In Scandinavië is het erg gebruikelijk om een openbare dierentuin te hebben. Je vindt ze in Stockholm, Kopenhagen, Oslo en natuurlijk mijn woonplaats Göteborg. Vandaag een blog over deze must visit in Göteborg. Slottsskogen is een openbaar park, zoals het vondelpark alleen met een speciale toevoeging, namelijk de dierentuin.

Eigenlijk is dierentuin een te groot woord, als je het letterlijk vertaalt is het ook een dierenpark. Het is een stuk groter dan een kinderboerderij/kinderweide, eigenlijk een tussenweg tussen een dierentuin en een kinderboerderij.

Slottsskogen vind je in het zuidwesten van Göteborg en is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Als je aankomt kom je eigenlijk binnen in Linnéplatsen, dit is een park dat grenst aan Slottsskogen en waar je mag bbqen waardoor er dus ook ’s avonds veel gezelligheid is. Op de grens van Linnéplatsen en het Slottsskogen park vind je een midgetgolf baan waar je voor een kleine prijs kunt genieten van een heerlijk potje midgetgolf.

Als je doorloopt kom je in het prachtige Slottsskogen, het park. Je kunt hier heerlijk wandelen, hardlopen, bbq-en, picknicken en nog veel meer. Ik loop er wel vaker alleen rond, geen probleem en je komt genoeg andere mensen tegen die genieten van de rust in het park. Ook kun je overal gratis naar de WC dus je kunt hier hele dagen vertoeven!

Als je naar de “hoofdweg” van het park loopt, kom je gelijk zeehonden tegen. Het is voor je gevoel gek omdat je in een park loopt en spontaan zeehonden tegenkomt. Dit is het eerste deel van het dierenpark. Het park loopt dus eigenlijk over in een dierenpark, erg gaaf. Na de zeehonden kom je een prachtig uitzichtpunt tegen vanwaar je de vogels kunt bekijken. Ik heb alleen geen vogel gezien, maar je kunt er heerlijk een tijdje gaan staan en gewoon genieten van de omgeving. Hier kwam ik zelfs een kleine waterval tegen!

Vervolgens moet je een steil stuk omhoog, dus ik was blij dat ik een fles water bij me had. Zorg ook voor goede schoenen want je moet best veel lopen en “klimmen”.

In het park vind je herten, rendieren, schapen, geiten, eenden en zelfs pinguïns. De dieren hebben allemaal een gigantisch verblijf, dat eigenlijk meer een weiland is. De dieren leven in hun natuurlijke leefomgeving, het zijn allemaal dieren die kunnen leven in het Zweedse klimaat.

Het dier waar Scandinavië om bekend staat mag natuurlijk niet ontbreken. Elanden kun je ook vinden in Slottsskogen. Het was even zoeken want elanden houden ervan om zich te verstoppen maar na enkele rondjes lopen vond ik de dieren. In Zweden word een eland ook wel de ‘koning van het woud’ genoemd, als er een eland recht voor je staat dan begrijp je direct waarom. Wil jij op zoek naar wilde elanden? Ik geef jouw mijn tips!

Naast de dieren vond ik ook een prachtig uitzichtpunt, vanaf hier had ik een fantastisch uitzicht over de hele stad.

Het is trouwens een klein beetje anders dan bijvoorbeeld in een Nederlandse dierentuin. De “hokken” van de dieren zijn zo gigantisch groot dat je kans hebt de dieren niet eens te zien. Soms moet je een tijdje zoeken voor je de dieren vind, maar dit vind ik persoonlijk juist erg leuk.

Zou jij een bezoek willen brengen aan Slottsskogen? Zou jij genieten van het park of zou jij het liefst de dieren bekijken?

Meer Göteborg?

~ Wat te doen in Göteborg 15 tips

~Praktische informatie

~ Skansen Koran: uitzichtpunt

Bewaren op Pinterest?

6 gedachten over “[MUST VISIT] Slottsskogen park Göteborg”

  1. Erg fijn zo’n park waar je lekker even kan ontspannen. Leuk dat je zo een hele nieuwe stad kunt ontdekken doordat je hier nu 5 maanden woont. Maarre… waarom sta je op de kop? 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge