Als er in de afgelopen jaren één bestemming een enorme groei in populariteit heeft meegemaakt, dan is het wel Kaapverdië. Deze bijzondere archipel in de Atlantische Oceaan, op zo’n vijfhonderd kilometer voor de kust van Senegal gelegen, trekt steeds meer vakantiegangers die kiezen voor het klimaat en de stranden.

Het land heeft naast de stranden erg veel te bieden, en over een deel van het land is eigenlijk nog maar weinig bekend.

Waarom jij voor Kaapverdië zou moeten kiezen? Ik geef je vier hele goede redenen om het land te kiezen als je volgende bestemming:

Kaapverdië

Het klimaat

Kaapverdië staat momenteel vooral bekend als ‘winter zonbestemming’. Een koude, natte winter voor een weekje of twee verruilen voor zon, zee en strand is natuurlijk geen verkeerd idee. Ook in de maanden december en januari schijnt de zon in Kaapverdië. De temperatuur is op de meeste dagen in die maanden 24 of 25 graden.

Voordeel van het klimaat in het land is dat Kaapverdië geen extreem hete zomer kent. Temperaturen komen in de zomermaanden vrijwel nooit boven de 35 graden, waardoor het een stuk aangenamer is dan in landen waar zomers de temperatuur rond de 40 graden ligt. Hoewel de zomertemperatuur niet erg geschikt is voor mensen die het land bezoeken om te gaan wandelen in de natuur. Is duidelijk dat Kaapverdië zich steeds nadrukkelijker aandient als bestemming die het gehele jaar bezocht kan worden.

Het land is stabiel

De opkomst van Kaapverdië als vakantieland heeft het onder meer te danken aan gebeurtenissen in landen als Turkije, Egypte en Tunesië. Touroperators moesten snel op zoek naar een veilig alternatief voor vakantiegangers en kwamen uit bij het vrij onbekende Kaapverdië.

Het land kan het beste worden beschreven als een land dat volop in ontwikkeling is, mede vanwege de opkomst van het toerisme. Kaapverdië is zeker niet perfect, want ondanks alle positieve zaken speelt de armoede nog steeds een rol bij het dagelijks leven van duizenden Kaapverdianen. Over het algemeen is het land veilig, en politiek gezien zeer stabiel. Dit heeft er mede voor gezorgd dat in de afgelopen jaar zwaar is geïnvesteerd in het land.

Kaapverdië

Kaapverdië is zeer divers

Het land is momenteel vooral bekend vanwege de prachtige witte zandstranden van de eilanden Sal en Boa Vista. Maar Kaapverdië heeft veel meer te bieden. De 9 bewoonde eilanden van de archipel verschillen behoorlijk van elkaar, en dit is juist het mooie van het land als bestemming.

Maio, het op één na kleinste eiland van Kaapverdië, is ook een eiland dat bekend staat om de heerlijke stranden, maar is door de grootte en de mindere toeristische ontwikkeling een ander type bestemming. Het eiland Santiago wordt ‘het meest veelzijdige eiland van Kaapverdië’ genoemd. Cultuur, een rijke geschiedenis, mooie stranden én een prachtige natuur: Santiago heeft het allemaal.

Wandelaars kiezen graag voor het indrukwekkende Santo Antão en het eiland Fogo. Maar ook de bij toeristen nauwelijks bekende São Nicolau en het kleine Brava zijn geweldige bestemmingen voor natuurliefhebbers.

Het eiland São Vicente, waar zo’n 90% van de bevolking woont in de stad Mindelo, staat vooral bekend vanwege de grote evenementen die er jaarlijks worden georganiseerd. In Mindelo genieten vele duizenden mensen elk jaar van het grootste en mooiste carnaval van het land. Daarnaast is er het Baía das Gatas muziekfestival. Het grootste muziekfestival van Kaapverdië dat elk jaar in augustus wordt georganiseerd in het kleine vissersdorpje.

Kaapverdië

Er valt nog veel te ontdekken

Vergeleken met de toeristische hotspots Sal en Boa Vista ontvangen andere delen van Kaapverdië niet veel toeristen. Dit betekent dat je op de andere eilanden een hele andere kant van Kaapverdië kunt zien. Plaatsen die nog zeer authentiek zijn, maar waar je wel erg hartelijk wordt ontvangen door de locals.

De infrastructuur in het land wordt verbeterd. Dat betekent dat het steeds makkelijker wordt voor mensen om lekker te eiland hoppen. Dit is dé manier om het echte Kaapverdië te zien, en is een unieke belevenis. Want hoewel het land bij het grote publiek steeds bekender wordt, heeft Kaapverdië voor de avonturier nog ontzettend veel geheimen die het verdienen ontdekt te worden…

Gastblog geschreven door: Freddy Gomes

Freddy Gomes is initiatiefnemer van de websites Kaap-verdie.nl en Mindelocaboverde.com (Engelstalig). Met beide websites richt hij zich op authentieke en lokale initiatieven in de toerisme sector van het land. Daarnaast ondersteunt hij met zijn Stichting Sonvela diverse sociale projecten in het land.

Ben jij wel eens in Kaapverdië geweest? Zou jij er na dit verhaal heen willen? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Afrika?

~ Kleurrijk Marokko

– Olifanten spotten in Ghana

~ Het slavernij verleden terug zien in Ghana

Bewaren op Pinterest?

22 gedachten over “Vier redenen om naar Kaapverdië te gaan”

  1. Ik volg het programma ‘ helemaal het einde’ en daar valt me al op wat eendrachtig land Kaapverdië is. Het klimaat klinkt me goed in de oren en volgens mij is er genoeg te zien en te doen.

  2. Wauw! Ik wil NU naar Kaapverdie! Wat lijkt me dat een prachtige bestemming en ook fijn om te horen dat het een stabiel land is. Toch wel fijn om te weten als je een reis gaat maken:)

  3. Ik heb een paar jaar terug getwijfeld over Kaapverdie, maar toen toch voor de Canarische eilanden gekozen. Het leek toen alsof er alleen strand en een paar hotelletjes waren. We zijn echte uiteten liefhebbers en dat miste we vooral.

  4. Ik hoor om me heen wel zo langzamerhand steeds meer mensen die naar Kaapverdië gaan. Voornamelijk om een (paar) weekje(s) te overwinteren. Dus voornamelijk voor het klimaat en de stranden die kant op gaan. Toch blijkt wel uit deze blog dat er nog veel meer te zien is in Kaapverdië!

  5. Door het programma ‘helemaal het einde’ heb ik wat meer van het land kunnen zien en ik moet zeggen, dat ziet er best goed uit! Door de wind schijnt het ook een goede plek te zijn om te surfen, iets wat ik altijd al heb willen leren. Dus wie weet is Kaapverdië wel een goede optie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge