Vandaag dalen we weer eens af naar het zuiden. Clécy Normandië ligt zo’n 35 kilometer van Caen. Het dorp ligt in Suisse Normandië en is daar het boegbeeld van. Je kunt van alles doen en beleven in en om Clécy.

Het dorpje

Het dorpje van Clécy is klein en heel fijn. Je kunt er heerlijk om de kerk heen lopen en als je geluk hebt is de kerk zelfs open. Je kunt ook de echte Franse bakkerijtjes in dit dorpje bezoeken. Verder staat Clécy ook bekend om zijn bloemen, die je overal ziet. Elk perkje staat vol met de mooiste bloemen en planten. Je komt helemaal tot rust in dit kleine dorpje. Je kunt overigens overal in het dorp gratis parkeren.

De Orne

De Orne is de rivier die centraal door Clécy loopt. Het riviertje loopt door het oude dorpje heen en verlaat de stad aan beide kanten. Het is eigenlijk ook waarom Clécy zo’n heerlijke plek is. Je kunt er actief op bezig zijn, waarover ik zo meer vertel. Maar kun ook heerlijke rust vinden langs de Orne. Clécy en de Orne zijn onafscheidelijk, net zoals Parijs en de Seine.

Actief

Zoals ik al vertelde kun je actief zijn langs de Orne. Je kunt verschillende activiteiten uitvoeren op en langs de rivier. Zo kun je een kano of kajak huren en een rondje peddelen over de rivier. Verder kun je kano volleybal, surfen, waterfietsen en nog veel meer andere actieve wateractiviteiten uitvoeren op de Orne. Net iets buiten de stad vind je al deze activiteiten en kun je een activiteit kiezen die bij jou past. Voor de echte dear-devils, je kunt het ook hoger opzoeken. Via de steile rotswand klauter je helemaal naar boven (natuurlijk met begeleider) en kun je genieten van een prachtig uitzicht. Vanaf boven kun je abseilend naar beneden of tokkelend afdalen. Ook kun je via een wandelroute naar boven lopen en dan tokkelend naar beneden gaan. Een stukje van de Orne af vind je een rodelparcours. Je kunt daar voor nog geen €3 heerlijk naar beneden roetsen. Voor de actievelingen onder ons is er in Clécy dus genoeg te doen!

Rust in Clécy Normandië

Clécy Normandië

Niet alleen kun je er genieten van activiteiten maar ook van de rust. Er zijn verschillende wandelroutes langs de Orne, waarbij je heerlijk tot rust kunt komen. Neem een broodtrommel mee en wat water en je kunt heerlijk picknicken op de mooiste plekken. Natuurlijk hoef je niet langs de Orne te lopen, je kunt ook over het oude spoor lopen. Deze spoorlijn wordt al jaren niet meer gebruikt en vormt tegenwoordig een fijne wandelroute voor degenen die rust zoeken. Het spoor ligt op de bekende brug, je kunt via de zijkant op deze brug komen. Ook al wil je de spoor route niet wandelen is dat zeker de moeite waard. Je kunt vanaf daar mooi over de hele omgeving kijken!

Dus ben jij in Frankrijk dan is Clécy Normandië echt een dorp waar jij langs moet gaan. Je kunt er tot rust komen, actief zijn en lekker genieten van de natuur.

Wat zou jij doen in Clécy Normandië? Genieten van de rust of toch abseilen van de bergen? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Normandië?

~ Fietsen over het spoor

– Luxe kamperen

~ La Roche D’Oetre

11 gedachten over “Natuur & actief in Clécy Normandië [Frankrijk]”

  1. Je weet hoe verliefd ik ben op Frankrijk en op de natuur.. Dit ziet eruit als de perfecte bestemming voor mij. Ik ben echt dol op dit soort kleine dorpjes en de natuur ziet er zo mooi uit. Heel rustgevend 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge