef je niet op zoek naar een nieuwe accommodatie. Vaak heb je dan ook niet voldoende keuze en kom je op plekken terecht waar je eigenlijk liever niet zou zijn. Ik vind het namelijk altijd belangrijk om van te voren reviews te lezen en foto’s van de kamers van een accommodatie te kunnen zien.

Mijn hotel tips voor een reis door Thailand:

Hotel Bangkok – Woraburi Sukhumvit

Een hotel Chiang Mai – Chiang Thai House

Hotel Krabi – Deevana Krabi Resort

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks waar ik niet achter sta.

Zou jij een reis door Thailand regelen? Of ga jij liever backpacken? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Thailand?

~ Onze route door Thailand

– Tiger Cave Temple: hoogtepunt van Thailand

~ De nachttrein: doen of niet?

9 gedachten over “Zelf een reis door Thailand regelen: mijn tips!”

  1. WoW wat cool en een gave reis! Ik heb zelf door Thailand gereisd en vond dat ook fantastisch. Ik hou van reizen, en van het ter plekke bedenken wat we gaan doen en waar we heen gaan. Dus ik zou het persoonlijk niet zo strak plannen van te voren maar heerlijk om te lezen dat jij er zo’n plezier in hebt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge