Al eerder schreef ik dat ik een fietsvakantie super leuk vind, ik ben gek op fietsen en de vrijheid die je tijdens zo’n vakantie hebt. Daarom wil ik jullie vandaag een lijstje geven met materialen en spullen die je op een fietsvakantie nodig hebt. Want naast een goede fiets heb je natuurlijk nog meer spullen nodig om een fijne fietsvakantie te kunnen beleven.

elektrische fiets fietsvakantie

Kies een goede fiets

Als je op fietsvakantie gaat is het erg belangrijk dat je een goede fiets hebt. Je gaat namelijk veel kilometers afleggen en daarom is het niet handig om op een te kleine of te grote fiets te rijden. Je kunt altijd advies vragen bijvoorbeeld bij een fietsenspeciaalzaak over het rijden van de juiste maat fiets. Voor degene die dat fijn vinden, kun je ook voor een elektrische fiets kiezen. Als je een elektrische fiets hebt, dan moet je ook altijd denken aan de oplader en mogelijk een reserve accu. Eten en drinken tijdens een lange fietstocht is erg belangrijk, daarover lees je alles op Bikester.

slapen in een vliegtuig

Stevige fietstassen

De meeste spullen tijdens een vakantie met de fiets, neem je mee in fietstassen. Je wilt niet dat halverwege de vakantie een fietstas kapot gaat of het gewicht niet meer kan houden. Daarom is het meenemen en zo nodig aanschaffen van stevige fietstassen echt een aanrader. Ook kun je als het nodig is een klein wagentje voor achter de fiets aanschaffen, zodat je nooit ruimte tekort komt.

Veel informatie over Europese bestemmingen vind je op Fietsvakantiepagina.nl.

fietsvakantie

Een tent + slaapzak + slaapmat

Er zijn natuurlijk meerdere manieren om op vakantie te gaan met de fiets. Je kunt kiezen voor een luxe vakantie met overnachtingen in hotels of appartementen maar de meesten kiezen voor een tent. Daarom is het ook belangrijk om een tent, slaapzak en slaapmat mee te nemen. Het is fijn als deze spullen ook allemaal vrij compact vervoerd kunnen worden. Dan kun je namelijk de spullen makkelijk meenemen tijdens het fietsen.

Bandenplak set + EHBO set voor op fietsvakantie

Naast alle leuke dingen, kan er ook altijd iets mis gaan. Een band kan lek raken of je kunt vallen. Voor deze gevallen is het handig om goed voorbereid te zijn, met een bankenplak set en een EHBO set. Natuurlijk hoop ik niet dat je problemen krijgt onderweg, maar het kan altijd gebeuren.

Belang telefoon op reis

Een fietskaart of navigatie

De één vindt het leuk om de route van te voren helemaal uit te zoeken, de ander gaat lekker op de bonnefooi fietsen. In beide gevallen is het aan te raden om wel navigatie in een vorm mee te nemen. Je wilt namelijk niet verdwalen en om de overnachtingsplek te vinden heb je vaak wel een kaart nodig. Het kan een papieren kaart zijn maar je kunt vaak ook navigatie op jouw telefoon gebruiken.

Overige spullen tijdens fietsvakantie

Daarnaast zijn er nog een aantal spullen die je ook nodig hebt. Vaak afhankelijk van de mate van luxe waarin je op fietsvakantie gaat. Op de website van Oppad zag ik een volledige paklijst voor een fietsvakantie.

Een aantal spullen die je misschien nodig hebt zijn:

  • Koken: een brander, waterkoker, pannen, bestek, servies.
  • Slapen: pyjama, hoofdlamp, kussensloop.
  • Persoonlijk: T-shirts, lange en korte broek, snel drogende kleding, zonnebrand.

Wat neem jij nog meer mee op fietsvakantie? Ben jij wel eens op fietsvakantie geweest? Laat het ons weten in de reacties!

Meer reistips?

~ Ga op reis met een camper

– Voorbereidingen voor een roadtrip

~ Hoe kun je zo vaak op reis?

15 gedachten over “Wat heb je nodig tijdens een fietsvakantie?”

  1. Sedert ik geopereerd ben aan mijn rug is fietsen Jammergenoeg niets meer voor mij! Vooral de kinderen vinden dit enorm jammer! Ik ook hoor! Ik vind het wel een hele beperking!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge