Ga je binnenkort op reis? Dan zijn er altijd wel handige spullen die je met je mee moet nemen. Dat geldt niet alleen voor kleding en verzorgingsproducten, maar ook voor elektronica. Er zijn enkele essentiële reisaccessoires die jouw reis zo comfortabel mogelijk maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een reisstekker? Deze reisaccessoires heb je nodig wanneer je naar een land reist met andere stopcontacten dan in Nederland. Vaak is niet alleen de vorm van de stekker anders, maar ook de stroomspanning kan verschillen. Het is daarom belangrijk om speciale adapters te kopen waarmee jij jouw apparaten gewoon op kunt laden in de stopcontacten van je reisbestemming. Bekijk vooraf goed welk type stekker er wordt gebruikt in dat land. Vervolgens kan je altijd een reisstekker vinden die past. Je denkt er misschien niet altijd aan, maar het zijn deze essentiële reisaccessoires die ervoor zorgen dat je vakantie zo vlekkeloos mogelijk verloopt.

Vergeet je muziek niet

Geen enkele reis, ver of dichtbij, is compleet zonder goede muziek. Wil jij je favoriete nummers afspelen, zelfs wanneer je op een verlaten strand ligt te zonnen? Dan is een draadloze speaker een echte must voor jou. Deze reisaccessoires zijn ontzettend gemakkelijk in gebruik en heb je binnen no time geïnstalleerd. Vaak moet je ze even opladen in je hotel of camping, waarna ze de hele dag blijven werken. Haal de reisaccessoires uit je tas tevoorschijn en koppel ze aan je telefoon. Meestal werken deze reisaccessoires gewoon met behulp van Bluetooth, dus je hebt ook helemaal geen extra kabeltjes of andere essentiële reisaccessoires nodig.

Elektronica op reis

Vervolgens kan jij je favoriete nummers opzoeken in apps zoals Spotify en Apple music. Stel je eigen lijst samen met echte zomernummers of ga juist voor een playlist met de favoriete nummers van jou en je reisgenoten. Zo maak je altijd en overal een feestje met deze reisaccessoires. Het voordeel aan portable speakers is dat ze een ontzettend klein formaat hebben. Ze passen dus gewoon in je tas of jaszak. Hierdoor raak je ze nooit kwijt, terwijl je wel altijd een leuk muziekje bij je hebt. over de kwaliteit hoef je je trouwens geen zorgen te maken. De reisaccessoires zijn vaak uitgerust met relatief goede speakers. Het maakt dus niet uit hoe klein jouw speaker is, want je kunt hoe dan ook van goede muziek genieten.

essentiële reisaccessoires

Maak de mooiste foto’s met een selfie stick

Wanneer je veel op reis gaat, kun je van tevoren een selfie stick kopen mocht je er nog geen hebben. Dit type essentiële reisaccessoires is namelijk onmisbaar wanneer je ieder moment van je reis vast wilt kunnen leggen. Het fijne aan deze reisaccessoires is dat je altijd en overal mooie foto’s van jezelf kunt maken, zelfs wanneer je alleen bent. Zo kan je op de foto gaan met mooie natuurgebieden, wereldberoemde bezienswaardigheden of gewoon leuke foto’s maken met je beste vrienden. Met een Bluetooth selfie stick is het heel eenvoudig om leuke plaatjes te schieten. De stick is dan namelijk verbonden met je telefoon, waardoor je de camera met een druk op de knop activeert. Zo hoef je geen timer in te stellen wanneer je de foto maakt. Ben je juist iemand die het liefste video’s maakt van je vakantie? Ook dan komen deze reisaccessoires goed van pas. Denk bijvoorbeeld aan een selfie stick voor action cam. Hier kan je de camera op bevestigen om de mooiste shots te maken. Een GoPro selfie stick is niet alleen geschikt wanneer je jezelf op beeld wilt hebben, maar ook wanneer je soepele beelden wilt schieten. De selfie stick houdt de camera namelijk op zijn plaats, waardoor je minder schokkerige beelden krijgt. Uiteindelijk worden je vakantiefoto’s en video’s dus een stuk mooier en origineler wanneer je investeert in een van deze reisaccessoires.

Altijd en overal elektriciteit

Tijdens een verre reis kan het zomaar zo zijn dat je in onherbergzame gebieden terecht komt. Op deze afgelegen plekken heb je natuurlijk niet de luxe van een stopcontact. Wil je toch je belangrijkste apparaten op kunnen laden? Dan is het verstandig om reserve batterijen en een powerbank mee te nemen tijdens je reis. Met deze reisaccessoires voorzie jij al je elektronica van stroom. De powerbank moet je vooraf wel opladen aan een stopcontact. Deze handige reisaccessoires werken namelijk als portable accu’s. Ze slaan de elektriciteit op, zodat jij de energie op een later moment kunt gebruiken. Zorg er wel voor dat je dan de juiste kabels bij je hebt. Je moet je apparaten natuurlijk wel aan de powerbank kunnen koppelen.

De meeste powerbanks hebben een USB ingang. Check welke ingangen jouw verschillende apparaten hebben en zoek zo een kabel uit die perfect past. Daarnaast is het belangrijk om op de opslagcapaciteit van de powerbank te letten. Deze reisaccessoires worden namelijk in allerlei verschillende variaties gemaakt. De capaciteit wordt aangegeven in mAh, oftewel: milliampère-uur. Des te hoger dit getal is, des te meer energie de reisaccessoires kunnen opslaan. Bepaal de grootte van de powerbank aan de hand van je apparatuur. Met hoeveel mAh is de accu van je telefoon volledig opgeladen? Wil je je telefoon meerdere keren op kunnen laden of is één keer al genoeg? Dit zijn allemaal bepalende factoren wanneer je een powerbank uitzoekt.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks waar ik niet achter sta. De afbeeldingen in deze gastblog komen van Pixabay.

Gastblog geschreven door: Rianne

Welke essentiële reisaccessoires neem jij altijd mee op reis? Wat vind jij verder belangrijk op reis? Laat het ons weten in de reacties!

Meer reistips?

~ Goede zomerschoenen voor op reis

– Drone op reis

~ 5 tips om vaker op vakantie te gaan

10 gedachten over “Essentiële reisaccessoires voor jouw vakantie”

  1. De powerbank is echt een belangrijke reisaccessoires!
    Ik ga eigenlijk nooit op reis zonder een camera, ik vind het heel fijn om overal foto’s van te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge