Ayutthaya, de oude hoofdstad van Thailand, bezochten wij met een dagtripje vanuit Bangkok. Achteraf had ik liever nog een paar dagen in deze prachtige stad gebleven maar de reis ging verder. Toch wil ik jullie even meenemen naar deze bijzondere plek. De oude hoofdstad van Thailand die in de oorlog met Birma geplunderd werd en van de ene op de andere dag verlaten.

Alle paleizen en mooie tempels zijn verwaarloosd en dat geeft een bijzondere uitstraling. Je voelt en proeft aan alles dat deze stad vroeger zo ontzettend mooi was. Op dit moment vind ik de stad ook mooi door de aanwezigheid van verschillende vervallen tempels. Woorden kunnen niet alles zeggen over deze bijzonder stad, bekijk de foto’s en laat je meeslepen naar Ayutthaya.

Ayutthaya
Ayutthaya
Ayutthaya

Zou jij Ayutthaya willen bezoeken? Wat vond jij van Ayutthaya? Laat het weten in de reacties!

Meer Thailand?

~ DOEN: de nachttrein in Thailand

– Tiger Cave Temple: het mooiste uitzicht van Thailand

~ Onze reis door Thailand in 10 foto’s

GlobeGirl is een frisse en actieve site met als doelgroep jonge actieve reizigers. Je vindt hier artikelen over onze reizen. Dit kan in de vorm van tips, praktische informatie of een reisvideo. Elke maandag, woensdag en vrijdag een nieuwe artikel. Verder kun je hier reislijstjes vinden om jouw koffer zo snel en makkelijk mogelijk in te pakken. GlobeGirl is ook erg actief op verschillende sociale media waardoor ons bereik groot is.

Bewaren op Pinterest?

13 gedachten over “Ayutthaya: De oude hoofdstad van Thailand in foto’s”

  1. Ik vond Ayutthaya echt heel mooi. Wij huurden er een fiets en fietsen van de ene naar de ander tempel. Geweldig, maar wel bloedheet. Zolang je fietst is het prima, maar als je dan stil staat om een tempel te bekijken barst het zweet je uit 😉 Volgende keer misschien een scooter haha

  2. Ik ben er jammer genoeg nog niet geweest, maar het lijkt me zeker een indrukwekkende plek. En gigantisch, als je meerdere dagen nodig hebt om alles te bekijken! Mooie foto’s meid 🙂

  3. Ik vond Ayutthaya echt heel bijzonder om te zien, zo leuk om alles hier terug te zien! We hebben gelukkig daar een fiets gehuurd waardoor we vrijwel alle tempels hebben kunnen bezoeken in 1 dag 🙂

    1. Bedankt, ja ik vond Ayutthaya ook super gaaf. Wij hebben geen fiets gehuurd maar zijn met een busje/auto overal langs gegaan. Als ik langer de tijd had, zou ik ook een fiets huren en de stad ontdekken.

  4. Ayutthaya vond ik echt geweldig. Wij hebben echt ontzettende mazzel gehad toen we daar waren. Op dat moment was het een feestdag met een enorme kleurrijke en vrolijke optocht. Ook was er een super leuke en grote markt speciaal voor die dagen. Inclusief vele etenskraampjes, kermis etc. Plus de stad is sws geweldig om te zien met al zn geschiedenis. We hebben een paar dezelfde foto’s gemaakt haha.

  5. Wat vond ik het geweldig daar! Zo ontzettend genoten. Wij waren er met het Loi Krathong festival, dat was super bijzonder. Als een van de weinige toeristen maakten we de spectaculaire opening van het festival mee. Ongelofelijk bijzonder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge