Het lange paasweekend, dat betekende voor ons dit jaar een weekendje weg. Samen met vele andere vakantiegangers waagden we ons op Goede Vrijdag op de weg. Eenmaal van de snelweg af zie je het meteen: Drenthe is mooi! We hadden een huisje geboekt op het vakantiepark Landgoed ’t Wildryck in Dieverbrug.

We werden enthousiast ontvangen door twee dames bij de receptie, die alle nieuwe vakantiegasten netjes en uitgebreid door de aankomstprocedure loodsten. Wij kregen bij aankomst ook een tegoedbon voor een kopje koffie of thee met iets lekkers, die we konden inwisselen bij de gasterij.  Dat is nog eens een leuk welkom! Ons huisje lag wat achter op het park, waardoor we onderweg naar het huisje meteen een eerste indruk kregen van het park. Ruim opgezet, verzorgde huisjes en het bos is overal dichtbij. Dit vakantiepark heeft ook een campinggedeelte.

Ons zespersoons huisje had een speelse inrichting, met een schuin geplaatste keuken, waardoor er ruimte was voor een slaapkamer beneden. De ruime badkamer en apart toilet (altijd fijn!) waren ook beneden, net als een bijkeuken. Boven waren er nog twee slaapkamers, waarvan één ook weer met speelse afmetingen. Deze werd direct in beslag benomen door onze dochters. Alles was keurig netjes schoon, heel en verzorgd. Voor zover ik het kon zien, hebben alle huisjes openslaande deuren. Met mooi weer is er toch niks heerlijker dan zo vanuit het huisje de tuin in te kunnen stappen. Helaas was het daarvoor dit weekend nog nèt iets te koud. Uiteraard horen er terrasmeubels bij alle huisjes. Ieder huisje heeft een parkeergelegenheid voor minimaal 1 auto.

De huisjes op dit park zijn allemaal particulier eigendom, waardoor de inrichting per huisje verschilt. De basisinrichting die standaard in ieder huisje aanwezig is, staat duidelijk vermeld op de site. Pluspunt wat mij betreft: er is ruim serviesgoed aanwezig. In ons huisje voor 6 personen was er voor 12 personen servies. Het is misschien een detail, maar ik vind het nooit fijn als je min of meer ieder bord/mes/glas meteen weer moet afwassen, omdat er van alles precies voldoende is.

Faciliteiten

Op het park is een overdekt zwembad, een speelzolder, een voetbalveldje, een beachvolleybalveld, een weitje met wat dieren en een aantal kleine speeltuintjes. De air trampoline was kapot, maar als alternatief had men gezorgd dat er iedere dag een springkussen voor de kleintjes was. Prima oplossing! Het zwembad is prima, maar verwacht geen subtropisch zwemparadijs met glijbanen enzovoorts. Het is klein en eenvoudig, prima voor een uurtje (of twee) zwemmen. Er is een peuterbadje en een groter bad, dat 1,40 m diep is. Er staan wat stoelen en tafeltjes langs de kant. Ook de kleedruimtes zijn eenvoudig, maar alles is aanwezig.

Ontbijt

Iedere ochtend is er een broodjesservice. Er is voldoende keuze aan lekkere broodjes. Voor €1 kun je dit zelfs bij je huisje laten bezorgen…voor een echt lui paasweekend! Ik hou wel van een ochtendwandelingetje, dus haalden we iedere ochtend onze broodjes bij de receptie. Met een meegenomen eitje (van onze eigen kippen!) en wat tomaatjes leverde dat een prima paasontbijtje op.

Er is een gezellige gasterij aanwezig met terras. Precies dit weekend, waarbij de zon goed z’n best deed, konden we mooi gebruik maken van het terras. Voor de snelle vakantiehap is er een snackbar aanwezig, waar ook een beperkt aantal pizza’s op het menu staan.

Voor een klein bedrag kun je bij je boeking bij Landgoed ’t Wildryck een aantal voorkeuren aangeven voor de plek van het huisje. Het leverde ons huisje 139 op, wat aan de achterkant direct aan het bos ligt.

Landgoed ’t Wildryck

Dan word je op de eerste ochtend wakker met het onderstaande uitzicht. Het ultieme vakantiegevoel, wat mij betreft!

Zou jij in Landgoed ’t Wildryck willen verblijven? Ben jij ook zo gek op Drenthe? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Drenthe?

~ Hunebedden in Drenthe

~ Landal Orveltermarke

Bewaren op Pinterest?

4 gedachten over “Drenthe? Landgoed ’t Wildryck is een aanrader!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge