Op pad met een oldtimer in eigen land, dat wil toch iedereen? Nadat we een aantal maanden geleden in een Volkswagenbus het land hebben doorkruist, kriebelde het weer. Toen er meer oldtimers te huur bleken te zijn, waren we meteen enthousiast.

op pad met een oldtimer

Je kunt een oldtimer huren voor een dagje of weekendje. Wij kozen voor een dagje en toen was het nog lastig om een mooie oldtimer te kiezen, er is zoveel keuze. Na veel wikken en wegen kozen we uiteindelijk voor de Volkswagen Kever Cabriolet in het lichtblauw.

op pad met een oldtimer

Toen we op pad gingen, kwamen we er al snel achter dat de Kever geen verwarming had. Het was aardig koud afgelopen week en ook in de Kever werd het soms erg fris. Gelukkig was dat een goede reden om lekker vaak even ergens koffie te gaan drinken of om te lunchen. Zo hebben we ons iedere keer warm gemaakt en gingen we weer verder op pad.

op pad met een oldtimer
op pad met een oldtimer Kasteel Duurstede

Het eerste plan was om naar Kasteel Duurstede te gaan, want die zou open zijn. Na ongeveer een halfuurtje rijden door een mooi landschap kwamen we aan bij het kasteel. De ophaalbrug was omhoog en er was geen leven te bekennen. Hoewel het kasteel heel mooi was, konden we er dus helaas niet in. Na een rondje te hebben gelopen in de omgeving besloten we richting de Utrechtse Heuvelrug te rijden.

De bossen van de Utrechste Heuvelrug zorgden voor een mooie achtergrond voor onze Kever. We hebben hier ruim een uur rondgereden en zijn op een aantal mooie plekken gestopt. Wat een heerlijke rust zeg en wat een heerlijk autootje. Mensen die langs fietsen of lopen zwaaien of wijzen ons na. De Volkswagen Kever is echt een eyecatcher in de mooie bossen.

We kregen trek en besloten te gaan lunchen in Naarden, in de vesting. Naarden is één van de mooist bewaarde vestingssteden van Nederland. Onderweg reden we weer langs mooie dorpen en landschappen. Omdat de oldtimers niet gek zijn op hoge snelheden hebben we de gehele dag snelwegen vermeden. Je komt zo op de meest mooie plekjes die je anders nooit had gezien. Aangekomen in Naarden gingen we lunchen bij Het Hert en hebben we vervolgens nog een wandeling gemaakt over de vestingwallen.

Vanaf Naarden zijn we in een rustig tempo terug gereden naar Nieuwegein en zijn we onderweg nog een aantal keer gestopt om mooie foto’s te nemen en te genieten van de omgeving. De oldtimer hebben we rond een uur of 5 weer teruggebracht in Nieuwegein en toen zat ons dagje met de Kever er helaas weer op.

op pad met een oldtimer

Het leuke van een oldtimer is dat je natuurlijk zelf kunnen bepalen waar je heen gaat. Je hebt de auto de hele dag tot jouw beschikking en kunt zelf een leuke route bepalen. Wij kozen vooral voor bossen en andere mooie landschappen. Als je gaat trouwen kun je natuurlijk ook een mooie trouwauto huren inclusief chauffeur. Als jij op pad zou gaan met een oldtimer, welke route zou jij dan rijden wanneer je een dag beschikt over deze geweldige Kever?

Disclaimer: Dit dagje toeren is tot stand gekomen in samenwerking met Huur een Oldtimer. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Wil jij ook op pad met een oldtimer? Of heb jij dat al eens gedaan? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Nederland?

~ Toeren door Nederland met een Volkswagenbusje

– Delft en omgeving verkennen op de fiets

~ Schiedam, de eeuwenoude trots van Zuid-Holland

8 gedachten over “Op pad met een oldtimer in eigen land [VW Kever cabriolet]”

  1. Ik denk dat zo’n auto ideaal is voor een verjaardag of een bruiloft, ze zien er zo leuk uit! Al zou ik er denk ik zelf niet een willen hebben in het koude Nederland haha ;p Het is toch wel fijn als je in de winter de verwarming aan kunt zetten. Jammer trouwens dat zo veel kastelen in Nederland in de winter gesloten zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge