Een aantal weken geleden ging ik twee dagen naar Lille, een stad in het noorden van Frankrijk die ik nog niet eerder had bezocht. Een citytrip Lille is erg populair en daarom deel ik graag mijn tips en tricks met jullie. Want er zijn verschillende mogelijkheden als je op citytrip Lille gaat.

Dagje Gent - citytrip Lille

Neem de bus voor een citytrip Lille

Er zijn natuurlijk verschillende manieren om naar Lille af te reizen: de trein, de auto en de bus. Ik koos ervoor om met de bus naar Lille te gaan, voor maar €20 heb ik een retourtje gescoord vanaf Rotterdam centraal. De trein is een stuk sneller maar kost ook meer geld. En zelf vind ik het niet fijn om met de auto in een grote stad te rijden. Het duurt zo’n 3,5 / 4 uur voordat je in Lille bent, maar met de Wifi en de USB-opladers in de Flixbus vermaak ik mij prima. De bus stopt afhankelijk van de route ook in Antwerpen en Gent.

citytrip Lille

Koop een City Pass Lille

In Lille heb je net als in veel Europese steden een City Pass, deze pas kun je gebruiken om de stad te ontdekken. Zo kun je gratis in het openbaar vervoer en kun je in maar liefst 28 toeristische attracties ook gratis naar binnen. Verder mag je ook mee met de Lille Citytour, waarover ik hieronder meer zal vertellen. Je kunt een pas voor 24 uur, 48 uur of 72 uur nemen en wij hebben die van 48 uur genomen. Het is echt ideaal om de stad goed te leren kennen. Meer informatie over de City Pass vind je bij Lille Tourism!

Prijzen City Pass Lille:
24 uur = €25 euro
48 uur = €35 euro
72 uur = €45 euro

Ontdek dat stad via de Citytour

Een leuke manier om Lille goed te leren kennen is de Citytour. Een bus die je binnen één uur door de hele binnenstad leidt. Je komt van alles te weten en als je een City Pass Lille hebt dan is het zelfs gratis. Het is leuk om de Citytour meteen aan het begin van jouw bezoek aan Lille te doen, zo kun je daarna bepalen waar je graag naartoe wilt.

Ook is het een overdekte bus dus kan je ook tijdens een regenbui makkelijk met de Citytour mee. Om mee te gaan met de Citytour moet je je van te voren even aanmelden bij de Toeristen Informatie van Lille Tourism. Voor mensen zonder City Pass is het €14 of €12 als je online een kaartje koopt.

Bezoek Lille doordeweeks in het voorjaar

Dit advies wil ik nog even meegeven. Een dagje of citytrip Lille is eigenlijk het hele jaar door geweldig, maar wanneer is het beste moment? Zelf denk ik dat wij op een goed moment in Lille waren. Tijdens het voorjaar, laat in mei was het heerlijk weer. In de weekenden kan het erg druk zijn met dagjesmensen en daar hadden wij doordeweeks geen last van. Natuurlijk is Lille het hele jaar door leuk, maar zorg dat je van te voren even onderzoek doet, zijn de dingen die jij wilt bezoeken open? Zo zijn bijvoorbeeld veel musea op dinsdag dicht, wil je die bezoeken? Kom dan niet op dinsdag!

Disclaimer: De City Pass Lille in hebben wij gekregen van Lille Tourism. De rest van de reis hebben wij zelf bekostigt. Ik zal echter niks anders delen dan mijn persoonlijke mening.

Ben jij wel eens op citytrip Lille geweest? Heb jij nog aanvullende tips? Laat het ons weten in de reacties!

Meer  Lille?

~ Wat te doen in Lille? 8 tips!

~ Praktische informatie Lille 

Bewaren op Pinterest?

7 gedachten over “Citytrip Lille: mijn persoonlijke tips & tricks”

  1. Ik ben ooit met mijn ouders naar Lille geweest maar eigenlijk viel me dat een beetje tegen! 🙂 We gingen ieder jaar naar ofwel een plaats in Frankrijk ofwel in Duitsland en dan vond ik de Duitse steden eigenlijk leuker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge