Inmiddels ben ik al meer dan drie keer in de Verenigde Staten geweest en ondertussen heb ik al een aantal tips verzameld die belangrijk en handig zijn. Vandaag deel ik daarom mijn vijf belangrijkste tips voor de Verenigde Staten.

auto huren in het buitenland

Tip 1: Huur een auto als je de stad verlaat

Dit geldt natuurlijk niet als je een stedentrip naar New York gaat maken, maar voor bijna iedere andere bestemming in Amerika raad ik aan om een auto te huren. De Verenigde Staten is een enorm land en de afstanden die je moet overbruggen zijn dus niet niks. Het is altijd handig om een auto te huren en de benzine is goedkoop vergeleken met Nederland. Als je onder de 30 bent moet je vaak wel een extra risicobedrag betalen, maar alsnog is het huren van een auto het geld zeker waard.

Tip 2: Boek vliegtickets en hotel tegelijk

Als je naar Amerika gaat is dat vaak niet goedkoop en daar moet je natuurlijk rekening mee houden. Maar je kunt natuurlijk wel zelf bepalen hoe duur je het maakt (tot op zekere hoogte). Mijn tip is daarom boek een vlucht & hotel gecombineerd, vaak heeft een vakantie aanbieder een veel scherpere prijs. Zo kun je al snel een mooie vakantie naar Amerika scoren voor zo’n €700. Het is vaak wel eventjes zoeken, maar ik ben al meerdere keren naar Florida geweest voor een dergelijke prijs. Dit is echt de belangrijkste van de tips voor de Verenigde Staten, hier kun je veel geld mee besparen.

Boottocht in de Everglades - tips voor de Verenigde Staten

Tip 3: Zorg dat je op tijd een ESTA aanvraagt

Wanneer je naar de VS reist heb je een ESTA nodig, een elektronische toegang tot het land. Je kunt deze zelf via internet aanvragen of via verschillende aanbieders, dit kost rond de £15-20 dollar. Je komt de VS NIET in als je geen ESTA hebt. Zorg dus altijd dat je deze op tijd aanvraagt, mocht er nog iets fout gaan dan kun je hem altijd nog opnieuw aanvragen. Een ESTA is twee jaar geldig en mocht je dus weer naar Amerika willen binnen twee jaar dan hoef je geen nieuw ESTA aan te vragen.

Tip 4: Neem een creditcard mee

In Amerika is een creditcard heel normaal, je kunt haast geen hotel boeken zonder een creditcard. Ook is het vaak nodig om een creditcard te hebben als je een auto wilt huren. Het is dus echt belangrijk om tenminste één creditcard mee te nemen naar Amerika want zonder is het aardig lastig. Bij veel pinautomaten kun je ook alleen geld opnemen met Mastercard/VISA/American Express maar niet met Maestro (pinpas). Zorg ook dat de limiet van je creditcard hoog genoeg is, bij een autoverhuur bedrijf wordt er vaak al £500 dollar borg gerekend.

vakantie naar Florida - tips voor de Verenigde Staten

Tip 5: Gebruik de app Maps.me om te navigeren

Tegenwoordig kun je overal in Europa vrij gebruik maken van het internetnetwerk maar in Amerika moet je daar nog flink voor betalen. Maar als je een auto hebt gehuurd is het wel belangrijk om de weg te kunnen vinden. De app Maps.me kun je downloaden op zoals Andriod als iOs en is offline te gebruiken. Als je de app opent kun je zelf bepalen welke landen of regio’s je wilt downloaden. Wanneer je deze op WiFi of 3G (voor vertrek) download kun je in Amerika gewoon navigeren via deze app, super handig.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Ben jij wel eens in de VS geweest? Heb jij nog andere tips voor de Verenigde Staten ontdekt? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Verenigde Staten?

~ Skyline Orlando

– Krokodillen spotten

~ Wat te doen in New York

14 gedachten over “Mijn vijf tips voor de Verenigde Staten: huurauto en meer”

  1. slimme tips, dank je wel. Amerika staat nog wel op mijn bucket list! ( ik heb er als puber een half jaar gewoond, maar dat is al even geleden..)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge