Trømso ligt in het noorden van Noorwegen en is de hoofdstad van de provincië Troms. De stad wordt het Parijs van het noorden genoemd, maar vandaag kijk ik naar de stoere kant van de stad. Je kunt namelijk de stad vanaf een prachtige plek bekijken.

Trømso

Fjellheisen (de kabelbaan)

In de stad is natuurlijk genoeg te beleven maar wat het meeste indruk op mij heeft gemaakt is de kabelbaan naar de top van de Stosteinen. Je kunt met de kabelbaan vanuit het centrum van de stad naar de top van de berg. De kabelbaan rit duurt ongeveer vier minuten en vanuit de kabelbaan heb je al een prachtig uitzicht. De kabelbaan is geopend van 10.00-22.00 dus je kunt dit op bijna elk moment in je schema passen. Het baantje vertrekt elk halfuur van beneden en elk halfuur vanaf boven, je hoeft dus nooit lang te wachten. Alle prijzen staan onderaan deze blog.

Trømso Noorwegen - plannen voor 2019
Tromso (Noord-Noorwegen)

Het uitzicht

Als je na die vier minuten aan bent gekomen, weet je niet wat je overkomt. Je kunt op het uitzichtpunt zo ver kijken dat je je even heel klein voelt. Overal op het uitzichtpunt vind je borden met uitleg waar je naar kijkt. Zo kun je de berg Tromsdalstinden zien die een top heeft van maar liefst 1.238 meter boven zeeniveau. Bovenaan vind je niet alleen een mooi uitzichtpunt, maar kun je ook genieten van een kopje koffie en een gebakje. ’s Avonds is het restaurant geopend voor uitgebreidere gerechten.

Bereikbaarheid Trømso

Nu vraag je je misschien af, hoe kom ik hier? Trømso kun je op verschillende manieren bereiken. Zelf ben ik er met de auto geweest, wij maakten een autoreis naar de Noordkaap en hebben onderweg gekozen voor verschillende stops, waaronder deze mooie stad. Verder kun je ook vliegen vanaf Amsterdam, met een overstap op Bergen ben je binnen 3 uur in het Parijs van het noorden. De laatste optie is ‘De Hurtigruten’. Deze bekende boot heeft Trømso ook als stop. Ben je dus met de Hurtigruten mee, dan kun je tijdens de dag in de stad ook de kabelbaan bezoeken.

’s Winters is Trømso tevens een goede stad om het noorderlicht te spotten! Door de breedteligging van de stad zie je hier vaak het noorderlicht. Dus ben jij op zoek naar het noorderlicht? Dan is deze stad een goede keus!

Prijzen van de Fjellheisen:
Volwassen: €17
Kinderen: €6
Familie (2+2): €35

Zou jij met de kabelbaan mee durven? Ben jij wel eens in Trømso geweest? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Noorwegen?

~ Reis naar de Noordkaap

– Ricardo’s liefde voor Noorwegen

~ Documentaire Noorwegen

22 gedachten over “Kijk uit over Trømso met de Fjellheisen [Noorwegen]”

  1. Ziet er echt prachtig uit! Zelf ben ik een enorm fan van kabelbanen, dat gaat een beetje vanzelf als je regelmatig naar Oostenrijk gaat, haha. Ongeveer drie jaar geleden zouden we naar Noorwegen gaan, maar dat ging toen niet door. Maar zou wel echt graag nog eens het land bezoeken!
    Liefs, Susan

  2. Prachtige foto’s! Ik zou het wel willen durven 😉 Gaaf hoor, vooral met dat uitzicht. Heel mooi. Laatst ook boven op een stadion in Durban gestaan. Ook mooi maar niet te evenaren met jouw uitzicht 😉

  3. Heel erg mooi! Zodra ergens een kabelbaan is proberen wij dat sowieso altijd te doen. Ook al heb ik flink last van hoogtevrees, sinds Taiwan heb ik me daar eens overheen gezet en het gaat steeds beter. Ik zou erg graag hier naartoe gaan. En dan voornamelijk voor het noorderlicht!

  4. Ik ben al op jonge leeftijd ‘besmet’met het kabelbaan-virus. Altijd als ik zo’n ding zie, dan MOET ik erin! haha. Het is spannend en zo zie je de omgeving eens van een andere kant!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge