Een nachtje weg in eigen land is altijd leuk en helemaal als het huisje alles heeft wat je nodig hebt. Wij verbleven vorige week een nachtje in het mini huisje Woerden en deze ervaring deel ik graag met jullie.

Het mini huisje Woerden in het kort

Het mini huisje bevindt zich midden in het centrum van Woerden. Het is geen hotel maar echt een volledig ingericht huisje. Als je wilt zou je hier een lange tijd kunnen verblijven omdat alle faciliteiten aanwezig zijn. Je kunt met twee personen in het huisje verblijven. Er is een volledig ingerichte keuken, een mooie badkamer en de lekkere zithoek maakt het huisje helemaal af. Het is een particuliere huisje, maar je hebt wel gewoon een eigen ingang. De prijs voor een overnachting met twee personen is €75.

Het mini huisje Woerden in foto’s

De woonkamer

mini huisje Woerden

De keuken

De badkamer

De slaapkamer

mini huisje Woerden

Onze ervaring in het mini huisje

We kwamen aan in het huisje en ik voelde mij meteen op mijn gemak. Het huisje is van alle gemakken voorzien en voelt daarom meteen als een fijne plek. Je hebt echt even het gevoel dat je midden in de natuur verblijft maar dat is natuurlijk niet zo. Nadat we aankwamen hebben we meteen de stad Woerden ontdekt. We hebben een heerlijk stukje door de stad gewandeld en verbaasden ons over de mooie gebouwen en plekken in de stad Woerden. Behalve dat ik af en toe met de trein in Woerden kom om naar mijn opa & oma te gaan, ben ik nooit echt in het centrum van de stad geweest. Het centrum heeft mij positief verrast!

mini huisje Woerden

We besloten om gebruik te maken van de mooie keuken en gingen terug naar het mini huisje om te gaan koken. Lekkere Hollandsche kost: aardappels, sperziebonen en een stukje vlees. De keuken was van alle gemakken voorzien, we stuiten alleen op één missertje: een aardappelschilmesje ontbreekt. Gelukkig had ik de aardappels thuis al geschild en hebben we de sperziebonen met een normaal mes kunnen doppen. IJsbrand en Iris (de gastheer en gastvrouw) zijn hiervan op de hoogte dus waarschijnlijk ligt er op dit moment al een aardappelschilmesje. We hebben heerlijk gegeten en ondanks dat je midden in de stad zit, kom je echt helemaal tot rust. Het huisje is misschien ‘mini’ maar dat merk je helemaal niks van. Het is mooi ruimtelijk ingericht en daardoor krijg je echt een huiselijk en fijn gevoel.

mini huisje Woerden

Na het eten hebben we heel de avond spelletjes zitten spelen en genoten van de fijne muziek op de achtergrond. Het huisje is heel modern ingericht en beschikt ook over veel moderne snufjes. Je kunt namelijk gebruik maken van de JBL speaker voor wat muziek, in de douche staat Rituals en je kunt Netflix kijken via de televisie. Kortom, je bent gewoon in een soort luxe hotel beland, maar dan anders.

De volgende morgen hebben we lekker broodjes in de oven afgebakken en hebben we heerlijk zitten ontbijten. Helaas hadden we ook nog wat andere dingen op de planning staan en moesten we al vrij vroeg het huisje verlaten. Maar het is voor mij echt een fijne plek om nog eens naar terug te keren.

De omgeving en Woerden

Niet veel mensen kiezen voor Woerden als het gaat om een dagje weg, maar dat zou je eens moeten doen. Woerden is echt een mooie stad en heeft heel veel te bieden. Vanuit het mini huisje ben je in nog geen 5 minuten lopen in het centrum van de stad en kun je op ontdekkingstocht gaan. Je kunt overigens ook met de trein naar het huisje gaan, want het treinstation van Woerden ligt op zo’n 5 a 10 minuten lopen. In Woerden is het aan te raden om de Boerenmarkt te bezoeken, de molen en de centrale markt.

Je kunt naast het centrum van Woerden ook verder de omgeving verkennen. Een leuke tip is dan Kasteel de Haar of natuurlijk een bezoek aan Utrecht stad. Kasteel de Haar ligt op minder dan een halfuur rijden en is daarom goed te combineren met Woerden. Ook kun je gemakkelijk de trein naar het centrum van Utrecht nemen en de twee steden combineren.

Disclaimer: Ik verbleef in het mini huisje op hoogte op uitnodiging van het mini huisje Woerden. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Zou jij ook wel eens in het mini huisje Woerden willen overnachten? Wat doe jij graag in de buurt van Utrecht? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Nederland?

~ Fietsen op de Hoge Veluwe

– Wandelroute door Schiedam

~ Ontdek Edam

20 gedachten over “Kom tot rust in het mini huisje Woerden”

  1. Ik zou niet zo snel aan Woerden denken. Dat komt vooral omdat ik uit de omgeving kom (min of meer dan, Maarssen). Maar inderdaad is het een leuk stadje, ik ben erdoorheen gewandeld met het Floris-V wandelpad (ook een goede reden om daar te overnachten). Ik vind het huisje er heel gezellig uitzien dus wat dat betreft zou ik het zeker doen.

  2. Leuk zo’n klein huisje. Ik heb even in Woerden gewoond/gelogeerd bij familie toen ik in Utrecht studeerde. Je komt heel makkelijk met de trein in Utrecht. Woerden kan ik me verder niet herinneren als een interessante plaats, maar ja, als je in Utrecht studeert ga je ook niet zo snel iets doen in Woerden 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge