Vaak worden er al stedentrips gemaakt naar de Zweedse hoofdstad, Stockholm, maar vandaag vertel ik waarom je Stockholm moet laten voor wat het is en naar Göteborg moet gaan! Goteborg, gothenburg of Göteborg overal wordt het anders gezegd, maar de Zweedse inwoners zeggen Göteborg. In dit blog vertel ik waarom iedereen een stedentrip naar Göteborg moet maken.

Wat te doen in Göteborg

Fika in Haga

Je vindt in Göteborg de beste plekken voor een fika. Wat is een fika vraag je jezelf misschien zich af? Fika is een typisch Zweedse traditie, eigenlijk is het niets meer dan koffie drinken met een lekker taartje of een kaneelbroodje. In Zweden is het echter een ‘big thing’ want rond 11:00 zitten alle cafés helemaal vol met mensen die een fika doen. Haga is de beste wijk in Göteborg om een fika te houden. Ze hebben hier erg leuke en schattige tentjes. Mijn favoriet is café Kringlan, ze hebben hier de beste chocolade taart die ik ooit gegeten heb.

Uitzichtpunt Skansen Kronan, hoogtepunt van een stedentrip naar Göteborg

Skansen Kronan bevindt zich ook in de wijk Haga. Skansen Kronan is een oud fort, gebouwd in de 17de eeuw en nooit aangevallen dus nog in perfecte staat. Doordat het fort op een hoger gelegen punt ligt, heb je vanaf daar een prachtig uitzicht over de hele stad. Aan alle kanten van de toren kun je over de stad turen. Je kunt hier meer lezen over Skansen Kronan. De klim naar boven is zwaar want de weg is steil maar het uitzicht is het zeker waard. Vanaf hier kun je vrijwel de hele stad zien en op enkele momenten kun je de toren ook van binnen bekijken.

Rondvaart door de grachten van Göteborg

Nadat Gustav Adolf besloot dat er hier een stad moest komen genaamd Göteborg vroeg hij de Nederlanders om hulp bij het aanleggen van grachten. Hij was al eens in Amsterdam geweest en vond de grachten prachtig. Zo gezegd zo gedaan! Je kunt dus nu heerlijk varen over de grachten, een goede reden om een stedentrip naar Göteborg te maken. Tijdens de rondvaart vaar je door de prachtige binnenstad en kun je genieten van de mooie parken en natuur om je heen.

Gigantisch stadspark en dierenpark Slottskogen

Slottsskogen is een gigantisch stadspark in het zuidwesten van Göteborg. Je kunt er heerlijk wandelen, hardlopen en er zijn genoeg speeltuinen voor kinderen. Verder heeft Slottsskogen een eigen dierenpark waar je alle Scandinavische dieren van dichtbij kunt zien. Het dierenpark is gewoon gratis en je kunt er zo lang rondlopen als je wilt. Vanuit het park heb je op verschillende plekken ook een prachtig uitzicht over de hele stad.

Liseberg, het attractiepark van Göteborg

Dit attractiepark ligt midden in de stad. Je betaald maar €9 om binnen te komen en je kunt de hele dag genieten van het park. Er zijn maar liefst 39 attracties, variërend van zweefmolens tot botsauto’s en adrenaline achtbanen. Je kunt ook overal traditioneel Zweeds snoep en eten kopen. Verder vinden er vaak concerten in Liseberg plaats. Zo ging ik een tijdje geleden naar het concert van Zara Larsson in Liseberg. Het park gaat ook mee met de jaargetijden. Tijdens Halloween zijn er spannende avondwandelingen en met kerst staat het hele park vol met leuke kerstkraampjes.

Als je op reis wilt naar Gothenburg kun je gemakkelijk de verschillende opties bekijken via VliegenNaar. Hierdoor kun je altijd de voordeligste deals vinden voor een stedentrip naar Gothenburg. Je kunt zelfs een alert aanzetten, zodat je een melding krijgt wanneer er goedkope tickets beschikbaar zijn!

Verder vind je overal in Göteborg terrasjes waar je kunt genieten van heerlijk Zweedse delicatessen of gewoon een lekker kopje thee. De stad is zeker erg aantrekkelijk om eens te bezoeken. Kortom een stedentrip naar Göteborg moet vanaf nu op jouw bucketlist! Ik studeer in Göteborg dus als je meer insider tips wilt kun je altijd een mailtje sturen naar info@globegirl.nl.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Ben jij overtuigd om een stedentrip naar Göteborg te maken? Of ben jij al eens in Göteborg geweest? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Göteborg?

  15 bezienswaardigheden in Goteborg

~ Hotel tip Göteborg

– Praktische informatie Göteborg

12 gedachten over “Dit is waarom je op stedentrip naar Göteborg moet gaan!”

  1. Vorig jaar aangedaan tijdens onze rondreis door Zweden en Noorwegen, maar ik zie dat ik nog een hoop gemist heb. Overigens een fijne stad zoals zoveel Scandinavische steden. Toen wij er waren, was de gay pride aan de gang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge