Praktische informatie Göteborg

Vliegen of rijden naar Göteborg

Je kunt ervoor kiezen naar de Zweedse stad te rijden, dit kost je zo’n 11 uur. Je rijdt dan via Duitsland en Denemarken naar Zweden. Dit kost je ongeveer €250 euro aan brandstof en €48 euro aan tol. Je kunt er ook voor kiezen om met de Stena Line vanuit Kiel (Duitsland) naar Göteborg te varen. Deze boot vaart ’s nachts en je betaalt dus voor een slaaphut. De boottocht duurt zo’n 11 uur en het rijden naar Kiel duurt zo’n 6 uur. Zelf vind ik deze manier wel erg leuk, als je slaapt op de boot heb je een heerlijk vakantie gevoel. Dit kost je ongeveer €134 aan brandstof en de boot is €300 voor twee personen. Maar natuurlijk kun je ook met het vliegtuig gaan. De KLM vliegt rechtstreeks van Schiphol naar Landvetter luchthaven. Gemiddeld kun je voor zo’n €150 een retourtje boeken. Ben je met meerderen dan is de Stena Line het goedkoopst maar ben je maar met twee dan kun je het beste gaan vliegen! Praktische informatie Göteborg is dus de keuze tussen vliegen of rijden.

Vervoer vanaf de luchthaven

De luchthaven ligt zo’n 25/30 rijden van het stadscentrum. Je kunt met de vliegbus gaan. Dit duurt ongeveer 35 minuten. Deze bus brengt je midden in het centrum en vertrekt elke 15 minuten vanaf de luchthaven. Je moet hiervoor een kaartje kopen, wat je €10 kost. Als je van te voren online een kaartje koopt voor de Flygbussarna kost het je €9 voor een enkele reis. Verder kun je ook een taxi nemen, dit kost je €42 voor een enkele reis naar het centrum. De vliegbus rijdt altijd dus je kunt erop vertrouwen, zelf kies ik meestal voor deze optie, in verband met het prijsverschil.

Accommodatie in Göteborg

Aan accommodaties in Göteborg zeker geen te kort! Je kunt hotels in alle prijsklassen vinden en natuurlijk ook genoeg hostels. Zelf heb ik twee keer overnacht in de stad en toen overnachtte ik bij het Spoton hostel, ongeveer €25 per persoon per nacht. Dit is op een slaapzaal met vrouwen of mannen. Je kunt ook een privé kamer kiezen. Dit is ongeveer €45 per nacht voor twee personen. Dit hostel ligt iets buiten het centrum, vlakbij het attractiepark Liseberg. Je bent binnen 6 minuten met de tram in het centrum. De dure hotels zitten rond het centraal station, ik zou dus aanraden om vlakbij Liseberg of Lineplatsen een hotel te zoeken.

Wat te doen in Göteborg - Praktische informatie Göteborg

Vervoer binnen de stad

In de stad is het openbaar vervoer goed geregeld. De tram brengt je naar alle highlights in de stad. Wat te doen in de stad? Lees in deze blog wat je kunt doen in de stad. Je kunt voor €17 euro 72 uur gebruik maken van al het openbaar vervoer. De bus en tram zijn de belangrijkste vervoersmiddelen binnen de stad. Je kunt deze 72 uurs kaart kopen bij de Vasttrafik (OV maatschappij) verkooppunten of bij de Pressbyran (een soort AH to go).

Praktische informatie Göteborg rondom het betalen

Een belangrijk punt van Göteborg waar je aan moet denken, is de valuta. Je hebt namelijk geen euro in Zweden. Ze gebruiken de Zweedse kroon. Op alle plekken in Göteborg kun je gewoon pinnen in de winkel, het restaurant, café of bij de supermarkt. Ik heb na 13 weken hier nog geen één keer meegemaakt dat het niet kon. Verder kun je natuurlijk op verschillende plekken geld uit de pinautomaat opnemen. Ik zou dus NIET aanraden om geld om te wisselen in Nederland of in een wisselkantoor in Göteborg.

Heb jij iets gehad aan deze praktische informatie Göteborg? Welke tips neem jij mee als jij naar Göteborg gaat? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Göteborg?

~ Stedentrip Göteborg

– Uitzichtpunt over de stad

~ Dieren spotten in het stadspark

Bewaren op Pinterest?

6 gedachten over “Praktische informatie Göteborg: betalen, vervoer en meer”

  1. Handige vergelijking van de 3 opties om naar Göteborg te gaan. Wij zijn ooit met de boot overgestoken naar Oslo vanuit Denemarken… vond dat inderdaad een heerlijk vakantiegevoel (was we de overdagboot, wamt we wisten niet of we slapen in zo’n kleine hut wel heel fijn zouden vinden)

  2. Ik ben inderdaad eens vanuit Kiel naar Göteborg gevaren. Dat was best een bijzondere ervaring. Met een groep reisagenten was ik. Er zaten toen best veel dronken Scandinaviërs op de boot (de drank was goedkoper dan in hun land), maar misschien letten ze daar nu beter op. Al met al was het toch een hele leuke reis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge