Het is de meest gestelde vraag afgelopen tijd ‘Maar wat kost het nu om naar Spitsbergen te gaan?’. Vandaag zal ik eindelijk antwoord geven op deze vraag, ik vind het namelijk behoorlijk meevallen. Je moet er natuurlijk zelf wel iets voor doen, maar Spitsbergen on a budget is echt mogelijk!

De vluchten – €340 per persoon

Je kunt niet rechtstreeks naar Longyearbyen vliegen en je zult dus via Oslo moeten reizen. Als je zelf een vlucht van Amsterdam naar Oslo regelt en een nachtje in Oslo slaapt en vervolgens verder vliegt, dan ben je het goedkoopst uit. Van Oslo naar Longyearbyen kun je alleen met Norwegian vliegen en dat kost je rond de €200 per persoon. De vlucht van Amsterdam naar Oslo kun je makkelijk regelen voor ongeveer €140. Wij waren zelf nog onder de €200 euro kwijt voor de vlucht van Oslo naar Longyearbyen.

De vliegbus naar het hostel – €16 per persoon

Als je op de luchthaven land moet je natuurlijk naar het ho(s)tel komen. Je kunt dan een auto huren of een taxi nemen, maar de vliegbus is het voordeligst. Je hebt een retourtje voor €16 per persoon en je bent binnen 30 minuten bij jouw ho(s)tel.

Het hotel bij Oslo Airport – €90 per persoon

Hierbij ben ik er vanuit gegaan dat je met twee personen reist. Je moet zowel voor vertrek als na aankomst een nachtje bij Oslo Airport doorbrengen. Een hotelovernachting kost ongeveer €90 per kamer inclusief hotel, als je twee nachtjes slaapt komt dit dus uit op €180 euro voor twee personen. Wij sliepen in het Gardemoen Airport hotel, wat echt een fijn hotel was.

Praktische informatie Spitsbergen

Het hostel op Spitsbergen – €125 per persoon

Op Spitsbergen heb je niet veel keus qua accommodaties. Wij kozen voor een hostel omdat beter in het budget past. Je kunt in een hotel namelijk niet koken en uit eten gaan op Spitsbergen is erg duur. Wij verbleven in Gjestehuset 102, een superfijn hostel waar alle voorzieningen aanwezig zijn. Je kunt al vanaf €200 een kamer boeken voor vier nachten. Wij betaalden zo’n €120 euro per persoon voor vier nachten inclusief ontbijt. Als je op tijd boekt dan heb je aan €125 per persoon genoeg.

Activiteiten op Spitsbergen

Excursies op Spitsbergen – €227 per persoon

Je kunt natuurlijk niet stil gaan zitten als je op Spitsbergen bent. De excursies maken Spitsbergen duur, toch kun je Spitsbergen on a budget doen met veel leuke excursies. Wij deden maar liefst vier verschillende excursies die vaak een heel dagdeel in beslag namen. Het is handig om goed uit te zoeken welke excursies er allemaal worden aangeboden. Op Ontdek Spitsbergen kun je alle informatie vinden van excursies die worden aangeboden.

Spitsbergen on a budget

Het eten en drinken – €50 per persoon

Je moet natuurlijk ook eten en drinken want zeker met die kou heb je dat hard nodig. Wij verbleven in een hostel dus hadden de mogelijkheid om zelf te koken, dat scheelt heel veel in de portemonnee. Wij waren zo’n €20 per persoon kwijt voor de boodschappen voor vijf dagen. Het voordeel van Gjetsehuset 102 is dat je ontbijt inbegrepen hebt, je hoeft dus geen ontbijt te kopen. Ook zijn wij één keer uit eten geweest en dat kwam neer op zo’n €30 per persoon. Het is wel zo dat wij meerdere producten vanuit huis hebben meegenomen, zoals rookworsten, koekjes en snoepjes.

5 dagen naar Spitsbergen kost maar  €848 per persoon!

Spitsbergen on a budget, het kan echt! Zou jij wel eens naar Spitsbergen willen? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Spitsbergen?

~ Vijf activiteiten op Spitsbergen

– Praktische informatie Spitsbergen

~ 24 uur per dag donker

Bewaren op Pinterest?

16 gedachten over “Spitsbergen on a budget! [alle kosten op een rijtje]”

    1. Waarschijnlijk als je zelf eens uitrekent wat je uitgeeft aan een stedentrip of iets dergelijks schrik je ook. Het is inderdaad ook vrij goedkoop als je bekijkt waar het helemaal ligt.

  1. Spitsbergen in een adem noemen met het woord budget vind ik knap. Dat je het nog voor elkaar kreeg helemaal. Chapeau, well done. Toch kan ik me voorstellen dat een gemiddelde budgetreiziger een reissom van bijna € 900,- voor 5 dagen toch echt wel pittig zal vinden……

  2. hoi!
    eerst en vooral: mooi geschreven, zalige bestemming!
    Ik zou volgende zomer met mijn vriendin naar Spitsbergen gaan, ik las dat je minder dan 300 EUR uitgaf aan excursies? welke heb je dan gedaan? de meeste dit ik zie zijn veel duurder dan 300.

    -Jente

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge