We kennen ze allemaal wel, die oude eendjes. Als je er een op de weg ziet, dan draait je hoofd altijd even om. In het Westland zie je ze altijd rijden, de eendjes van Eendentours Westland. Dus dachten wij: een dagje weg met een eend, dat lijkt ons ook wel wat. En nog leuker: een fotopuzzeltocht door het Westland.

Dagje weg met een eend
Dagje weg met een eend

Heerlijke ontvangst bij Eendentours Westland

We komen aan bij Eendentours Westland en worden meteen heel hartelijk ontvangen. Het weer zit mee dus we zijn enthousiast en ook Joost & Jacques, de eigenaren, zijn vrolijk. We krijgen een lekkere warme appeltaart en een beetje fris. Vervolgens krijgen we op een filmpje uitleg over de eend. Het is namelijk heel anders schakelen dan bij een moderne auto. Persoonlijk begreep ik er na het filmpje nog niet veel van en was ik blij dat Sam mee was om te rijden.

Dagje weg met een eend
Dagje weg met een eend

De fotopuzzeltocht door het Westland

De fotopuzzeltocht is een tocht door het Westland waarbij je zelf moet navigeren en onderweg vragen tegen komt. Gelukkig ben ik vrij goed met navigeren en kwamen we er zo goed uit. Onderweg kom je gebouwen of plekken tegen waarover je een vraag moet beantwoorden. Fanatiek als ik ben, rende ik bij iedere vraag de eend uit op zoek naar het antwoord. Ik vind dat de fotopuzzeltocht echt superleuk in elkaar zit, complimenten naar Eendentours Westland. Wel is het makkelijker als je met meer dan twee mensen bent, zodat je de taken beter kunt verdelen. Wij zijn in totaal ruim 4 uur bezig geweest met de fotopuzzeltocht.

Dagje weg met een eend

Het leuke aan de fotopuzzeltocht is dat je op unieke plekken komt. Zelf kom ik vrij geregeld in het Westland, maar toch zijn we op allemaal nieuwe plekken geweest. De plekjes waar je normaal niet komt, dat is het leukste van de rit. Zo kom je door bossen, door polders en rijd je tussen de kassen door.

De uitslag

Na de puzzeltocht wordt het antwoordblad nagekeken en krijg je te horen wat jouw score was. Wij hebben 16 punten gescoord van de 20, best goed. Daarvoor krijgen we een medaille en een kleine beker, helemaal leuk! Als jij de fotopuzzeltocht ook gaat doen, laat je dan weten wat jouw score was?

Leuke stops onderweg

Als je een dagje weg met een eend bent dan moet je tussendoor ook wat eten en drinken. Je kunt ervoor kiezen om dit zelf mee te nemen maar onderweg kom je genoeg leuke plekjes tegen waar je iets kunt eten en drinken. Wij zijn bij twee plekken gestopt die ik ook zou aanraden als jij de fotopuzzeltocht zou gaan rijden.

’t Middelpunt – Schipluiden

Ongeveer halverwege de route (wij deden route B) kom je in Schipluiden. Een gezellig gemoedelijk dorp aan het water. ’t Middelpunt ligt op het water en geeft je een mooi uitzicht over het water. Je kunt hier even neerploffen om te genieten van de omgeving en iets te eten en drinken. Een aanrader? Een lekker softijsje! Tijdens zo’n warme dag als wij hadden, is een softijsje hier echt een must.

De Bonte Haas – Wateringen

Bijna aan het einde van de route kun je ook nog even stoppen bij de Bonte Haas. Hier hebben wij gekozen voor een lekkere “borrel”. Aangezien we hier rond een uur of vier aankwamen, kozen we voor een bittergarnituur. Je kunt ook hier lekker aan het water zitten en makkelijk met het eendje parkeren. Het terras ligt op een heerlijke plek en laat je echt even tot rust komen.

Het eendje

Wij mochten op pad met deze mooie eend. Bij Eendentours Westland hebben ze tientallen eenden met bijna allemaal een andere kleur. Toen ik binnenkwam viel mijn oog meteen op deze wit-roze eend. Ik was dan ook erg blij toen Joost vertelde dat wij met deze eend op pad mochten. Het schakelen werkt totaal ander, maar door de heldere uitleg is het prima te doen. Verder is het erg fijn dat je in het Westland nergens snelwegen hebt en dus overal met een lekker rustig gangetje kunt doortuffen. Je kunt met vier mensen in de eend zitten en natuurlijk kan het dak open. Wij hebben eigenlijk de hele rit met het dak open gereden, want het weer was heerlijk!

Eendentours Westland

Naast de fotopuzzeltocht zijn er veel meer mogelijkheden bij Eendentours Westland. Zo zijn er verschillende routes en is het echt een dagje weg met een eend. Er zijn maar liefst zeven verschillende routes, die allemaal hun eigen charmes hebben. Naast de routes kun je ook kiezen voor toevoegingen qua eten en drinken. Nadat je op pad bent geweest met de eend kun je een barbecue doen, een rijsttafel of een buffet. Het is ook erg leuk om met een grotere groep naar Eendentours Westland te gaan, een bedrijfsuitje of familiedag. Je kunt dan ook tegen elkaar strijden met de fotopuzzeltocht, welk team scoort de meeste punten? Kijk op de website van Eendentours Westland voor meer informatie over de arrangementen en mogelijkheden.

Disclaimer:  Dit dagje toeren is tot stand gekomen in samenwerking met Eendentours Westland. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Ben jij wel eens een dagje weg met een eend geweest? Vind jij een oude eend ook zo’n leuk autootje? Laat het ons weten in de reacties!

Meer leuke autotochtjes?

~ Een dagje met een Volkswagenbus

~ Cabrio Kever rijden voor een dag

Bewaren op Pinterest?

8 gedachten over “Dagje weg met een eend: fotopuzzeltocht”

  1. Ik heb dit zelf nog nooit gedaan maar het lijkt me zeker een leuk dagje weg! Vooral vanwege het rijden met zo’n ‘lelijk’ eendje trekt mij enorm aan! Mijn oom had vroeger zo’n auto dus als kind heb ik er vaak in gezeten maar het lijkt me geweldig om zelf zo’n schattig autootje te hebben.

  2. Super leuk om een keer met een eend op pad te gaan en op deze manier de omgeving te verkennen.
    Ik heb nog nooit zoiets gedaan, maar het lijkt mij wel heel erg leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge