Het is al bijna 2017 dus dat betekent dat we een nieuwe bucketlist moeten maken voor aankomend jaar. Zo aan het eind van 2016 mogen we best dromen over nieuwe en mooie bestemmingen. In dit blog deel ik vijf plekken die jij in 2017 moet bezoeken. Albufeira, Portugal waar je heerlijk kunt genieten van de zon. Gothenburg, Zweden waar je tot rust kan komen op een mooie stedentrip. Ghana, Afrika het prachtige land met vele gezichten. Hemsedal, Noorwegen waar je geweldig kunt skiën en vele andere winterse activiteiten kunt beleven. En als laatste de Zaanse Schans, want ook ons eigen kikkerlandje is een bezoek waard.  Zoals je ziet voor ieder wat wils.

Albufeira, Portugal

top 5 stedentrips met strand
Type vakantie: Zonvakantie
Beste reisperiode: Gehele jaar
Reisduur: tussen de 8 en 15 dagen

Albufeira in Portugal is een plek die het je het gehele jaar door kunt bezoeken. De temperaturen zijn heerlijk en je kunt er lekker tot rust komen. Het is fijn om na alle drukke feestdagen in januari/februari naar het prachtige Portugal af te reizen. Voor meer over zonvakanties naar Portugal kun je hier klikken. Zelf was ik een aantal jaar geleden in Albufeira en genoot ik enorm. Ook voor mij staat Albufeira op het lijstje van plekken die ik in 2017 moet bezoeken, ik zou er graag weer eens terug gaan.

Naast de heerlijke zon kun je in Albufeira ook genieten van gave watersporten, zoals parasailen, jetskiën en nog veel meer. In het oude centrum van de stad kun je uren rond struinen langs de verschillende (souvenirs) winkeltjes.’s Avonds kun je genieten van het lekkere Portugese eten met een prachtig uitzicht over het strand. In de late avond kun je op stap gaan in de leuke en gezellige barretjes. De Algarve staat natuurlijk bekend om zijn prachtige kliffen, mijn tip is: bekijk deze vanaf het water! Ga op een boottocht en geniet van de kliffen op een hele speciale manier.

Gothenburg, Zweden

Wat te doen in Göteborg
Type vakantie: Stedentrip of doorreis
Beste reisperiode: tussen februari en oktober
Reisduur: 3,4 of 5 dagen

Deze hippe stad in Zweden wordt nog zelden bezocht door reizigers. Ik zou iedereen deze mooie stad aanraden. Gothenburg is nog geen 2 uur vliegen en je belandt in een hele andere wereld. De stad heeft grachten zoals in Amsterdam maar verder kun je de twee steden niet met elkaar vergelijken. Gothenburg is de meest groene stad die ik ooit bezocht heb. Je kunt er genieten van de mooie parken en ontelbare bloemen, vooral ’s zomers. Ook voor de shopaholics onder ons is Gothenburg een stad waar je je kunt uitleven. Naast de bekende Zweedse ketens vind je ook veel leuke kleine designers en andere unieke winkeltjes. Deze stad hoort zeker bij de plekken die jij in 2017 moet bezoeken. Dus wil je eens wat anders dan een stedentrip naar London, Parijs of Rome; kies voor Gothenburg! En hopelijk word jij net zo enthousiast over deze stad als ik!

Ghana, Afrika

2017 moet bezoeken
Type vakantie: Rondreis
Beste reisperiode: tussen januari en juni
Reisduur: tussen de 17 en 21 dagen

Degene die GlobeGirl volgen weten al dat ik afgelopen jaar in Ghana was. Met veel plezier schrijf ik geregeld over Ghana omdat ik verliefd werd op het land. Ook Ghana is net als Gothenburg nog een beetje onontdekt, maar daar moet verandering in komen. Ghana heeft alles te bieden: prachtige stranden, wilde dieren, steppe en savanne gebieden.

De hoofdstad Accra is een hele cultuurschok, maar na een paar uur voel je je helemaal thuis. Ik ging voor mijn studie op rondreis door Ghana en ik zal je dan ook een rondreis aanraden. Plekken die je moet bezoeken zijn Mole National Park, Kakum National Park, Bolgatanga, Beyin en Accra. Helemaal terug naar de basis gaf mij echt een heerlijk gevoel, geen telefoon & geen internet. Even lekker nergens aan denken en vooral relaxen, dat is een woord wat ze veel gebruiken in Ghana. Zou jij het aankunnen om drie weken zonder internet op reis te zijn?

De Zaanse Schans

zaanse schans
Type vakantie: Dagje weg / weekendje weg
Beste reisperiode: Gehele jaar
Reisduur: Een à twee dag(en)

Natuurlijk zijn er ook nog pareltjes genoeg in ons eigen land, zo ook de Zaanse Schans. Ik zou ik aanraden, dat jij de Zaanse Schans in 2017 moet bezoeken. Je waant je in onze vaderlandse geschiedenis en komt met veel nieuwe informatie weer thuis. Een dagje naar de Zaanse Schans is erg leuk maar je kunt het ook combineren met bijvoorbeeld Volendam of Amsterdam. De Zaanse Schans is gratis te bezoeken, je moet alleen parkeerkosten betalen of een kaartje met de bus. Naast de prachtige molens kun je ook gewoon heerlijk wandelen in het gebied. Er zijn genoeg wandelroutes in de Zaanstreek, loop dan natuurlijk wel even langs de molens. Iedere molen heeft een eigen andere functie en die kun je nog altijd terug zien in de molens. Molens waar verf gemaakt wordt/werd en molens waar bomen tot planken werden gezaagd.

Hemsedal, Noorwegen

Type vakantie: Wintersport / winter 
Beste reisperiode: tussen november en maart
Reisduur: tussen de 8 en 15 dagen

In een mooi reisjaar (2017) mag een wintersport natuurlijk niet ontbreken. Hemsedal in Noorwegen is mijn favoriete plek. De pistes zijn rustig en de mensen vriendelijk. Het is een gebied waar voldoende pistes zijn en ieder jaar ook weer sneeuw. De pistes variëren van groen tot zwart en van smal tot breed, voor ieder wat wils dus. Naast skiën en snowboarden kun je ook ijs vissen, met de husky slee op pad, ijsklimmen en sneeuwscooter rijden.

Kortom niet alleen een fijne bestemming voor wintersporters, maar ook voor actievelingen. Dus doe eens gek en ga dit jaar niet richting het zuiden of oosten, maar rijdt eens naar het noorden. Scandinavië is wintersporten op een heel ander niveau, geweldig. Maar let wel op, het kan een stuk kouder zijn dan in bijvoorbeeld Oostenrijk of Zwitserland. Dus zoals ze in Scandinavië zeggen “slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel”.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Echter deel ik niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Welke plek is jouw favoriet die je in 2017 moet bezoeken? Heb jij nog tips voor ons? Laat het weten in de reacties!

Bekijk hier vakanties naar Albufeira, Portugal!

~ Reisorganisatie: De Jong Intra

Meer blogs over deze bestemmingen?

~ Bezoek Gothenburg

~ Bezoek Ghana

16 gedachten over “Vijf plekken die jij in 2017 moet bezoeken!”

  1. Albufeira is inderdaad een leuke plek! Al was er paar jaar geleden nog geen duidelijk treinstation, dus toen hebben mijn zusje en ik die dag meer van de omgeving gezien dan van het sfeervolle centrum haha ;p Sowieso is de Algarve erg leuk, met al die baaitjes en relaxte dorpjes!

  2. De Algarve staat erg hoog op mijn wishlist, daar wil ik graag rondreizen en genieten! Enne, naar Gothenburg maak je me ook wel nieuwsgierig. Rondreizen door Zweden lijkt me ook onwijs tof! Ik zag gisteren een camperreis vanaf Stockholm, en dat kriebelt wel. Lekker de natuur in, super toch?!

  3. Hihi, grappig! De vorige keer toen ik wou reageren, zag ik er maar 4 staan.. Volgens mij was je Noorwegen toen vergeten 😉 De Algarve wil ik inderdaad graag eens naar toe! Maar toch komen we voor zonvakanties steeds weer uit in Griekenland.. Misschien moet ik maar gewoon eens doorpakken en m’n zin doordrijven 😉

  4. Ik heb een veel te grote lijst. Ik wil heel graag naar IJsland, naar Nieuw Zeeland, Canada, Fez, terug naar de natuur van west Amerika, Engeland met de camper,wandelen in Noorwegen, Zweden Schotland, Ierland. pffff, ik kan gewoon niet kiezen uit al dat moois. De Algarve zou ik ook graag doen en dan combineren met nog meer in Portugal.
    Het kriebelt enorm maar nu Frank net een nieuw klus heeft weten we nog niet wanneer we iets kunnen plannen en dat vind ik best lastig. Zeker met al die gave ideeën die er overal steeds voorbij komen.

    1. Precies! Ik ga verhuizen begin 2017 en heb nog geen baan in Nederland, als ik weer terug verhuis. Kan ook nog niks plannen, helaas! Wel fijn dat Frank een nieuwe klus heeft. Mijn lijst is ook veel langer :p Vooral Down Under is echt een grote droom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge