Een aantal dagen geleden geleden kwam een droom uit, slapen in een vliegtuig. Vaak zie ik van die gave foto’s voorbij komen van mensen die in een vliegtuig overnachten en het helemaal te gek vinden. Toen ik erachter kwam dat er in de buurt bij mij ook een mogelijkheid was om dat te doen, was ik meteen enthousiast. Het vliegtuig vind je bij De Vreemde Vogel, een leuk buiten hotel in Vlaardingen.

De kamer / het vliegtuig

Het vliegtuig bestaat uit één grote kamer met daarin vier bedden. Een stapelbed voor kinderen bedoeld en één tweepersoonsbed. Verder vind je voorin nog de cockpit en zie je overal nog dat het een écht vliegtuig is.

De badkamer 

Doordat er beperkte ruimte is, hebben ze de douche en wasbak in een bijgebouw geplaatst. Het toilet bevindt zich wel in het vliegtuig, helemaal aan de achterzijde.

Onze ervaring

We mochten gaan slapen in een vliegtuig, super gaaf! Enthousiast stapten we eerste Pinksterdag op de fiets om naar Vlaardingen te rijden. We namen een mooie toeristische route van Schiedam naar Vlaardingen en genoten van het heerlijke weer onderweg. Het was even zoeken naar de Vreemde Vogel want we waren eigenlijk op de bonnefooi weggegaan. Toen we het terrein hadden gevonden, kwam ik meteen in de vakantiesfeer. Het terrein is super rustig gelegen en de sfeer die gecreëerd wordt is ook erg fijn.

slapen in een vliegtuig
slapen in een vliegtuig

Eerst zijn we gaan lunchen, daarover lees je meer onder het kopje Tuincafé. Vervolgens kregen wij de sleutel en mochten wij het vliegtuig gaan bekijken. Natuurlijk hadden we het vliegtuig al gezien bij aankomst, het is namelijk niet te missen. Enthousiast gingen we het vliegtuig in, jeetje wat gaaf! Ik vond het helemaal super, vier bedden en de cockpit was nog bijna helemaal compleet. Eerst hebben we samen een tijdje in de cockpit gezeten en naar alle knopjes en dingen gekeken. Helemaal gaaf! Vervolgens besloot ik even te gaan kijken naar de douche, een handige oplossing voor een kleine ruimte.

slapen in een vliegtuig
slapen in een vliegtuig

Buiten heb je een picknicktafel waar je heerlijk kunt zitten, in de namiddag ligt de picknicktafel in de schaduw en kun je hier heerlijk genieten van de omgeving. Dat hebben wij dan ook een tijdje gedaan. Even genoten van het heerlijke weer en de vogelgeluiden om je heen. Ook het gezellige gepraat vanaf het Tuincafé kun je horen, maar dat is helemaal niet storend. Na het maken van een aantal leuke foto’s besloten we de stad in te gaan om te dineren en naar de haven te gaan.

slapen in een vliegtuig

’s Avonds kwamen we terug en het was helemaal stil op het terrein. Het Tuincafé was dicht en er liepen alleen nog een aantal werknemers rond. We gingen lekker ons vliegtuig in, we slapen in een vliegtuig! Het in bed kruipen is wel even krap maar als je eenmaal ligt, begint je fantasie. Waar zou dit vliegtuig allemaal heen gevlogen zijn? En wat deden deze mensen in het vliegtuig? Heerlijk, zo val ik lekker in slaap…

slapen in een vliegtuig

De volgende morgen word ik al vroeg wakker door het fluiten van de vogeltjes en het licht in het vliegtuig. De gordijnen houden een beetje licht buiten, maar niet alles dus het is al vrij vroeg licht in het vliegtuig. Het slapen in een vliegtuig vond ik echt geweldig. Het toilet is alleen een beetje laag dus wanneer je ’s nachts naar WC moet is het even tobben. Maar dat doet niet af aan de geweldige ervaring om te slapen in een vliegtuig. We krijgen nog een heerlijk streekontbijt en vertrekken dan weer op de fiets richting Schiedam.

Het Tuincafé

Op het terrein van de Vreemde Vogel heb je ook het tuincafé. Een superleuk café waar je tussen 10.00 en 18.00 uur op zaterdag en zondag terecht kunt. En in alle schoolvakanties (regio midden). In de zomervakantie ook met avondkaart, 7 dagen per week van 10.00 tot 20.00 uur. Dat wilden wij natuurlijk ook proberen en daarom besloten wij vroeg richting de Vreemde Vogel te gaan voor een lekkere lunch. Het terras is echt heerlijk, je kunt daar lekker in de zon zitten en genieten van de groene omgeving.

Allebei gingen we voor de ‘Voederbal’ een heerlijke gehaktbal met jus en brood. Alles bij de Vreemde Vogel komt uit de streek en smaakt daarom extra vol en lekker. Ook waren de prijzen van het Tuincafé erg aantrekkelijk. Als je in de buurt bent is het echt leuk om eens aan te schuiven voor een lekkere lunch.

De Vreemde Vogel

Naast een gaaf vliegtuig, heeft de Vreemde Vogel meer vogels. Het terrein van de Vreemde Vogel is ruim opgezet en je hebt helemaal geen last van andere gasten, wat erg fijn is. Het is tenslotte een terrein waar je het liefst voor je rust komt. Zo kun je ook in een vogelhuis slapen, de papegaai, de waterhoen of de familie struisvogel. Het hele terrein is ingedeeld met grappige vogels en daar zijn leuke accommodaties van gemaakt. Verder vind je op het terrein een kleine boerderij waar verschillende dieren zijn, erg leuk voor kinderen.

slapen in een vliegtuig
slapen in een vliegtuig

De omgeving tijdens slapen in een vliegtuig

De Vreemde Vogel ligt in Vlaardingen, onder de rook van Rotterdam. In de omgeving is er genoeg te doen. Zo kun je bijvoorbeeld naar de Broekpolder, een natuurpark aan de overkant van de snelweg. Je kunt hier heerlijk fietsen en wandelen en genieten van de natuur. Ook kun je onderweg Schotse Hooglanders tegenkomen, maar die zullen je geen kwaad doen. Verder is de haven van Vlaardingen zeker de moeite waard. Je kunt hier eventjes langslopen en genieten van de mooie schepen en oude panden. Ook kun je natuurlijk de Vreemde Vogel bezoeken vanuit Schiedam of Rotterdam.

Disclaimer: Ik verbleef in het vliegtuig op uitnodiging van De Vreemde Vogel. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Zou jij willen slapen in een vliegtuig? Wat lijkt jou het leukste aan zo’n bijzondere overnachting? Laat het ons weten in de reacties!

Meer leuke overnacht tips?

~ Een boomhut op hoogte

– Eco lodge in Ghana

~ Hostel op Spitsbergen

Bewaren op Pinterest?

16 gedachten over “Slapen in een vliegtuig bij de Vreemde Vogel”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge