In deze wereld, waar alles volgens een plan moet lopen, missen we vaak wat er recht voor onze neus ligt. Zo ging ik recent naar Praag, Lissabon, Dublin en Rome. Niet de meest exotische steden. Steden die, buiten Lissabon, niet eens hoog op mijn wishlist stonden. En toch waren het prachtige ervaringen die niet eens zo ver zijn. Daarom vertel ik vandaag: zo ga je op citytrip zonder te weten waarheen!

De magie van bestemming onbekend

Aankomen op een vliegveld. Je weet het adres van het hotel dat voor je geboekt is. Je weet hoeveel tijd je hebt voor je terug op het vliegveld moet zijn. En alles daartussen is een mysterie. Het kan iets duurder uitvallen dan een goed geplande trip, maar je zal er ook meer ervaring door opdoen en, nog belangrijker, je zal uit je comfortzone komen.

Enkele tips

Maar hoe pak je dat allemaal aan? Reizen zonder een idee te hebben wat je moet doen, zien, eten en drinken?

  1. Gebruik Google Trip. Dit is een app waar je aangeeft welke stad je wil bezoeken en vervolgens geven ze must visits, toffe bars, plaatsen om uit te gaan en andere reis-essentials zoals valuta en hoe je fooien geeft.
  2. Neem een taxi (of Uber). Zo ben je niet alleen sneller in de stad en verlies je geen waardevolle tijd, maar kan je ook vragen stellen. Voor de prijs van de rit krijg je vaak waardevolle informatie. Zo ontdekte ik o.a. dat Belèm essentieel is in Lissabon en waar je best kan uitgaan op een maandagavond in Dublin.
  3. Als je alleen met handbagage reist, kan je het best enkele zaken thuis laten. Zeep ligt in elk hotel. Het is misschien niet je merk, maar zo bespaar je plaats (en dat je fles steeds over alles ontploft in je koffertje). Ook handdoeken zijn echt niet nodig om zelf mee te brengen. Veel maatschappijen laten een tweede kleinere tas of rugzak toe. Gebruik die om je spullen mee te krijgen.
  4. Openbaar vervoer is een goede manier om een stad te ontdekken, maar nog beter is het gewoon te voet te doen. Je verliest misschien iets meer tijd, maar al die leuke wijkjes, schattige huisjes en gezellige steegjes zijn dat meer dan waard. Zo wandelde ik op mijn laatste trip gemiddeld 20 kilometer per dag.
  5. Koop roaming-data aan. Dit helpt je op te zoeken waar de goede plaatsjes in de buurt zijn of een oplossing te zoeken als je in nood bent. Je kan natuurlijk ook altijd de Wi-Fi gebruiken van de plaatselijke McDonalds, Starbucks of Burger King.

Hoe boek je dan?

Onvoorbereid op reis gaan kan op verschillende manieren. Vraag één van je vrienden te boeken, ga naar de luchthaven en koop het goedkoopste ticket dat je kan vinden of boek via srprs.me. Die laatste deed ik tweemaal en kan ik zeker aanraden.

Disclaimer: De rechten van deze foto’s behoren niet tot GlobeGirl. De rechten behoren tot Fred, de gastblogger van dit blogbericht. Lees de disclaimer voor meer informatie.

Ging jij al eens op citytrip zonder te weten waarheen je eigenlijk ging? Welke Europese steden zou jij nog willen bezoeken? Laat het ons weten in de reacties!


Guy’s Choice van deze maand is geschreven door Fred: 

Frederic paulussen citytrip zonder te weten waarheen

Als kind was reizen al een belangrijk onderdeel van zijn zomervakantie. Het reizen is dus van kinds af aan meegegeven. Dat ziet hij ook terug bij zijn zussen en broer. Zonder zijn trouwe Nikon camera kan hij niet vertrekken, dat zie je wel aan die prachtige foto’s. Hij is fan van elk land, overal is altijd wel iets te zien dat je (nog) niet kent en nog niet gezien hebt. Momenteel is hij bezig zijn eigen land, België, te verkennen en beter te leren kennen. Zijn favoriete eten? Een favoriet kiezen is moeilijk, meestal probeert hij een lokaal gerecht, maar iets met vlees kan er altijd in. Afrika staat nog hoog op zijn to-do lijstje. Na Namibië heeft hij de smaak te pakken. En een citytrip zonder te weten waarheen vind ik ook tof.

Je kunt Fred vinden via zijn website Frederic Paulussen .


Meer Guy’s Choice?

~ Guus in Dublin

– Yu Check 33 dagen door Europa

~ Tom in Australië

2 gedachten over “Guy’s Choice: Citytrip zonder te weten waarheen? Fred vertelt!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge