Veel mensen willen graag op zoek naar de Big Five in Afrika. Scandinavië heeft mij altijd getrokken en ik wilde dan al snel op zoek naar de eland! Net zoals de Big Five kun je een eland ook gewoon in gevangenschap vinden. In Scandinavië komen eigenlijk niet veel dierentuinen voor zoals wij die kennen. Het zijn meer parken waar er verschillende dieren leven in gigantische “hokken”. Je kunt het niet eens meer hokken noemen, zo groot zijn ze. Zelfs als je een bezoek brengt aan een park met elanden heb je grootte kans dat je er niet één ziet. Gelukkig heb ik ook vaak geluk gehad en oog in oog gestaan met een gigantisch eland.

Na een aantal parken te hebben bezocht, wilde ik dan toch een keer een wild eland zien. Samen met mijn ouders besloten we een elandensafari te boeken. Vaak kun je vanuit de camping of het vakantiepark waar je verblijft een elandensafari boeken. We gingen op pad en hoopten op veel geluk.

DSC00406

Het eerste wat wij tegenkwamen was een eland, helaas niet meer in leven. De gids vertelde ons dat het een eland was, die aangevallen was door een beer. Op de foto lijken het misschien kleiner botjes maar uit de botten kon je opmaken dat het eland toch wel zo’n 2 á 3 meter geweest moest zijn. Na deze confronterende ontdekking vervolgde wij onze tocht en gingen verder op zoek naar het eland.

 

Na veel tips van de gids gekregen te hebben en uren rond gereden te hebben… Kwamen we dan eindelijk een eland tegen, zelfs met een kleintje. Wat een geluk! Iedereen hing uit het busje om foto’s te maken maar dat ging nog vrij lastig. Schemering is het beste tijdstip om elanden te spotten, het nadeel is dat foto’s maken erg lastig is.

 

Na deze tips weer terug naar onze elandensafari. Alsof het nog niet genoeg was, kwamen we nog twee gigantische mannelijke elanden tegen. Aan de foto’s kun je ook zien dat het al tegen de avond aan het lopen was. Wil je zelf op zoek naar elanden ? Ga dan dus aan het eind van de middag rijden, bij schemering komen veel elanden in bewegen. Verder kun je elanden vaak vinden aan de randen van bossen of meren. Een kale grasvlakte met daarachter een bos, perfect! Ook moet je goed opletten bij meertjes, elanden vinden het lekker om daar te gaan drinken.

Wil jij nu ook op zoek naar de Eland? Ga jij op elandensafari of wil je zelf rond rijden? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Scandinavië?

~ Uitzichtpunt Göteborg

~ Rondreis Noorwegen

~ Winterparadijs Åre

Ik ben dol op Amerika en dan met name Florida. Zonder mijn camera ga ik nooit op reis en ook mijn notitieboekje neem ik altijd mee. Prachtig is het om in mijn lessen Aardrijkskunde te vertellen over de reizen die ik maak. Wintersport is mijn favoriete vakantie van het jaar, heerlijk. Mijn lievelingseten? Saté! Bovenaan mijn bucketlist staat momenteel Costa Rica, gevolgd door Cuba. Door mijn reis naar de Noordkaap werd ik verliefd op de wereld.

2 thoughts on “Op zoek naar de eland! [Wilde elanden spotten]”

  1. Ben je ze ook al écht in het wild tegengekomen? Aantal jaar geleden was ik in Zweden op vakantie en zijn we onderweg twee keer elanden tegengekomen. Eén keer een mannetje langs de rand van een drukke weg en één keer ‘s avonds in een weiland een moeder met kind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: