Dit is natuurlijk niet het eerste wat ik schrijf over mijn rondreis door Ghana. Met mijn studie ben ik afgelopen februari naar Ghana geweest en deze reis was erg indrukwekkend. Ik wil veel mensen meegeven dat Ghana een geweldig land is en daarom vandaag weer een nieuw blog. Deze keer over mijn ervaring met het Greenhouse te Karimenga, een bijzondere accommodatie.

Greenhouse Karimenga

Karimenga is een heel klein dorpje vlakbij de grote stad Bolgatanga in het noorden van Ghana. De lokale bevolking van Karimenga helpt aan alle kanten mee bij het uitbaten van deze accomodatie. We kregen iedere avond heerlijk te eten, allemaal lokale gerechten. Het Greenhouse Karimenga wil dan ook winst maken voor de lokale bevolking. De winst komt direct terecht bij deze lokale bevolking, om de mensen te helpen bij het voorzien in de eerste levensbehoeften. Toen wij hier verbleven hebben we ook een voetbalwedstrijd gespeeld tegen een team uit het dorp, dit was erg leuk!

Greenhouse Karimenga

Het terrein

Het terrein ziet er erg leuk uit. Het is een cirkel van verschillende huisjes. In het midden staat een “huiskamer” huisje, waar we elke avond aten en waar we veel spelletjes hebben gespeeld. Doordat de huizen in een cirkel staan is het echt een besloten gemeenschap. Je voelt je daardoor erg verbonden met de lokale bevolking. Het terrein bevindt zich ver van de bewoonde wereld waardoor het er pikdonker is ’s nachts! Vergeet dus vooral geen zaklamp, want zonder zaklamp zie je geen hand voor ogen. Het voordeel hiervan is wel dat je de sterren heel mooi kunt zien.

Greenhouse Karimenga

Slaapplek

De plek waar je ging slapen, mochten wij zelf kiezen. Ik koos de eerste nacht voor een hutje. Het was alleen zo’n 40 graden overdag waardoor ik ’s nachts niet kon slapen. De volgende nacht heb ik mijn matras opgepakt en ben ik op het dak gaan liggen. Dit is een heel normaal gebruik in Ghana. Zo heb ik de twee nachten erna heerlijk onder mijn klamboe in de buitenlucht geslapen. Je ziet op de middelste foto waar ik uiteindelijk heb geslapen. Op de eerste foto hier zie je de toiletten. De twee kleine hutjes stonden iets buiten het terrein en zonder zaklamp kon je de wc’s in de avond echt niet vinden. Het was een gat met een wc-bril daarop. Nog een tip als je hierheen gaat, vergeet geen wc-papier want je zult altijd zien dat precies als je even moet het papier op is. Verder was een hoofdlamp erg handig, zo heb je je handen vrij om naar het toilet te gaan, maar heb je toch licht!

Douchen bij het Greenhouse Karimenga

Nu vraag je je waarschijnlijk af, en hoe gaat dat met douchen? Er is geen stromend water aanwezig dus dat gaat ook geheel op lokale wijze. Er zijn kleine “douchecabines” waar je jezelf even kunt afsluiten. Je pakt een kokosnoot met water uit de waterput en dit gebruik je om te douchen. Erg belangrijk in het Greenhouse is ook om voorzichtig om te gaan met water. Je krijgt dus maximaal een kokosnoot vol water. Je kunt dit makkelijk redden, het is wel even oefenen maar je krijgt het zeker voor elkaar.

In het Greenhouse Karimenga kun je helemaal tot rust komen. Je voelt je er meteen thuis omdat iedereen erg lief is. Het lokale eten is super lekker en je kunt altijd water kopen bij het kleine keukentje. Dus je hoeft niet bang te zijn zonder te zitten.

Zou jij overnachten bij Greenhouse Karimenga? Ben jij al eens in Ghana geweest? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Ghana?

~ Tongo Rocks beklimmen

– Lopen door de boomtoppen Kakum

~ E-waste in Accra

24 gedachten over “Bijzonder overnachten: Greenhouse Karimenga [Ghana]”

  1. Ik wist niet dat je daar voor je studie heen was gegaan, wat gaaf zeg! Erg leuk om je ervaring te lezen. Ik ben nog nooit in Ghana geweest en ik heb nog nooit op zo’n bijzondere locatie overnacht. Met 1 kokosnoot water douchen lijkt mij wel een uitdaging, maar zoals je zegt, je leert snel met minder genoegen nemen 😉

  2. Wat roept dit mooie herinneringen op! Ik was hier in 2008. Dit was de eerste overnachting op mijn reis na 3 maanden in een kindertehuis te hebben gewerkt. Geen werkende douche en toilet (wij hadden destijds alleen een klein gat in de grond). Slapen op het dak. Wat een mooie ervaringen! Leuk om bij jou terug te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge