Er zijn superveel manieren om te reizen: per vliegtuig, per auto, per fiets, per openbaar vervoer en natuurlijk per camper. Vandaag deel ik met jullie waarom het reizen per camper zo handig en leuk is!

dagje toeren door Nederland - reizen per camper

Je kunt overal stoppen en overnachten!

Tijdens een mooie rondreis met een camper kun je natuurlijk overal stoppen. Voor een lekkere lunch of om gewoon even lekker tot rust te komen. In sommige landen kun je zelfs overal waar je wilt overnachten. Travelhome biedt hele gave camperreizen en campers aan voor op reis. Dit is natuurlijk niet in alle landen zo, bijvoorbeeld in Nederland mag je niet overal zonder toestemming overnachten. In Scandinavië mag je wel overal met een camper overnachten, als je maar niks achterlaat. Check wel even goed voor jouw bestemming of het is toegestaan om overal te overnachten. Anders kun je natuurlijk altijd op speciale camperplekken overnachten of op een camping.

Rondreis Noord-Engeland & Schotland

Vertrekken wanneer je maar wilt.

Wil je verder reizen? Je kunt meteen gaan, je hoeft niks meer in te pakken (behalve misschien een stoel) maar je kunt vrijwel meteen weggaan. Zo kun je jouw reis helemaal eigen maken, omdat je overal kunt komen en gaan wanneer je wilt. Je kunt op plekken waar je het leuk en mooi vindt langer blijven en op plekken die misschien tegenvallen eerder weg gaan, ideaal toch?!

camperreis canada - campings in oost-canada

Comfort is altijd aanwezig

Je komt na een lange, leuke dag aan op de plaats van bestemming en wilt meteen gaan eten of lekker slapen. Dan hoef je geen tent meer op te zetten of alle spullen te ordenen, alles is namelijk meteen gebruiksklaar. Alle comfort is altijd en overal aanwezig, heel erg fijn. Als je wilt eten kun je meteen beginnen met koken, zonder dat je eerst naar het faciliteitengebouw moet lopen.

reizen per camper

Overnachten kost weinig geld – reizen per camper

Als je rondreist met de auto moet je altijd nog een hotel of appartement betalen, dit zijn vaak vrij dure overnachtingen. Tijdens het reizen per camper hoef je niet tot nauwelijks te betalen voor overnachtingen. Het is soms wel zo dat je moet betalen bij een camping voor een overnachting, maar dit gaat vaak over een klein bedrag. Met het reizen per camper bespaart u dus heel veel op het gebied van overnachten.

Ideale camper bestemmingen

 • Verenigde Staten
 • Australië
 • Scandinavië
 • Canada
 • Japan

Disclaimer: Dit artikel bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening

Ben jij wel eens op reis geweest met een camper? Lijkt reizen per camper jou ook zo leuk? Laat het ons weten in de reacties!

Meer reistips?

~ Hoe kom je de winter door?

– Auto huren in het buitenland

~ Avondbestedingen tijdens stedentrip

13 gedachten over “Dit is waarom reizen per camper super handig en leuk is?!”

 1. Het voordeel van een huurcamper is dat je het idee uit kunt proberen, maar zeker in het hoogseizoen kun je ‘vertrekken wanneer je maar wil’ dan wel vergeten. En dat is nu het één van de mooiste dingen van camperen. Op vakantie wanneer jij wilt, en dan met je eigen camperen ook nog de nodige kortere uitstapjes en weekendjes. Tip: woont je familie ver weg? Als je toch een camper hebt, maak je van die verjaardag gelijk een weekendje uit
  Het camperland bij uitstek is natuurlijk Frankrijk. Wild staan toegestaan (zoals trouwens overal van Gibraltar tot de Noordkaap behalve in NL en aan de Belgische westkust. Daarnaast behalve de campings nog een boel camperplaatsen (soms zelfs gratis), waar je ook je toilet kunt legen. Dat kun je ook doen als je op een mooiere plek wilt overnachten, hetzij wild, hetzij bij één van de paar duizend wijnboeren de je graag ontvangen zo lang je geen voorzieningen nodig hebt.
  Voor meer info mijn pagina http://www.hurktoilet.nl/camper-frankrijk.php
  Voor Spanje geldt overigens in grote lijnen hetzelfde. Alleen zijn daar veel minder deelnemende wijnboeren. Bovendien doen lokale autoriteiten daar de laatste tijd soms moeilijk over wild staan, ook al is het formeel legaal.

 2. Wat grappig dat Japan in het lijstje staat met landen de je goed per camper kan ontdekken. Daar was ik zelf niet opgekomen!

  Welke bestemming was jouw favoriet per camper?

  1. Ja, ik wil het ook zeker vaker! Ja zeker, ik heb een rondreis door Texas gemaakt met een camper van zo’n vier weken. Het is een tijdje geleden maar ik vond het echt een geweldige ervaring 🙂

 3. Ik heb eind vorig jaar voor het eerst gereisd met een camper, in Nieuw-Zeeland, zes weken lang. Dit is echt het perfecte land voor reizen met een camper, er zijn heel veel campings in alle prijsklassen maar ook veel plekken waar ‘freedom camping’ is toegestaan, vaak eenvoudige veldjes met een (droog) toilet. Echt een aanrader!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge