Na mijn eerste bezoek aan Landal Miggelenberg, stond er een nieuwe Landal op het programma: Landal Orveltermarke. Eind mei gingen we op pad naar Drenthe, deze keer samen met goede vriend Koen en we hadden een leuke week. Het park ligt in Witteveen, een dorp in het midden van Drenthe. Van dinsdag tot vrijdag hadden we beschikking over huisje 219 en daar hebben we van genoten. In samenwerking met Parkvakanties bezochten wij dit gezellige park.

Het huisje in het kort

We verbleven in een 4-persoons luxe huisje. Er zijn twee slaapkamers met twee bedden, een volledige keuken, een ruime woonkamer, twee badkamers, een los toilet. En als klap op de vuurpijl ook een sauna en een zonnebank.

Het huisje in foto´s 

Landal Orveltermarke
Landal Orveltermarke

De voor- en achterkant van het huisje

Landal Orveltermarke
Landal Orveltermarke

De woonkamer + keuken

De badkamer beneden en boven

Landal Orveltermarke

Sauna en zonnebank

Landal Orveltermarke
Landal Orveltermarke

De slaapkamers

Onze ervaring in het huisje

Onderweg naar Drenthe bedachten we al een beetje hoe het huisje er misschien uit zou kunnen zien maar eenmaal aangekomen op het park waren deze verwachtingen meer dan overtroffen. Het huisje waar wij in verbleven was namelijk helemaal in Drentse boerderij stijl, een stijl die ik persoonlijk superleuk vind. Het was even zoeken omdat het park eenrichtingsverkeer hanteert maar na enkele verkeerde afslagen namen we uiteindelijk de goede en kwamen we bij ons huisje aan. Het huisje was prachtig, twee verdiepingen, twee badkamers en twee slaapkamers. Verder natuurlijk ook een keuken, woonkamer en zelfs een zonnebank en sauna! Maar ik vond het voornamelijk opvallen dat alles erg ruim was.

Nadat we het huisje hadden bekeken en alle spullen hadden opgeruimd, gingen we op pad. We gingen het park verkennen, maar daar vind je meer over bij de volgende alinea. Vervolgens hadden we een fiets gehuurd voor de komende midweek. Drenthe is per slot van rekening de fietsprovincie bij uitstek. De volgende dag zijn we dan ook meteen lekker vroeg op pad gegaan en hebben we maar liefst zeven verschillende hunebedden bezocht en ongeveer 35 kilometer gefietst. Voornamelijk veel voor Koen die tot voor kort niet eens een fiets had 😛 Na een lange dag fietsen komen we tot rust in het huisje en ’s avonds spelen we tientallen spelletjes. Ook voor het avondeten gaan we het park niet af want we kiezen lekker lui voor de snackbar. Al met al een heerlijke dag en ik slaap heerlijk in de bedden van Landal, dat geldt voor ieder park overigens.

De rest van de dagen gaan ongeveer hetzelfde en staan voornamelijk in het teken van rust en fietsen. We vermaken ons prima want er is genoeg te doen en te zien in de omgeving van Landal Orveltermarke. En iedere avond is het weer heerlijk om thuis te komen in huisje 219, wat ook echt als thuiskomen voelt.

De volledige ervaring kun je terug lezen in de Parkreview over Landal Orveltermarke die ik schreef voor Parkvakanties.

Landal Orveltermarke

Een avontureneiland, twee zwembaden, uitkijktoren, pitch & putt golfbaan, fietsverhuur, sportvelden, speeltuinen, midgetgolfbaan, spellenverhuur, een gameshal en een natuurbeleving pad. Als jij denkt jij je kunt vervelen op Landal Orveltermarke dan heb je het zeker mis. Er zijn zoveel faciliteiten voor jong en oud dat je echt niet stil hoeft te zitten, als je dit niet wilt. Daarnaast is er het hele jaar door een entertainment programma met leuke activiteiten zoals bingo, kampvuur maken, ontmoet Bollo en een wandeling met de boswachter door het bos. Het grootste deel van de faciliteiten bevindt zich bij en rond het hoofdgebouw.

De omgeving

Zoals ik al eerder zei, is er genoeg te doen in de omgeving van Landal Orveltermarke. Allereerst kun je er heerlijk fietsen, dat hebben we dan ook iedere dag gedaan. Maar je wilt natuurlijk niet alleen maar fietsen dus hebben we een aantal tips verzameld om naartoe te fietsen. Te beginnen met Kamp Westerbork, een indrukwekkende plek die zeker bijzonder is om te bezoeken. De fietstocht naar het Kamp vanaf Landal is prachtig en het museum is zeker het bezoeken waard. Daarnaast kun je natuurlijk op pad gaan om hunebedden tegen te komen. Op Google Maps vind je alle hunebedden aangegeven met een H ervoor zoals H12 of H20. Vervolgens kun je er makkelijk zelf naartoe fietsen. Als laatste tip kun je naar het dorp Orvelte gaan, dit esdorp is erg authentiek en mooi. Je kunt hier ook naar de Zoo Bizar gaan, hier vind je alleen maar bizarre dieren die je niet in veel andere dierentuinen tegenkomt.

Disclaimer: Wij bezochten dit park op uitnodiging van Parkvakanties. Ik deel echter niets anders dan mijn persoonlijke mening.

Ben jij wel eens in Landal Orveltermarke geweest? Welke Landal is jouw favoriet? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Drenthe?

 ~ Hunebedden

~ Landgoed ’t Wildryck

Bewaren op Pinterest?

2 gedachten over “Ontdek Drenthe vanuit Landal Orveltermarke”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge