Niet iedereen heeft de tijd en het geld om een hond te onderhouden, want laten we eerlijk zijn, een hond kan veel kosten met zich meebrengen en heeft wat meer TLC nodig dan de gewone huiskat. Als je dan ook nog eens op vakantie wilt wordt het al gauw lastig, omdat je trouwe viervoeter niet overal mee naartoe kan of mag. Vandaag nemen we je daarom mee in de wereld van diervriendelijke vakantiehuizen. En het zijn wel heel bijzondere. Deze vakantiehuizen kan je namelijk huren inclusief één of meerdere honden die bij het huis horen. Dus wil je graag op vakantie met een hond of kijken of een hond ook iets voor jou is? Lees dan snel verder.

Bangalore, India

Het kan best wel lastig zijn om op vakantie te gaan als je een hond hebt, want je wilt hem toch liever niet een week naar een pension brengen. Vakantiehuizen laten vaak geen honden toe, maar in de zogeheten Polaroid Home in Bangalore, India krijg je zelfs een hond bij je vakantie. Deze beagle, die naar de naam Hash luistert, zal je hartelijk welkom heten in dit mooie vakantiehuis waar je dus met gemak je eigen viervoeter mee naartoe kan brengen. Hash houdt van wandelingen, zoals eigenlijk elke beagle. Dus ben je een echte avonturier en ben je graag in de buitenlucht, dan is dit diervriendelijke vakantiehuis misschien wel iets voor jou en dat allemaal voor slechts €41,- per nacht. Uit onderzoek van HomeToGo blijkt dat Banglore één van de leukste accommodaties heeft om samen met een hond naartoe te gaan.

Herodsfoot, Engeland

Zoek je het liever iets dichter bij huis? Dan kun je op vakantie met een hond naar de Shippen Cottage in Cornwall, Engeland. In dit prachtige gebied met kilometerslange stranden kan je heerlijk tot rust komen of juist op pad gaan. In dit mooie huis wonen twee hele lieve honden, maar je kan ook nog eens je eigen honden meenemen. Dit diervriendelijke vakantiehuis staat midden in de natuur en voor €122,- per nacht kan jij hier heerlijk vertoeven.

op vakantie met een hond
Fotocredits: De Twee Bruggen

Winterswijk, Nederland

Wil je liever niet op andermans hond passen, maar wel graag je eigen trouwe hond mee kunnen nemen, dan is vakantiepark De Twee Bruggen in Winterswijk misschien wel iets voor je. Met een grote variatie aan huisjes en chalets is er altijd iets voor jou bij en je mag gewoon je hond meenemen zodat je hem niet ergens anders hoeft onder te brengen. Het is een ruim opgezet vakantiepark met alle voorzieningen die je maar nodig hebt. Jij en je hond zullen hier een heerlijke vakantie hebben en er zijn geregeld leuke aanbiedingen zodat je altijd voor de juiste prijs er even tussenuit kan in de Achterhoek.

Disclaimer: Dit artikel is ontstaan met behulp van HomeToGo. Ik deel echter niets anders dan mijn persoonlijke mening

Dus ga je graag op uit en wil je het eens over een andere boeg gooien door ondertussen ook voor een hond te zorgen? Of wil je graag weg en je eigen hond niet naar een pension brengen? Op vakantie met een hond is niet altijd makkelijk maar met deze diervriendelijke vakantiehuizen zit je altijd goed.

Meer reistips?

~ Het belang van een telefoon op reis

– Tips voor het huren van een auto

~ Avondbestedingen op stedentrip

6 gedachten over “Op vakantie met een hond, hoe werkt dat?”

  1. Reizen met een hond is inderdaad niet zo evident. Vele vakantiehuizen en hotels laten het dier niet toe. Fijn om te lezen dat er dus een aantal leuke plekjes bestaan die wel honden toelaten! Ik vraag me wel af hoe moeilijk of gemakkelijk het is om je hond mee te nemen naar India? Heeft je trouwe viervoeter ook een speciaal paspoort nodig, intentingen,… en moet die in quarantaine of mag je hond meteen het land binnen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge