Het is al halverwege december en het begint steeds kouder te worden. Hoe kom je die koude winterdagen nou door? Vandaag deel ik mijn winter tips! Van een heerlijk warm kopje thee, tot een reislustig dekbedovertrek. Het helpt mij om de koude winterdagen warm en vrolijk door te komen. Hoe kom je de winter door?

Drink een kopje thee

In de koude winterdagen vind ik het altijd heerlijk om veel thee te drinken. Je kunt dan altijd even lekker opwarmen en genieten van een rustmomentje. Het is sowieso erg belangrijk om veel te drinken dus wanneer je veel kopjes thee drinkt kom je makkelijker aan je benodigde vocht. Ik vind het heerlijk om tijdens het bloggen of als ik leer voor mijn studie een kopje thee naast mij te hebben. Ik drink zelf het liefst ‘English Breakfast’ thee met een lekker stukje chocolade of een koekje. Welke thee smaak is jouw favoriet? Het is heerlijk om uit mijn “eigen” GlobeGirl beker te drinken. Heb jij een lievelingsbeker of maakt het je niet uit?

Speel veel spelletjes

Hoe kom je de winter door

Het grote nadeel van de winter behalve de kou is dat het snel donker wordt. ’s Winters blijf je vaak thuis in de avonden. Ik vind het geweldig om dan veel spelletjes te spelen. Na het avondeten wordt de tafel bij ons opgeruimd en wordt het eerste spel al klaargelegd. Mijn favoriete korte spelletjes zijn: regenwormen, yathzee, rummikub of uno. Mijn favoriete lange spelletjes zijn: monopoly, stratego, jumbo jet en carcassonne. De winter staat voor mij voor gezelligheid met familie en vrienden, en daarbij horen spelletjes (vind ik). Speel jij vaak spelletjes? Heb jij nog een leuk spel wat ik moet leren?

Lekkere warme (reislustige) dekbedovertrekken

We hebben het denk ik allemaal wel, dat je tijdens de winter soms verlangt naar een heerlijk warm zonnetje of een mooie vakantie. Toch is het ook heerlijk om lekker onder een warm dekbed te kruipen na een lange dag werk. Ik vind het leuk om deze beide dingen te combineren met een reislustig dekbedovertrek. Benieuwd waar ik dit leuke dekbedovertrek vandaan heb en waar je nog veel meer leuke dekbedovertrekken kunt vinden? Klik dan op de link! Je kunt zo blijven verlangen en dromen over de reizen die nog komen, maar ondertussen blijf je heerlijk warm ’s winters. Elke keer als ik mijn bedje in kruip droom ik lekker weg onder dit leuke dekbedovertrek. Hoe kom jij de winter door? Drie dekbedden over elkaar of met een lekkere kruik?

Een goede winterjas

Vaak hoor ik mensen klagen over de kou ’s winters. Zelf heb ik het niet vaak echt koud… Hoe kom je de winter door? Met een goede winterjas! Een jas die goed sluit en die geen wind doorlaat, een ski-jas. Veel mensen vinden het raar om een ski-jas te dragen als normale jas, maar als je het eenmaal doet, wil je nooit meer terug. Doordat zo’n ski-jas geen wind doorlaat blijft je lichaam warm en blijft de warmte in je jas. Zo kun je de winter lekker warm doorkomen. Ski-jassen zijn de laatste jaren steeds mooier geworden en dus gewoon te dragen als “normale jas”. Het is dan wel een investering (ze zijn meestal niet goedkoop) maar je hebt er jaren plezier van. Mijn favoriete merken zijn: O’neill, Burton, Falcon en Protest. Draag jij een ski-jas ’s winters? Of heb jij een andere gave jas?

Lange wandelingen

Is het windstil en staat er een lekker zonnetje? Ga naar buiten! Het is heerlijk om lekker met het zonnetje in je gezicht een rondje te lopen. Het mag dan wel koud zijn, maar het is in het zonnetje zonder wind prima te doen. Zorg wel dat je je goed aankleed (zie vorige punt) en zo kun je heerlijk genieten van de winterzon. Ik neem ook altijd mijn camera mee want je weet nooit wat je tegenkomt. Een mooie zwaan, een hert of een mooi vergezicht, dus vergeet je camera niet. Verder is het natuurlijk erg belangrijk om voldoende vitamine D binnen te krijgen ’s winters, dus ga naar buiten wanneer het kan!

Disclaimer: Een van deze producten heb ik ontvangen om te reviewen. ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Heb jij nog tips voor ons? Hoe kom je de winter door? Laat het ons weten in de reacties!

Meer reistips?

~ Vijf plekken die jij in 2017 moet bezoeken.

– Must haves voor iedere stedentrip

~ Reizen met alleen handbagage

11 gedachten over “Hoe kom je de winter door? (Mijn vijf tips)”

  1. Goede tips! Zelf drink ik veel thee en warme chocolademelk met honing vind ik ook heerlijk. Ik draag ook wel eens een ski-jas, op kou kun en moet je je inderdaad kleden. Wanneer het zonnetje schijnt dan vind ik het heerlijk om eropuit te gaan en natuurlijk ben ik dol op wintersport. Mij hoor je niet klagen in de winter 😉

  2. Fijne tips! Ik ben niet zo’n fan van de winter en zit het liefst elke dag met een dekentje, een warme kop thee (of chocolademek) en een leuke serie op de bank. En wat een tof dekbedovertrek zeg!! Hebben hebben hebben, haha.

  3. Als echte winterliefhebber (NOT) was ik even nieuwsgierig naar je tips. Ik speel ook zo graag spelletjes maar heb altijd van die mannen in mijn leven die dat niet zo graag doen. Ik heb thuis de sjoelbak van mijn ouders, super vind ik dat! Als ik het heel lief vraag spelen Frank en ik een paar potjes. Mijn beste tip; plan een paar weken naar de zon 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge