Als je naar Spitsbergen reist, dan kom je er al snel achter dat je niet veel keuze hebt om te overnachten. Er zijn op het eiland maar een aantal accommodaties waar je goed kunt overnachten en het is dan ook zaak dat je snel boekt en een goed ho(s)tel vindt. Vandaag deel ik mijn hostel tip Spitsbergen namelijk het Gjestehuset 102. Wij verbleven met veel plezier in dit hostel gedurende ons verblijf op Spitsbergen.

Hostel tip Spitsbergen

Bereikbaarheid

Als je op de luchthaven van Spitsbergen aankomt dan heb je meerdere opties om bij het hostel te komen. Je kunt namelijk een auto huren en dan naar het hostel rijden, een taxi nemen of de vliegbus nemen. De vliegbus is de goedkoopste en makkelijkste manier om bij het hostel te komen. De bus komt altijd wanneer er een vlucht aankomt en je zult dan ook nooit de bus kunnen missen. Omdat er maar weinig ho(s)tels op het eiland zijn, rijdt de bus gewoon langs alle accommodaties. Het Gjestehuset 102 is de laatste stop dus je kunt gerust in de bus gaan zitten. Verder kun je ook vanuit het dorpje naar het hostel lopen, dit duurt ongeveer 25/30 minuten.

Hostel tip Spitsbergen

De kamer

Het is een hostel dus alleen de kamer is voor jezelf, de rest van de faciliteiten deel je met de rest van de gasten. De kamers zijn een beetje gedateerd, maar schoon en voorzien van alle voorzieningen die je nodig hebt. Er is een kast waardoor je genoeg ruimte hebt om alle kleding op te bergen mocht je dit willen. Het voordeel van de kamer was dat je allemaal wel een eigen wasbakje hebt. Je kunt dus gemakkelijk jouw tanden poetsen op de kamer of eventjes wat drinken, daarvoor hoef je niet altijd naar de gedeelde badkamer. Verder is de kamer voorzien van een goede verwarming wat zeker in de winterperiode erg fijn is.

De badkamer

Zoals altijd in een hostel, is de badkamer gedeeld. Op de gang waar wij sliepen waren twee douches en vier WC’s, dit was makkelijk genoeg voor de acht kamers waarmee we de badkamers moesten delen. Ik heb geen één keer in de rij moeten staan voor de douche of de WC. De badkamer was erg schoon, iedere dag werd er goed schoongemaakt. Er was aan alles gedacht en het is zelfs zo schoon dat ik zonder teenslippers ben gaan douchen. 😉

Het hostel

In het hostel waren er veel faciliteiten waar iedereen gebruik van kon maken. Iedereen die in het hostel verbleef kreeg ontbijt bij de kamer en daar hebben wij ’s morgens dan ook zeker gebruik van gemaakt. Het ontbijt was uitgebreid en lekker, je kon genoeg kiezen en zelf alles pakken wat je maar wilde.

De vriendelijkheid van alle medewerkers en de eigenaren zorgt er met name voor dat ik deze hostel tip Spitsbergen schrijf. De eigenaren van het hostel waren erg vriendelijk en altijd bereid om te helpen. We hebben meerdere keren hulp gehad met het boeken van een taxi of het vinden van een goede excursie. Als er iets in de kamer of in de keuken ontbrak dan werd er gelijk actie ondernomen en het probleem verholpen.

Er waren meerdere gemeenschappelijke ruimtes: de keuken, de woonkamer en de eetzaal. In alle ruimtes was genoeg ruimte voor de gasten en kon je een spelletje spelen of iets te eten bereiden. De keuken was voorzien van alle nodige materialen en er was genoeg bestek voor iedereen. In de eetzaal kon je gedurende de hele dag koffie of thee halen en ’s morgens vond het ontbijt daar plaats.

Prijs voor twee personen inclusief ontbijt is €48  euro (gedeelde badkamer)

Zou jij in dit hostel willen verblijven? Heb jij een andere hostel tip Spitsbergen voor ons? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Spitsbergen?

~ Spitsbergen on a budget

– Vijf activiteiten op Spitsbergen

~ Praktische informatie Spitsbergen

8 gedachten over “Hostel tip Spitsbergen: Gjestehuset 102”

  1. Ik had nooit verwacht dat er op Spitsbergen ook hostels zouden zijn, wat leuk! En erg handig voor soloreizigers en mensen die geen vermogen willen uitgeven aan een accommodatie. Fijne tip 🙂

  2. Ik ben er net als Jessica wel verbaasd over dat er eigenlijk een hostel is in Spitsbergen. Dat had ik niet verwacht. En zo te lezen is het echt een meer dan prima plek. Ik heb nog nooit zo’n uitgebreid ontbijt in een hostel gehad ;).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge