Zoals in mijn omschrijving staat werd ik aangestoken met het reizigersvirus na mijn reis naar de Noordkaap. Ik weet nog dat veel mensen in mijn omgeving dachten ‘De noordkaap? Huh’. De Noordkaap is het noordelijkste puntje van het vaste land van Europa. Je zou het kunnen kennen van programma’s als 71 graden noord.

Noordkaap
Noordkaap

Per auto naar de Noordkaap

Nu zijn er natuurlijk verschillende manieren om de beruchte kaap te bereiken. Zo kun je, zoals wij dat deden met de auto gaan, of met het vliegtuig. Ik zou je aanraden om met de auto te gaan. De hele rit ernaartoe is zo’n 3500 kilometer heen en 3500 kilometer terug. Tijdens het rijden van deze kilometers kom je prachtige natuurverschijnselen tegen. Zo hebben wij tijdens onze reis een keer 30 minuten moeten wachten voor een tunnel omdat er zo’n 200 rendieren in stonden. De rendieren waren niet bang voor de auto en bleven steevast staan, tot er een motorrijder aankwam toen zetten de rendieren het op een rennen.

noordkaap
Noordkaap

Honningsvåg

Het mooie aan de reis naar de kaap is dat je steeds minder mensen om je heen hebt. In het zuiden van Scandinavië vind je ’s zomers nog best veel toeristen maar hoe noordelijker je gaat hoe minder dit wordt. Althans zo lijkt het tot je op de kaap zelf aankomt. Een kilometers grootte parkeerplaats staat vol met campers en caravans. Wij verbleven niet op de kaap zelf maar kozen voor de camping van Honningsvåg. Echt een aanrader, mooie camping met leuke hutjes en een baai om te zwemmen. Het is erg rustig op de camping en binnen 20 minuten sta je op de kaap.

Eénmaal aangekomen op de kaap staat je een bijzondere beleving te wachten. ’s Zomers is het 24 uur per dag licht en zal de zon dus ook niet ondergaan. Vanaf de klif op de Noordkaap kun je dit prachtig zien, je ziet de zon zakken maar dan weer omhoog komen. Zoals waarschijnlijk niet te zien is aan de foto’s, was het een uur of 2 ’s nachts op het moment dat wij de kaap bezochten.

Buiten dat je een prachtig uitzicht hebt vanaf de kaap, zit er ook een museum. Hier kom je van alles te weten over de geschiedenis van Noorwegen en de Noordkaap.

Dus! Ben je in Scandinavië en twijfel je? Gewoon doen! De Noordkaap is het bezoeken zeker waard! Rijd helemaal door naar het einde van het vaste land van Europa en beleef een prachtige ervaring op de Noordkaap.

De Noordkaap gelijk op jouw bucketlist gezet? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Scandinavië?

~ Elanden spotten

– Dierenpark in Göteborg

~ Reisvideo Kopenhagen

Eén gedachte over “Noordkaap als eindbestemming [71 graden noord]”

  1. Wij zijn jaren geleden ook op de Noordkaap geweest, prachtig, jammer dat het wat nevelig was, maar de reis erheen is zo adembenemend mooi, de sneeuw is ook anders dan bij ons.
    Rendieren midden op de weg, bij de SAMI geweest, warme sokken gekocht en een “echte” rendierhuid, brandmerk stond erin dus het was geen nepper.
    Zou het zo weer doen, de natuur is zo mooi en schoon.
    s Nachts om 1.00 uur riep de Koekkoek, dan weet je niet wat er gebeurt, maar het werd niet donker.
    Bij een tankstation spul tegen muggenbultjes gehaald want daar stikt het van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge