Helaas beschikt niet iedereen over een dikke portemonnee, maar iedereen houdt wel van vakantie. Dat kan soms behoorlijk frustrerend zijn. Vaak zijn de opties dan beperkt en wordt de vakantiebestemming binnen de eigen landsgrenzen gekozen of wordt er helemaal niet op vakantie gegaan. Regelmatig krijgen we van lezers tips om geld te besparen zodat er geld vrijkomt om toch die mooie vakantie te maken waarvan je eigenlijk zou denken dat dit niet mogelijk zou zijn. Hieronder staan de 5 tips die het meeste besparen beschreven en zijn makkelijk toepasbaar waardoor er zomaar ruimte kan ontstaan in het budget. Want geen geld om te reizen is niet fijn en daar moet natuurlijk iets aan gebeuren!

Hoe kun je zo vaak op reis?

Maak gebruik van je rechten

Volgens het Nibud loopt ruim 10% van de mensen een toeslag mis doordat ze niet weten dat ze er recht op hebben of te laks mee omgaan. Hierbij kan gedacht worden aan de huurtoeslag of zorgtoeslag, maar ook allerlei andere (kleinere) toeslagen. Huur je in de vrije sector? Dan gelden daar ook regels voor wat betreft de maximale huurprijs. Via de Huurcommissie kan berekend worden wat dan de maximale huur is. Bekijk dus via de overheid of u al uw toeslagen ontvangt.

Gas, water, licht

Steeds meer mensen zijn zich ervan bewust dat de energielasten bij verschillende energieleveranciers flink kunnen verschillen. Waar je dacht goedkoop uit te zijn bij de ene energie aanbieder kan het er na een actieperiode weer héél anders uit zien. Daarom is het verstandig goed te vergelijken en over te stappen naar goedkope energie wanneer er financieel voordeel te behalen is. Niet alleen voor wie nog nooit is veranderd van energieleverancier geldt dit want een overstap levert gemiddeld een besparing van dik € 200 per jaar op.

geen geld om te reizen

Plan een vakantie van tevoren

Wie ver van tevoren boekt heeft ruime keuze uit accommodaties. Deze bieden vaak gunstige prijzen aan, omdat ze nog niet zo vol zitten. Naarmate de capaciteit kleiner wordt hoe hoger de prijzen doorgaans worden. Ditzelfde geldt voor vliegtickets. Hoe groter de vraag hoe hoger de prijs. Enkel op het allerlaatste moment kan er soms geprofiteerd worden van een gunstig geprijsde lastminute. Hiervan uit gaan is natuurlijk wel heel risicovol.

Deel abonnementen of zet deze stop

Een sluipende kostenpost zijn abonnementen. Denk aan de krant en tijdschriften. Het meeste nieuws is ook online te vinden. Wil je toch graag de achtergrondverhalen of artikelen lezen? Denk er dan eens aan een abonnement te delen met een vriend, vriendin of buurvrouw. Geen geld om te reizen, is op deze manier een probleem uit het verleden!

vakantie naar Florida - geen geld om te reizen

Reis samen

Wanneer je samen reist kan je veel kosten delen, zoals de accommodatie. Dit kan aanzienlijk schelen in het budget. Natuurlijk is het ook en stuk gezelliger en veiliger om met een reispartner op vakantie te gaan. Kijk verder ook online naar goedkope en goede eetgelegenheden, zodat je niet onnodig teveel betaald.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks waar ik niet achter sta. 

Gastblog geschreven door: Joeri

Heb jij geen geld om te reizen? Heb je dan iets gehad aan deze tips? Laat het ons weten in de reacties!

Meer tips om goedkoop op reis te kunnen?

~ Hoe kun je zo vaak op reis?

– Tips om vaker op reis te kunnen

~ Hoe boek je het perfecte hotel?

8 gedachten over “Geen geld om te reizen? Handige tips!”

  1. Nuttige tips. Ik kreeg vorige week 250 euro terug op mijn energierekening. Oké, uiteindelijk heb ik het voorschot zelf betaald, maar het voelt als ‘geld verdiend’. Ik vind het altijd de kunst om vakantiegeld en dit soort extraatjes niet op ‘de grote / kleine hoop’ terecht te laten komen, maar echt apart te zetten voor bijv. vakantie.

  2. handige , maar ook bekende tips : ik pas ze eigenlijk al vrij lang toe: wat ook hielp, zorgen dat manlief niet steeds snelheidsboetes krijgt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge