Persoonlijk ga ik nooit meer op reis zonder mijn telefoon. Ik gebruik hem voor verschillende doeleinden: mail beantwoorden, foto’s maken en navigeren. Vandaag vertel ik waarom ik het belang van een telefoon op reis steeds groter vindt worden. Dit geldt natuurlijk al helemaal voor iemand zoals ik, die locatie onafhankelijk kan werken.

Belang telefoon op reis

Navigeren op reis via mijn telefoon

Waar ik voorheen gebruik maakte van verschillende apps om te navigeren op reis, gebruik tegenwoordig gewoon de kaarten-app van iPhone. Sinds je overal in Europa gewoon 3G/4G kunt gebruiken, is het niet meer nodig om offline apps te gebruiken om goed te kunnen navigeren op reis. Als ik buiten Europa ben, gebruik ik Maps.me en dan download ik de offline kaart van het land waar ik ben. Door het navigeren via mijn telefoon heb ik altijd het idee dat ik sneller op plaats van bestemming aankom. Anders verdwaal je (ook leuk) maar als ik ergens specifiek naartoe wil, is het fijn om te kunnen navigeren.

Fotograferen op reis

Het maken van foto’s op reis

Toen ik nog een oude Nokia had, was het niet eens mogelijk om foto’s met mijn telefoon te maken. Maar nu de techniek steeds beter wordt en ook de camera’s op telefoons beter worden, grijp ik steeds vaker naar mijn telefoon. Je hebt hem altijd in je zak en het scherpstellen doet die automatisch en snel. Als ik soms mijn camera moet pakken, dan mis ik net het moment, terwijl ik met mijn telefoon een stukje sneller ben en dus dat mooie moment er wel op heb. Toch neem ik nog steeds overal mijn camera mee naartoe! Yu Check deelde een aantal tips voor het maken van foto’s op reis met jou mobiel.

Belang telefoon op reis

Werken via mijn telefoon op reis

Sinds het begin van dit jaar ben ik freelancer, ik werk als tekstschrijver en blogger. Al mijn werk doe ik vanuit huis, het enige wat ik nodig heb is internet. Ik kan dus overal werken en dat doe ik dus ook. Tijdens mijn reisjes werk ik vaak ’s avonds even mijn mailbox bij en soms moet ik ook teksten schrijven om mijn deadlines te halen. Ik neem dan wel mijn laptop mee maar vaak kies ik er toch voor om even via mijn telefoon een mailtje te beantwoorden of een tekst te verbeteren. Ook maak ik natuurlijk gebruik van sociale media tijdens mijn reizen. Ik vind het heerlijk om mooie bestemmingen met mijn volgers te delen en dat doe ik dan ook graag tijdens mijn reizen.

Belang om jouw telefoon goed te beschermen

Zoals je kunt lezen gebruik ik mijn telefoon veel op reis. Daarbij vind ik het ook erg belangrijk om mijn telefoon goed te beschermen. Ik heb een iPhone 6s die ik erg goed bescherm zodat hij lekker lang mee kan gaan, het is tenslotte geen goedkope telefoon. Ik heb altijd een screenprotector om zo mijn scherm goed te beschermen, ik laat hem namelijk af en toe nog wel eens uit mijn hand vallen (oeps). Daarnaast heb ik een gewoon hoesje om mijn telefoon, ik gebruik graag een zacht hoesje die alleen om de achterkant zit.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Wat vind jij het grootste belang van een telefoon op reis? Heb jij nog toevoegingen waar jij jouw telefoon voor gebruikt op reis? Laat ons weten in de reacties!

Meer reistips?

~Foto’s maken met je mobiel op reis

~Bescherm jouw ski’s goed

14 gedachten over “Het belang van een telefoon op reis: navigeren en meer”

 1. Ik gebruik mijn telefoon ook voor van alles: bankzaken, mails, social media,… Foto’s maken doe ik enkel wanneer ik mijn gsm niet bij heb omdat ik de kwaliteit van mijn camera toch een pak beter vind dan mijn iPhone (6S) en op vakantie heb ik mijn camera nu net altijd wel bij. 🙂
  Kool Family onlangs geplaatst…Date night @Het VerschilMy Profile

 2. Voor de veiligheid. Bijvoorbeeld toen ik in de USA ging fietsen dit jaar en ik in Californië problemen met mijn fiets kreeg. En in Nevada coyotes te weg overstaken. Dan wil je wel een telefoon bij je hebben, mocht er iets gebeuren. Al bleek er in beide gevallen geen telefoonbereik te zijn trouwens, dus ik moest het zelf zien te fixen 🙂

 3. Ik kan me ook niet meer voorstellen zonder telefoon op reis te gaan, terwijl ik dat zó vaak gedaan heb! De eerste keer in m’n eentje naar Thailand, naar Maleisië en Singapore, naar Venezuela zelfs, allemaal zonder telefoon! Een jaar Bartcelona, zonder telefoon. En later wl bestemmingen mét telefoon,maar dan kon je er alleen mee bellen, en dat deed je eigenlijk niet. Hooguit een paar smsjes.
  Ik vind een telefoon tegenwoordig handig, maar ik zou ‘m nog het meest missen voor de foto’s die je even makkelijk maakt en op social media zet.
  Denise onlangs geplaatst…Rondreis van 2 of 3 weken door ThailandMy Profile

  1. Dat is heel bijzonder, je kunt je het nu haast niet meer voorstellen. Inderdaad, je kunt heel makkelijk foto’s delen via sociale media, dat is als blogger natuurlijk helemaal belangrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge