Als je op vakantie naar Egypte gaat dan zijn er veel spullen die je meeneemt in jouw koffer zoals bikini’s/badpak en lekker veel tijdschriften om bij het zwembad te lezen. Dat is natuurlijk heerlijk, maar daarnaast zijn er ook een aantal andere zaken belangrijk om niet te vergeten. Egypte is namelijk niet hetzelfde als Nederland dus om deze verschillen niet als obstakels te zien is het nodig om deze spullen mee te nemen!

visum voor Egypte

Beschermende kleding + producten

Zeker in de zomermaanden kan het ontzettend heet zijn in Egypte. De zon schijnt fel en daarom is het belangrijk dat je jezelf goed beschermt. Het is handig om lange kleding mee te nemen zodat je jouw lichaam goed kunt beschermen. Daarnaast is het insmeren van alle zichtbare stukken huid erg belangrijk. Een pet of hoed kan veel uitkomst bieden en een zonnebril is eigenlijk onmisbaar! Bescherm jezelf goed, want de zon is erg fel en sterk!

Jouw paspoort + een visum voor Egypte

Natuurlijk kun je niet zonder paspoort naar Egypte reizen maar in Egypte is ook een visum nodig. De geldigheid visum voor Egypte is drie maanden, het visum kun je op meerdere manieren verkrijgen. Je kunt tijdens het inreizen een visum on arrival aanvragen maar je kunt het visum ook van te voren al aanschaffen. Dit zorgt ervoor dat je bij de grens geen lange wachtrijen hebt en makkelijk door kunt lopen. Vraag hier uw visum Egypte aan, het kan eenvoudig en snel. Het visum kost maar €44,95 en wordt vaak binnen één werkdag goedgekeurd. Om problemen te voorkomen is het wel aan te raden om ruim van te voren het visum alvast aan te vragen. Het visum online aanvragen kan gewoon bij een Nederlands bedrijf en betalen kan via iDeal, erg makkelijk.

visum voor Egypte vakantie naar Egypte

Anti-muggenspul

In Egypte heb je veel muggen en er zijn zelfs muggen die de ziekte dengue kunnen overbrengen. De muggen met dengue steken overdag en daarom is het gebruik van anti-muggenspul erg belangrijk. Een hoge factor DEET moet aanwezig zijn in het muggenspul. Verder kun je jezelf beter beschermen tegen muggen door lange kleding aan te hebben. Daarnaast is dat ook belangrijk voor de zon, zoals je bij het eerst punt hebt kunnen lezen. Het is daarom extra handig om niet alleen zomerse kleding mee te nemen. Verder zijn er geen vaccinaties verplicht voor Egypte.

Snorkel- of duikspullen voor jouw vakantie naar Egypte

Naast belangrijke spullen is het ook handig om snorkel- of duikspullen mee te nemen. Veel mensen bezoeken Egypte namelijk omdat de onderwaterwereld erg mooi is. Als je wilt gaan snorkelen kun je daarom het beste ook zelf een snorkel meenemen. Verder kun je natuurlijk ook vaak spullen huren maar als je zelf al spullen hebt is het zonde om het te huren. Voor duikspullen geldt hetzelfde, een duikfles kun je natuurlijk gewoon huren maar andere attributen kun je het beste zelf meenemen. Een vakantie naar Egypte is niet compleet zonder bezoekje aan de onderwaterwereld.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks waar ik niet achter sta. Foto’s in dit blogbericht komen van Pixabay.

Lijkt een vakantie naar Egypte jou ook zo leuk? Wat is jouw ervaring? Laat het ons weten in de reacties!

Meer reisinspiratie?

~Bucketlist West-Amerika

– Een droom komt uit: het noorderlicht

~ Tips om vaker op reis te kunnen

18 gedachten over “Op vakantie naar Egypte? Dit heb je nodig!”

  1. Ik ben nog nooit in egypte geweest. Als ik zou gaan zou ik, naast de traditionele bezienswaardigheden echt eens willen gaan om te duiken. Lijkt me er echt fantastisch.

  2. Vroegah wou ik graag naar Egypte om de pyramides te zien. Vandaag zou je mij met een reisje Egypte niet kunnen verleiden. Dan liever Ierland, Kroatië of iets heel Oosters ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge