Een aantal jaar geleden vertrok ik voor de eerste keer naar Indonesië, toen voor een mooie rondreis door Indonesië over Java en Bali. Vorig jaar ging ik naar West-Kalimantan: een heel ander deel van Indonesië wat ik ook echt heel gaaf vond. Maar een reis naar Indonesië plan je niet zomaar, daar komt wel wat voorbereiding bij kijken. In november ga ik zelfs een hele maand naar Indonesië dus om mezelf alvast goed voor te bereiden schrijf ik dit artikel.

rondreis door Indonesië

Neem een sarong mee

Indonesië is een land waar vrijwel 70% van de bevolking moslim is en daarnaast zijn er nog veel tempels uit het verleden. Daarom is het op veel plekken gebruikelijk om lange kleding aan te hebben of mee te nemen. In vrijwel alle tempels is het verplicht om een broek of rok tot over de knieën te hebben en een T-shirt dat tot over de schouders bedekkend is. Zelf vind ik het heerlijk om een korte broek en een hemdje te dragen in landen zoals Indonesië waar het heerlijk warm is. De oplossing daarvoor is een sarong, een sarong is een omslagdoek die je zowel voor je benen als je schouders kunt gebruiken. Zo heb je nooit problemen met het respectvol binnen gaan van een tempel of moskee. Zelf kocht ik deze leuke sarong in Indonesië, dat is natuurlijk ook een optie.

reis door Thailand regelen

Een geldig visum regelen

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat je een geldig paspoort hebt voor je naar Indonesië gaat reizen. Verder is Indonesië een land waar je een visum voor nodig hebt, tegenwoordig kun je dit ook tijdens aankomst in Indonesië regelen maar je kunt het ook van te voren aanvragen. Door het van te voren aan te vragen vermijd je lange rijen bij aankomst in Indonesië. Het aanvragen van een uw visum Indonesië direct aanvragen duurt vaak maar een paar minuten en binnen enkele werkdagen heb je de bevestiging al binnen. Zo ben je zeker dat je geen problemen hebt tijdens het reizen naar Indonesië. Denk er wel aan dat het uitleg visum Indonesië alleen voor een enkele reis is, je mag dus niet twee keer het land binnen komen.

Denk aan de anti muggenspul & een malaria noodbehandeling

In Indonesië zijn er muggen en in sommige gebieden zelfs malariamuggen. Het is daarom handig om jezelf goed te beschermen. Neem daarom muggenspul mee met minimaal 40% DEET en in de gebieden waar malaria voorkomt, moet je een noodbehandeling meenemen. Als je twijfelt over de aanwezigheid van malariamuggen op jouw bestemming is het aan te raden voor de reis naar een vaccinatiecentrum of reizigersspecialist te gaan. De specialist kan jou helpen met advies voor jouw rondreis door Indonesië.

de beste reistijd - rondreis door Indonesië

Bereid je goed voor op het klimaat tijdens jullie rondreis door Indonesië

Indonesië is natuurlijk een supergroot land en door de eilanden zijn er veel verschillende klimaten aanwezig. Het is daarom handig om je van te voren goed in te lezen over de temperaturen en het klimaat op jouw bestemming. Zo kun je soms in het regenseizoen terecht komen en dan is het meenemen van een poncho of paraplu zeker aan te raden. Op hele hete dagen is het soms ook verstandig om niet veel buiten te zijn tijdens het middaguur wanneer de zon op zijn sterkst is. De regen is overigens niet koud dus goed te doen. Een klimaatgrafiek van Indonesië bekijken is zeker aan te raden.

Goed voorbereid op pad? Bekijk deze reislijst voor Indonesië en zo kun je niets vergeten tijdens een prachtige rondreis door Indonesië. Ik ben erg benieuwd waar jij naartoe gaat in Indonesië. Laat het zeker achter in de reacties!

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks waar ik niet achter sta.

Heb jij wel eens een rondreis door Indonesië gemaakt? Heb jij nog toevoegingen? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Indonesië?

~ West-Kalimantan het onontdekte stuk Indonesië

– Zonsondergang Mount Bromo

~ Wat te doen in Pontianak?

Bewaren op Pinterest?

2 gedachten over “Een rondreis door Indonesië: dit moet je weten!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge