Toen ik een aantal jaar geleden met mijn opleiding naar Ghana ging, had ik geen idee van Afrika. Het was de eerste keer dat ik naar Afrika ging en ik was erg benieuwd. Je komt het vliegtuig uit en eigenlijk meteen zie je dat het een totaal andere wereld is. De mensen zijn anders, de wegen zijn anders, de cultuur is anders, eigenlijk is alles anders. Maar ik vond het eigenlijk helemaal te gek. Ik was meteen verliefd op Afrika en daardoor kwam ook het idee om naar Zuid-Afrika te gaan. Helaas is het nog steeds niet gebeurd en blijf ik iedere keer wegdromen bij een droomreis naar Zuid-Afrika.

droomreis naar Zuid-Afrika

Vrienden en familie bezoeken het zuidelijkste land van Afrika en ik blijf maar kriebels krijgen in mijn maag. Op een dag, hoop ik daar ook eens te staan…

Een droomreis naar Zuid-Afrika

Als ik lekker aan het wegdromen ben over een reis naar Zuid-Afrika dan komen er natuurlijk verschillende ideeën boven. In Ghana hebben wij met een gezelschap gereisd en met goede reisleiding, dat beviel heel goed. Daarom zou ik kiezen voor een luxe reis Zuid-Afrika. Daarbij lijkt het mij heel erg leuk om een hele rondreis te maken door het land. Bijvoorbeeld met Sable Tours. Sable Tours is jouw persoonlijke Afrika specialist voor unieke Afrika reizen. Het is een kleine organisatie die voor persoonlijke aandacht gaat. Sable Tours biedt selfdrive reizen, reizen op maat en groepsreizen aan naar verschillende bestemmingen in Zuidelijk Afrika.

droomreis naar Zuid-Afrika

De mooiste stranden van Kaapstad lijken mij echt geweldig. Je kunt daar echt helemaal tot rust komen, helemaal aan het zuidelijkste puntje van Afrika. Verder zou ik ook graag Johannesburg bezoeken en genieten van de natuur. Daarnaast ben ik ook verliefd geworden op Ghana door de mensen. Alle mensen zijn super vriendelijk en behulpzaam. Soms kun je elkaar niet verstaan maar met handen en voeten zijn ze bereid om je te helpen.

Mijn ervaring in Ghana

Verder zijn Ghana en Zuid-Afrika goed met elkaar te vergelijken qua verleden denk ik. Beide landen zijn lange tijd van Nederland geweest en dat zie je op veel plekken nog terug. Vaak confronterend maar ook erg bijzonder om aan de andere kant van de wereld Nederlandse straatnamen terug te zien. Heb jij dat weleens in een land ervaren? Zo ja, waar?

droomreis naar Zuid-Afrika

Bucketlist

Het Krugerpark mag natuurlijk niet ontbreken en ik hoop daar ook veel wilde dieren te zien. Voor mij is het een ultieme droom om een droomreis naar Zuid-Afrika te maken en mijn liefde voor Afrika daar hopelijk nog meer te ontwikkelen. Wat lijkt jou het leukste aan een rondreis door Zuid-Afrika?

Zuid-Afrika is een land dat zeker hoog op mijn bucketlist staat, helaas is het niet het enige land en daarom is het er tot nu toe niet van gekomen. Het is jammer dat je aan vakanties vast zit en niet eeuwig op reis zou kunnen. Ik hoop dat het in 2019 eindelijk zover is, tot die tijd blijf ik lekker dromen over Zuid-Afrika. Hebben jullie nog tips om te bezoeken tijdens een mogelijke reis naar Zuid-Afrika, laat het dan zeker weten.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks waar ik niet achter sta. Foto’s in dit artikel zijn van Pixabay.

Zou jij ook een droomreis naar Zuid-Afrika willen maken? Ben jij weleens in Zuid-Afrika geweest? Laat het weten in de reacties!

Meer reisinspiratie?

~ Een rondreis Ghana 

– Het kleurrijke Marokko

~ Veelzijdig Kaapverdië

14 gedachten over “Mijn liefde voor Afrika + droomreis naar Zuid-Afrika”

  1. Ik ben er zelf nog nooit geweest, mijn man wel. Hij wilt ons er zeker een keer mee naar toe nemen, dus dat ik dit gaat staat vast. Het lijkt me net zo mooi als jij al aangeeft

  2. In oktober vertrek ik op rondreis door Zuid-Afrika, van Johannesburg naar Kaapstad en door Lesotho en Swaziland. Ik ben nog nooit in Afrika geweest, dus ik ben echt benieuwd hoe het gaat zijn. Heb tot hiertoe enkel maar positieve dingen gehoord!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge