Noord-Ierland is een prachtig land met veel natuur. De omgeving van Belfast is zeker het bezoeken waard en daarom is de stad een goede uitvalsbasis om Noord-Ierland te verkennen. Het makkelijkst is om een auto te huren en de omgeving zelf te verkennen. Natuurlijk kun je ook een dagtour in een bus nemen en zo de omgeving van Belfast te ontdekken. Wij kozen voor het laatste omdat we maar 2 dagen hadden in Belfast en zoveel mogelijk wilden zien!

Op zoek naar het ultieme outdoor gevoel? Ga dan voor het echte Ierland!

De busrit alleen is al prachtig, elke bocht die je om gaat zie je weer vergezichten. Het mooie blauw van de zee en het groene van de natuur, is keer op een keer een mooi plaatje. Het fijne van een busrit is, je zit en geniet! Je hoeft zelf niet op de borden te letten, verder vind ik het persoonlijk erg lastig om links te rijden.

omgeving van Belfast
omgeving van Belfast

Carrick-a-rede rope bridge

Het eerste punt was zeker het stoppen waard is, de Carrick-a-rede rope bridge. Een brug die in verschillende lijstjes staat van angstaanjagende bruggen. Vanaf de dichtstbijzijnde parkeerplaats moet je nog een stuk of 10/15 minuten lopen naar de brug. Tijdens de wandeling keek ik al mijn ogen uit. Je loopt langs de kliffen van de kust van Noord-Ierland en ziet overal kleine eilandjes en rotsen in de zee. Vraag van te voren wel even bij de balie, hoelang de wachttijd is bij de brug. Dit kan soms oplopen tot zo’n 30 minuten omdat er maar acht mensen tegelijk op mogen. Het eiland waar je naar toe gaat was vroeger een populair eiland voor vissers. Tegenwoordig is er niks te beleven en gaat het vooral om het uitzicht.

Carrickfergus Castle in de omgeving van Belfast

Een stop iets dichterbij Belfast is het Carrickfergus Castle. Tot onze verbazing zagen wij voor het kasteel, onze eigen oud-landgenoot ‘Willem of Orange’. Het is toch altijd leuk om standbeelden tegen te komen van Nederlandse helden. Je kunt het kasteel niet in maar het uitzicht rond het kasteel is prachtig. Je kunt zover de zee op kijken dat je bijna denkt de overkant te zien.

omgeving van Belfast

Dunluce Castle

Veel verder van Belfast vind je het Dunluce Castle. Volgens mij is dit het bekendste kasteel van heel Noord-Ierland. De plaatjes die je ziet in de reisboekjes zijn adembenemend. Zelf snap ik niet hoe het mogelijk is zo’n mooie foto te nemen met het (bijna) altijd grauwe weer in Noord-Ierland. Helaas is mijn foto dus niet zo indrukwekkend als die uit de reisboekjes. Toch is het moment om daar te staat en naar dat prachtige kasteel te kijken magisch. Je hebt het gevoel dat je terug gaat in de middeleeuwen. Je ziet jezelf al lopen als een jonkvrouw door de gangen van het Dunluce Castle.

Dacht jij bij Belfast alleen aan de Titantic? Verken de omgeving van Belfast! Ben jij wel eens in Noord-Ierland geweest? Welke bezienswaardigheden heb jij bekeken? Laat het ons weten in de reacties!

 Meer Verenigd Koninkrijk?

~ Roman Baths in Bath

– 24 uur in London

~ Stonehenge

7 gedachten over “Verken de omgeving van Belfast, Noord-Ierland!”

    1. Wij hebben voor onze Ierland reis ook veel gehad aan het blog van Anne: ditisIerland. Echt een aanrader. Van onze eigen reis staat verslag op onze site. Daar haal je misschien ook nog ideeën uit. Fijne reis, Ierland is prachtig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge