Ik ben ondertussen al meerdere keren in Florida geweest, een keer in Texas en ook in New York, maar Amerika vraagt naar meer.Iedere zomervakantie denk ik weer na over de keuze om een rondreis te maken langs de westkust van Amerika & Canada, toch is het er nog nooit van gekomen. In dit artikel vertel ik waarom ik deze plek zo graag wil bezoeken en heb ik een aantal tips voor een mogelijke reis.

de westkust van Amerika & Canada
Deze foto is gemaakt door fotograaf Marten Bakker

Rondreis Canada en Noord-West Amerika

De langgerekte gebieden, de mooie meren en de bergen trekken mij vooral aan in Canada. Naast een rondreis in de zomer zou ik ooit graag eens naar Canada gaan om te skiën. Toevallig kwam ik deze rondreis Canada en Noord-West Amerika tegen en ik was meteen verkocht. Vijftien dagen langs de mooiste highlights van deze regio en gezellig op pad met allemaal andere reizigers van mijn leeftijd. Een reis vol plekken die ik altijd al heb willen bezoeken. Doordat ik nu freelance werk doe, kan ik ook buiten de schoolvakanties op reis. Is dit het moment om zo’n gave reis te bezoeken?

de westkust van Amerika & Canada
Deze foto is gemaakt door fotograaf Marten Bakker

Rondreis nationale parken 

Naast een rondreis die zowel Canada als de westkust van Amerika aandoet, lijkt het mij ook zo bijzonder om de vele nationale parken in Amerika te bezoeken. De Everglades in Florida vind ik al gaaf, moet je nagaan als ik ooit naar Yellowstone of Yosemite kan gaan. Ben jij wel eens in één van deze nationale parken geweest? Welk nationale park vind jij het gaafst? Het is echt typisch Amerikaanse en dat lijkt mij echt heerlijk. Een aantal leuke groepsrondreizen Amerika en Canada vond ik bij Simi Reizen. Een organisatie die met jongeren tussen de 18 en 35 jaar op pad gaat. Een gezellige boel met allemaal reizigers van mijn leeftijd. Ben jij wel eens op een groepsreis geweest?

de westkust van Amerika & Canada
Deze foto is gemaakt door fotograaf Marten Bakker

Waarom ben ik er nog nooit geweest?

Dit is een vraag die ik mezelf de laatste tijd vaak stel, waarom ga ik niet gewoon als ik zo graag die kant uit wil. Ik weet het niet… misschien de kosten maar ik maak genoeg reisjes dus waarom zouden de kosten een probleem zijn. Ik moet mezelf gewoon even dwingen om een goede passende reis te vinden en gewoon te gaan. Dit jaar ga ik ook weer naar Florida dus kan ik ook gewoon naar de westkust van de Amerika & Canada. Het is mijn doel om in 2018 deze reis of te gaan uitvoeren of te boeken. Is er iemand die mij eind 2018 wilt controleren?

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening. De rechten van deze foto’s behoren niet tot GlobeGirl. De rechten behoren tot Marten Bakker, de fotograaf van deze foto’s. Lees de disclaimer voor meer informatie.

Heb jij nog goede tips voor mij als het gaat om reizen naar de westkust van Amerika & Canada? Laat het hieronder weten in de reacties!

Meer Amerika?

~ De skyline van Orlando op zijn mooist

– Everglades de plek in Florida

~ Wat te doen in New York

16 gedachten over “Wishlist: de westkust van Amerika & Canada”

  1. H oi, ik snap inderdaad dat de kosten je tegen kunnen houden. Probeer te boeken buiten het hoogseizoen.
    Je krijgt er in ieder geval geen spijt van!
    Groetjes

  2. De kosten zijn inderdaad flink, maar de westkust van Amerika is wel heel erg tof. Ik was er jaren geleden en wil heel erg graag een keer terug. Yellowstone staat ook nog hoog op mijn wishlist. Canada ben ik nog nooit geweest, maar de hoge kosten houden mij ook tegen om dit land te bezoeken 😉

  3. Vorig jaar een roadtrip door het zuidwesten van Amerika gemaakt. Het was een indrukwekkende reis vol hoogtepunten. Yosemite National Park was mijn favoriet van de nationale parken. Canada staat erg hoog op m’n wensenlijstje als het gaat om het maken van een roadtrip.

  4. Ik heb in 2015 een rondje langs de Westkust van Amerika gemaakt en het was fantastisch! Zion NP vond ik fantastisch en natuurlijk ook Bryce! Las Vegas vond ik ook zo leuk om te doen. Het is alweer een tijdje geleden, maar ik denk er nog vaak aan. Misschien binnenkort maar eens een paar artikelen over schrijven.

  5. Oh de westkust van de USA is zó mooi! Niet langer wachten en gaan (boeken ergens eind dit jaar) 😉 De westkust van Canada staat ook nog steeds heel erg hoog op mijn lijstje. Slim als je beide kan combineren in één reis, dan heb je het beste van twee werelden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge