Iedereen kent Ibiza natuurlijk van de wilde feesten en hete zomers. Maar de reputatie van het eiland is eigenlijk niet terecht, het eiland heeft zoveel meer te bieden. Vandaag vertel ik daarom wat jij allemaal kunt doen op Ibiza en waarom je dus ook naar Ibiza zou moeten gaan. Ibiza is meer dan een feesteiland!

Bezoek de mooiste stranden van Ibiza

Natuurlijk weet iedereen dat er ook mooie stranden te vinden zijn op Ibiza. Een leuke tip is om een scooter te huren en een dag het eiland over te rijden. Je kunt een leuke route maken langs de mooiste stranden en baaien. Ieder strand is weer anders en dat maakt het eiland supergaaf. Als je de hoek om rijdt met je scooter kom je meteen weer op een totaal andere plek.

Struin rond op de leukste markten

Er zijn verschillende markten op Ibiza waar je lekker rond kunt struinen en leuke kleding of accessoires op de kop kunt tikken. De meest bekende markt is de Punta Arabi die elke woensdag plaatsvindt. Deze markt is een druk bezochte plek en ook door de feestgangers op het eiland wordt deze markt regelmatig bezocht. Een goede tip is daarom de kleinere markt die iedere zondag plaatsvind: Sant Juan. Hier zul je minder andere toeristen vinden en kun je rustig langs de kraampjes struinen.

Wil jij meteen naar Ibiza om over een leuke markt te struinen? Bekijk hier de leukste vakanties naar Ibiza.

wandelen naar Punta Moscarter - Ibiza is meer dan een feesteiland

De bijzondere flora & fauna op het eiland

Vaak denk je alleen aan zon, zee en strand als je aan Ibiza denkt, maar er is een grote diversiteit aan flora aanwezig op het eiland. Op de kliffen en de rotsen vind je totaal andere begroeiing dan in het binnenland. Je kunt klaprozen tegenkomen maar ook olijfbomen, vijgenbomen en allerlei andere soorten planten. De fauna op het eiland is iets minder divers maar toch vind je er meer dan 200 vogelsoorten en kun in sommige meren zelfs flamingo’s tegenkomen.

gratis doen op Ibiza - Ibiza is meer dan een feesteiland

De schattige straatjes van Ibiza

Het is natuurlijk heerlijk om te genieten van de natuur op het eiland maar ook de dorpjes en stadjes hebben veel moois te bieden. Het centrum van Ibiza-stad staat zelfs op de UNSECO Werelderfgoedlijst. De smalle straatjes met mooie witte huizen en gebouwen zijn echt prachtig om doorheen te wandelen. Zeker met de mooie zon die door de straatjes naar beneden schijnt heb je hier echt een prachtige plek te pakken.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Gastblog geschreven door: Chantal

Ben jij wel eens op Ibiza geweest? Ibiza is meer dan een feesteiland, vind jij dat ook? Laat het ons weten in de reacties!

Meer zonvakanties?

~ Naar het Griekse Kos

– De prachtige Algarve

~ Het mooie Tenerife

27 gedachten over “Ibiza is meer dan een feesteiland alleen!”

  1. Ik ben nog nooit op Ibiza geweest maar als ik er naartoe ga is het inderdaad niet om te feesten! 🙂 Ik ben zelf niet zo’n avonturier maar dan zou ik een rustig gelegen hotel kiezen waar je dan af en toe kan rondlopen in de straatjes!

  2. Helaas nog niet gedaan… en door onze toekomstige reisplannen zit dat er ook niet meteen aan te komen. Maar wie weet… ooit! Wel heel leuk dat je de andere kant van Ibiza laten zien.

  3. Helaas nog niet geweest. Maar eigenlijk denk ik dat veel plekken die bekend staan om zijn feesten veel meer te bieden hebben. Zo ook Ibiza. Als ik foto’s zie zonder de party’s is het echt een mooi eiland. Dus zeker de moeite om er is naar toe te gaan.

  4. Wij waren vorig jaar in april op Ibiza. Ik was toen 29 weken zwanger en het was onze laatste vakantie met z’n drietjes, ik wilde daar extra van genieten! We hebben een heerlijke week gehad (met heel veel geluk met het weer!) en ik vond het een heel mooi eiland. Toch vond ik het ook een beetje tegenvallen, geen idee waarom. Waarschijnlijk omdat iedereen het heeft over Ibiza!? Ik heb geen idee! Maar wij hebben ook maar drie dagen rondgereden om het eiland te verkennen, misschien was dat net te kort…
    Maud onlangs geplaatst…Outfit van Fenne: Sweet Petit collectie van PrénatalMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge