Mensen vragen vaak ‘Hoe kun je zo vaak op reis?’ Vandaag geef ik voor eens en altijd antwoord op deze vraag. Volgende week komt er een vervolg artikel online waarin ik tips geef om zelf ook vaker op reis te kunnen.

Ik spaar voor mijn reizen

Ik spaar altijd voor mijn reizen, het liefst geef ik zo min mogelijk uit aan alles in het leven, behalve aan reizen. Het reizen maakt mij superblij en geeft mij mooie herinneringen. Ik ga liever een weekendje weg dan dat ik een avondje ga stappen. Zelf stel ik daarom altijd doelen voor het sparen voor reizen. Het voelt goed om veel te sparen en op reis geen zorgen te hebben als het gaat om geld.

Hoe kun je zo vaak op reis?

Besparen op vaste lasten

Door te sparen op vaste lasten kun je natuurlijk ook meer sparen. Een energierekening kan bijvoorbeeld omlaag door eerder een trui aan te doen dan de verwarming aan te zetten. Ook kun je energie vergelijken en kijken of jouw energiekosten nog verder omlaag kunnen. Om een beetje het milieu te helpen is het gebruiken van groene stroom slim. Daarnaast kun je natuurlijk nagaan of je kunt besparen op de kosten van boodschappen of benzinekosten.

Hoe kun je zo vaak reizen?

Blijf constant prijzen vergelijken

Misschien wel de belangrijkste reden waarom ik vaak op reis ga, constant blijven vergelijken. Iedere dag kijk ik op Skyscanner en zoek ik naar goedkope en goede tickets. Als ik een vliegticket op het oog heb, bekijk altijd alle opties en kies ik voor de goedkoopste. Ook bij hotels en andere accommodaties zoek ik altijd op meerdere website naar de prijs zodat ik zeker weet dat ik de voordeligste prijs betaal.

Hoe kun je zo vaak op reis?

Mensen om mij heen zijn ook gek op reizen

Een andere reden is dat veel mensen om mij heen ook graag op reis gaan. Dan is het vaak ‘Zullen we een weekendje naar Antwerpen gaan?’ Met veel mensen om je heen die ook graag reizen merk ik al snel dat er veel meer tripjes gepland worden. Ook mijn ouders zijn gek op reizen en nemen mij (bedankt) nog steeds af en toe mee op gave reizen, zoals naar Spitsbergen.

orlando - Hoe kun je zo vaak op reis?

Locatie onafhankelijk werk

Ik ga steeds meer op pad sinds ik locatie onafhankelijk werk doe. Hoe kun je zo vaak op reis? Ik kan overal werken en ik verdien op reis net zoveel geld als thuis, dus waarom niet? Natuurlijk is het zo dat je nog wel moet eten & drinken en ergens slapen, maar vaak kun je op reis al voor een €10tje per nacht overnachten in een hostel. Als je niet gebonden bent aan een locatie is het nog aantrekkelijker om vaker op reis te gaan in zowel binnen- als buitenland.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Het antwoord op de vraag ‘Hoe kun je zo vaak op reis?’ Wat zijn jouw geheimen hoe je zo vaak op reis kunt? Laat het ons weten de reacties!

Meer reistips?

~ Tips voor het huren van auto’s

-Het belang van een telefoon op reis

~ Avondbestedingen tijdens een stedentrip

34 gedachten over “Hoe kun je zo vaak op reis? Mijn ervaringen!”

 1. Het is allereerst inderdaad keuzes maken. Als ik soms zie hoe veel andere mensen aan kleding, stappen en etentjes uitgeven… Dat is helemaal niet erg, maar als je al dat geld opzijlegt zou je ook al vaker op reis kunnen. Ander probleem voor veel mensen is natuurlijk de vakantiedagen. Als freelancer is het ideaal dat ik mijn werkdagen en -tijden gemakkelijk zelf in kan delen (en ik heb dan al helemaal het geluk dat ik ook nog eens kan kiezen waar ik wil werken ;p). Ben benieuwd naar je tips volgende week.

 2. Het is inderdaad keuzes maken. Koop je liever een paar schoenen van een paar honderd euro, of ga je een weekend weg. Ik kies voor de laatste optie. Spullen zeggen mij niet zoveel, en dus verzamel ik zo ook niet. Ik verzamel liever momenten en herinneringen. Denk je ook niet dat het met jaloezie te maken heeft? En dan kom je altijd weer terug bij: keuzes maken.

  1. Inderdaad, ik zou ook kiezen voor een weekendje weg 😛 Ik denk dat het inderdaad soms ook met jaloezie te maken heeft, maar daar kunnen mensen vaak zelf iets aan veranderen voor andere keuzes te maken.

 3. Ik denk eigenlijk nooit echt na over geld… Ik woon goedkoop, ga niet uit en rook niet. Ik heb niet het idee dat ik dingen laat om te reizen – zuinig zijn is in de loop der tijd een tweede natuur geworden.

 4. Helaas gaan we met de kinderen minder vaak dan we zouden willen, maar we proberen toch zeker vaak ook een weekendje weg met ze te plannen in eigen land of net over de grens

 5. Zelf maak ik ook bewuste keuzes maar niet altijd gemakkelijk als je een baan hebt waarbij je een auto nodig hebt (grote kostenpost). Zelf speur ik altijd naar koopjes en probeer ik daar op te handelen. Tof artikel.

 6. Ik maak ook bewuste keuzes om te kunnen reizen. Ik kan niet heel vaak op reis, maar ik woon dan ook alleen en dat is toch duurder dan met twee. Overigens woon ik goedkoop, ik rook niet, drink niet, ga nooit op stap en geef niets om merken. Dat is voldoende om een hele mooie verre reis te maken van drie weken. Als je dan nog kunt sparen, kun je mooi nog een keer extra weg 🙂

 7. Haha, heerlijk herkenbaar. Wordt aan ons ook zo vaak gevraagd. Het makkelijkste antwoord is dat we veel vrije dagen hebben, maar gelukkig kunnen we ook heel goed sparen 😉

 8. Het gaat inderdaad om keuzes maken. Waar liggen je prioriteiten. Ik gaf vroeger ook al mijn geld uit aan reizen. Helaas kan dat op het moment niet door omstandigheden maar hopelijk wel weer in de toekomst.

 9. Heel fijn dat je locatie afhankelijk kan werken. Ik ben altijd aan het passen en meten met mijn vakantie dagen. 🙂 En het is inderdaad keuzes maken. Ik geef ook veel liever mijn geld uit aan reizen. 🙂

 10. Nooit uit eten gaan, de fiets nemen in plaats van de auto, verjaardagen niet vieren, soms ook eens wat tripjes maken in de buurt en bij bekenden blijven slapen, goed opletten met het boodschappen doen, oude ‘rommel’ die je niet meer gebruikt verkopen via Marktplaats, niet zo vaak naar de stad om kleding of andere zaken te kopen die je eigenlijk niet nodig hebt, geen kinderen nemen (hahaha). Komt wel goed 🙂

  1. Ik begrijp dat fietsen voor jouw ook een grote kostenpost is, ik voetbal maar daar gaat eigenlijk ook niet veel geld naartoe. Zeker weten, helaas zit ik vaak wel vast aan de schoolvakanties van mijn vriend maar ik kan altijd alleen op pad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge