Vandaag het overzicht van week 16 & 17 in Zweden. Inmiddels ben ik bezig met het afronden van blok 4. Ik bezoek Nederland omdat ik een toets moet maken. En ik ga skiën in de Uithof, Den Haag. Benieuwd wat er allemaal gebeurd? Lees snel verder!

Maandag 5 december

Ik werd wakker, met een prachtige lucht. Je zou bijna denken dat het een filter is of iets dergelijks. Vandaag had ik geen school en ging ik creatief aan de slag met raamdecoraties. Bij de kerst postzegels kreeg je dit jaar krijtstiften, ik maakte mooie tekeningen op het raam met de krijtstiften; een rendier, een kerstman en sneeuwkristallen.

Dinsdag 6  & woensdag 7 december

Dinsdag & woensdag heb ik school gehad en ben ik druk geweest met de eindopdracht. Verder kwam er dinsdag erg leuk bezoek bij ons. Dit kleine vriendje kwam even bij ons gluren, eerst bij het raam en later vanuit de boom. Toen hij lekker in de boom zat, heb ik hem stiekem even op de foto gezet. Nouja stiekem, hij heeft 10 minuten zitten poseren op die tak.

Donderdag 8 december

Vandaag stond in het teken van leren, leren en nog eens leren. Morgen vlieg ik naar Nederland om mijn kennistoets te maken. Dit is op een vaste dag dus ik moest wel terug vliegen, spannend.

Week 16 & 17

Vrijdag 9 december

Vandaag vloog ik om 06:00 (!) naar Nederland. In het vliegtuig leerde ik nog even snel voor mijn toets en vanuit Schiphol ben ik meteen naar Rotterdam gegaan. Daar heb ik nog geleerd, met hulp van mijn vriend. De toets ging voor mijn gevoel best goed en na de toets ben ik nog even de stad in geweest. De kerstsfeer was in Rotterdam ook terug te vinden en was erg leuk. Natuurlijk moest ik even op de foto met deze gigantische kerstboom.

Zaterdag 10 december

Vandaag heb ik na 10 maanden zeuren eindelijk mijn vriend op ski’s gekregen. We gingen skiën in de Uithof (Den Haag) omdat we in februari naar Willingen gaan. Ik heb er erg van genoten om hem te helpen en met sprongen vooruit te zien gaan. Verder hebben we ook heerlijk (saté) gegeten bij de Uithof.

Zondag 11 december

Ik ben even naar mijn eigen dorpje geweest om met mijn twee beste vrienden te wandelen en bij te kletsen. We hebben een uur gewandeld en bijgekletst, dat was erg gezellig. Vervolgens ging ik terug naar Delft en ben ik met Sam nog even bij Kobus Kuch geweest (aanrader), en hebben we een lekker appeltaartje gegeten. ’s Avonds vloog ik terug naar Zweden.

Maandag 12 & 13 december

Twee dagen die in het teken staan van school. De laatste colleges en de laatste voorbereidingen voor het afronden van het laatste blok. We keken de musical Miss Julie en moesten daar een analyse van maken, erg interessant.

Week 16 & 17

Woensdag 14 december

Mijn moeder moest vandaag naar de kapper en omdat autorijden lastig is, heb ik haar naar de kapper gebracht. Dit is zo’n 30 minuten rijden, we hebben op de terugweg mijn vader van zijn werk opgehaald en ’s avonds speelden wij een potje regenwormen. Dit spel is erg leuk en lekker kort maar spannend.

Week 16 & 17

Donderdag 15 december

Vandaag was een rustige dag, ik heb aan mijn home exam gewerkt en tussendoor heb ik pepperkaka gemaakt. Dit zijn traditionele Zweedse koekjes, ook heb ik ze in typische Zweedse vormen gemaakt. En ik kan je zeggen ze waren nog lekker ook!

Vrijdag 16 december

’s Ochtends heb ik aan mijn home exam gewerkt en ’s middags ben ik met mijn moeder naar Liseberg kerst geweest. Dit was echt magisch, maar de foto’s volgens later in een aparte blog! Want als dit hebt gezien kun je de kerstmarkten in Duitsland wel vergeten!

Zaterdag 17 & zondag 18 december

Vandaag heb ik mijn home exam afgemaakt en ingeleverd. Dat betekent dat ik officieel klaar ben in Zweden! Maar ik moet wachten op de uitslag van de toets en als het nodig is moet ik nog een herkansing maken. Verder moet ik nadat ik de uitslag heb nog een rapport ophalen met een handtekening op de Zweedse universiteit. Maar voor nu VAKANTIE! Als jullie dit lezen ben ik al in Hemsedal (Noorwegen) lekker aan het skiën! Het einde alweer dus van week 16 & 17.

Wil je meer weten over studeren in het buitenland? Ben jij benieuwd naar een plek die ik bezocht heb in week 16 & 17? Laat gerust jouw vraag achter in de reacties!

Meer weekoverzichten

Week 14 & 15: Sinterklaas

~ Week 12 & 13: Kopenhagen

Week 10 & 11: Eerste sneeuw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge