Als je op reis gaat met een camper dan heb je aan de ene kant veel voordelen maar er zijn ook een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Je kunt namelijk gaan en staan waar je wilt maar niet in alle landen kun je zomaar overal overnachten. Daarom mijn tips om voorbereid op reis met een camper te gaan.

Kies een camper die bij je reis past

Wanneer je zelf een camper hebt, is dit punt natuurlijk niet relevant. Maar voor de meeste wel, persoonlijk heb ik ook geen camper maar vind ik het heerlijk rond te rijden en vakantie te vieren in een camper. Een camper huren wordt steeds makkelijk en is ook een populaire manier van reizen. Daarbij is het wel belangrijk dat je een camper kiest met de mogelijkheden die je nodig hebt. Als je iedere nacht op een camping slaapt is het niet relevant om een douche aan boord te hebben. Hoe meer faciliteiten je aan boord hebt, hoe meer comfort je hebt. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om goed te bepalen voor hoeveel personen de camper geschikt is. Een te kleine camper waar je op elkaars lip zit, is geen pretje.

Voorbereid op reis met een camper

Bekijk de regels per land

Zoals hierboven vermeld kun je niet in alle landen overal overnachten. Voorbereid op reis met een camper begint dus na het huren van een camper met het uitzoeken van de regels per land. In Canada mag je bijvoorbeeld op aangegeven plekken gewoon overnachten zonder enige problemen. Ook in Scandinavië is overnachten met een camper geen probleem. Maar bijvoorbeeld in Nederland moet je op een camping staat of een speciale plek voor campers. Je moet daar dus wel rekening mee houden. Denk daarbij niet alleen aan het land waar je naartoe gaat, maar ook de landen die je onderweg doorkruist.

Voorbereid op reis met een camper

Stippel een globale route uit

Persoonlijk vind ik het alleen al leuk om een gave route uit te stippelen en daar voldoende voorpret uit te halen. Dit betekent niet per se dat je je aan deze specifieke route moet houden. Maar het is handig om zo niet voor verrassingen te komen staan met bijvoorbeeld betrekking tot vignetten of nodige visa. Natuurlijk kun je altijd afwijken van de globale route maar een beetje voorbereid op pad gaan is wel aan te raden.

voorbereid op reis met een camper

Zorg tijdens de reis niet voor losliggende spullen

Mocht het nodig zijn om ineens hard te remmen, dan wil je niet dat er losliggende spullen in de camper liggen. Deze vliegen dan door heel de camper en in het ergste geval door de ruit of tegen iemand aan. Je kunt daarom maar beter zorgen dat tijdens het rijden alles netjes is opgeborgen. Daarvoor kun je zelf extra opbergboxen meenemen of handige packing cubes die je goed en snel kunt opbergen. De camper is je huis maar je moet het wel veilig blijven houden.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Ga jij altijd voorbereid op reis met een camper? Heb jij nog toevoegingen die belangrijk zijn om voorbereid op reis te kunnen gaan? Laat het ons weten in de reacties!

Meer camperreizen?

~ De voordelen van het reizen per camper

– Een volkswagenbusje huren

~ Camperreizen door Canada 

Bewaren op Pinterest?

15 gedachten over “Voorbereid op reis met een camper: mijn tips!”

  1. Wat een handige tips! Wij hebben vorig jaar een kampeerbusje gekocht en ik vind het echt fantastisch. Wel goed opletten dat er geen losliggende spullen liggen en dat de kastdeurtjes goed gesloten zijn inderdaad!

  2. Handige tips! Ik vind reizen met een camper ook altijd erg leuk. Zo reisden wij met een camper door Australië en Nieuw Zeeland en was het echt, mede door de camper, een reis om nooit te vergeten. Je parkeert je camper en het genieten kan beginnen. De mooiste lunchplekjes en slaapplekjes pakten we allemaal mee met onze camper. Benieuwd waar we de volgende keer gaan reizen met camper 🙂

  3. Wij reizen eigenlijk nooit met een camper, hoewel het me wel handig lijkt om je eigen huis op wielen bij je te hebben. Heb jij aanraders voor me, wat bestemmingen betreft die we ECHT met camper moeten zien?

  4. Ik heb tijdens mijn camperreis ook ondervonden dat het weinig zin heeft om een zeer precieze route uit te stippelen omdat je tijdens je reis veel nieuwe gebieden wil verkennen en wat ruimte in je schema wil hebben. Bij mij heeft dit geleid tot leuke avonturen die ik van tevoren niet had kunnen bedenken!

  5. Het is inderdaad verstandig om een camper te zoeken die bij jou en je reis past. Een te grote camper kan bijvoorbeeld erg onhandig zijn, zo heb ik zelf gemerkt. Ik raad aan om goed onderzoek te doen en na te vragen bij anderen. Zo geniet je meer van je reis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge