Vorige week vertelde ik waarom ik zo vaak op reis kan gaan. Dat is een vraag die ik vaak krijg. Deze week zal ik het concreet maken voor de mensen die ook graag vaker op reis zouden willen gaan. Ik deel mijn 5 tips om vaker op reis te kunnen.

Minimaliseer jouw vaste lasten

Als de kosten voor jouw huis en alle andere vaste lasten hoog zijn, dan kun je niet veel geld uitgeven aan reizen. Een factor waar je makkelijk op kunt besparen zijn vaak energiekosten. Energie vergelijken en er achterkomen dat je teveel betaalt? Dat geld kun je ook aan reizen uitgeven. Als blijkt dat je teveel betaalt kan overstappen energie en hoop geld besparen. Daarnaast kun je nagaan of je op andere vlakken kunt besparen zoals op boodschappen of benzinekosten.

Kijk naar flexibele data

Als je binnen een specifieke periode wilt reizen dan betaal je vaak meer voor tickets of accommodaties. Maar wanneer je flexibele reisdata hebt, heb je veel meer keuze als het gaat om de kosten van een ticket. Zo kun je bijvoorbeeld op Skyscanner altijd zoeken in een lange periode; bijvoorbeeld de hele maand juni. Dan kun je dus uit veel meer mogelijkheden kiezen en dit scheelt vaak ook qua kosten.

tips om vaker op reis te kunnen

Zorg ervoor dat je prijzen vergelijkt

Het vergelijken van prijzen is echt belangrijk. Als je €100 betaalt voor een hotel, wat je ook voor €50 kunt boeken via een andere website, dan ben je niet goed bezig. Als je namelijk maar €50 uitgeeft dan kun je van die andere €50 nog eens een hotel boeken of een transfer naar de luchthaven. Je kunt zelf veel mogelijkheden creëren door goed te kijken naar de prijzen die je betaalt. Op veel websites en reisblogs kun je indicaties vinden van prijzen voor vliegtickets of hotels, kijk hier altijd naar en boek het hotel niet voor je weet dat je een goede realistische prijs te pakken hebt.

Boek ver van te voren

Tickets en pakketreizen worden over het algemeen steeds duurder naar mate de datum dichterbij komt. Je kunt het beste lang van te voren boeken en zo geld besparen. Zo maakte ik ooit een reis naar Indonesië voor €1.299 en andere groepsgenoten van mijn reis hadden €2.400 betaald voor dezelfde reis. Het verschil? Wij boekten al in september en zij boekten pas in mei terwijl de reis in augustus plaatsvond. Zo kun je dus ook makkelijk veel geld besparen en uiteindelijk dus van het overige geld weer op reis gaan.

Reis alleen met handbagage

Het reizen met het vliegtuig wordt steeds populairder en daarom veranderen de regels. Tegenwoordig moet je betalen voor ruimbagage en veel mensen doen dat ook. Ik kies er het liefst voor om alleen met handbagage te reizen. Reizen tot 7 dagen kan ik makkelijk alleen met handbagage af, je bespaart dan tijd en geld omdat je jouw koffer gewoon bij je kunt houden. Bedenk dus altijd of je wel ECHT die koffer in het ruim nodig hebt, zo niet? Ga voor alleen handbagage en bespaar geld.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Heb jij nog tips om vaker op reis te kunnen? Of welke van deze tips kun jij nog uitvoeren? Laat het ons weten in de reacties!

Meer reistips?

~ Hoe kan ik zo vaak op reis?

– Welke camera is goed voor welke reis?

~ Vijf goedkope stedentrip bestemmingen

14 gedachten over “5 tips om vaker op reis te kunnen: boek op tijd!”

  1. Zeker, maar er zit natuurlijk ook verschil in de luxe die iemand wilt. Als je in hostel slaapt en bij familie kan het zeker goedkoper dan 1299 maar het gaat op het vroege boeken 😛 Dat scheelt namelijk altijd heel veel wat voor soort reis je ook maakt 😉

 1. Een tip om vaker op reis te kunnen is ook gewoon door vaker iets te boeken. 😉 Veel mensen (en daar bedoel ik geen reisbloggers mee) houden nog steeds vast aan een zomervakantie of langere reis en als het budget het toelaat nog een keer een kortere vakantie tussendoor of een citytrip erbij, maar als je de deals goed in de gaten houdt en geen specifieke wens hebt maar je juist laat verrassen door wat er aangeboden wordt én ook bereid bent soms wat kortere tripjes (zelfs van maar 2 of 3 dagen) tussendoor te maken (juist ook in minder geliefde maanden waarin het qua weer soms net iets minder is, maar het ook zomaar mee kan vallen) kun je eigenlijk best vaak even weg.
  Denise onlangs geplaatst…Marsaxlokk: vissersdorp met kleurrijke bootjesMy Profile

  1. Dat klopt inderdaad, vaak denken mensen dat het te krap is of dat het niet mogelijk is. Maar er is zoveel mogelijk als je zelf wilt 😛 Gewoon boeken is inderdaad eigenlijk de beste tip!

 2. Goede tips! Ik kijk zelf ook altijd op Skyscanner en dan flexibel in een bepaalde maand. Zo heb ik ook mijn ticket naar Thailand en daarna door naar Australië geboekt. Kan toch een hoop geld schelen! Vroeg boeken ben ik geen ster in. Ik vind het namelijk veel leuker om wat korter van te voren wat te boeken, maar blijkbaar is dat dan ook duurder. Misschien toch eens wat verder van te voren gaan boeken.

  1. Dat klopt, dan is voornamelijk het vroeg boeken waarmee je geld kunt besparen. Klopt, ik heb de opleiding Docent Aardrijkskunde afgerond maar het was toch niet helemaal mijn ding, ik ben nu freelance tekstschrijver 🙂

 3. Wat een goede tips. Zelf regel ik bijna alles zelf. Die scheelt zoveel in kosten. Soms pak ik wel eens een groepsactiviteit maar deze weeg ik wel goed af. Ook kijk ik naar feestdagen in Nederland. Ben vaak weg rond die dagen. Dus met Pasen heb ik al verplichte vrije dagen. Pak dan zo die dzgen mee om een langere tijd weg te kunnen en minder dagen op te moeten nemen.
  Diana onlangs geplaatst…Carnaval: Tips voor als jij het ook gaat vierenMy Profile

 4. Zelf houd ik inderdaad ook de kosten van onze reizen laag door te vergelijken en ver vooruit te boeken. Ik heb nu al alle vakanties voor dit jaar geboekt en ben met 5 vliegvakanties amper duurder uit dan vrienden die alleen in de zomervakantie weggaan en recent pas geboekt hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge