Lille is een prachtige authentieke stad in het noorden van Frankrijk. Vandaag deel ik mijn praktische informatie Lille met jullie. Wat is de makkelijkste manier om hier te komen en hoe kun je de stad het beste ontdekken. Zelf vond ik de stad erg mooi en heb ik genoten van een leuke stedentrip naar deze stad.

Dagje Gent - citytrip Lille

Trein, bus of met de auto?

Ik heb alle opties bekeken vanuit Rotterdam omdat dit voor mij het beginpunt van de reis is. De trein brengt je binnen 1,5 uur tot 3 uur naar Lille, afhankelijk van welke verbinding je neemt. Een goede optie dus om makkelijk en snel in de Franse stad te komen. Er hangt echter wel een prijskaartje aan van minimaal €80 euro voor een retourtje. Dan kun je natuurlijk ook met de auto gaan, dit duurt 2 tot 2,5 uur en kost ongeveer
€50 euro aan benzine. Wanneer je met meerdere mensen gaat, is dit dus duidelijk goedkoper. De optie die ik koos was de Flixbus, die in 4 tot 5 uur naar Lille rijdt vanuit Rotterdam. Het is verreweg de goedkoopste optie vanaf €20 euro per persoon.

Praktische informatie Lille

Vanaf het station naar de stad

Er zijn meerdere grote stations in de stad waar je mogelijk aan kunt komen. Wanneer je met de bus gaat, kom je aan bij Lille Europe een groot internationaal treinstation aan de rand van de stad. Je kunt vanuit daar binnen 10-15 minuten naar het centrum wandelen maar je kunt ook de metro nemen. Het centrale gedeelte van de stad heet Grande Place, dit centrale plein vormt het hart van de stad. De metro- en bushalte die daarbij hoort heet Grand Palais, logischerwijs. Je kunt naast wandelen dus ook de metro of bus nemen vanaf jouw bestemming.

citytrip Lille - praktische informatie lille

Het vervoer binnen de stad

Het vervoer binnen de stad is top geregeld, er tijdens veel bussen en metro’s. Met de Lille City Pass kun je gemakkelijk gebruikt maken van het openbaar vervoer. Je kunt de kaart aanschaffen voor 24, 48 of 72 uur en kunt daarmee gratis in het openbaar vervoer. Verder kun je met de pas ook verschillende musea bezoeken en een gratis stadstoer bijwonen. Alles is goed geregeld en zelfs op zondagen rijdt het openbaar vervoer vaak. De haltes zijn in het Frans maar desondanks is alles goed te vinden, zelfs als je geen Frans spreekt.

Praktische informatie Lille

Accommodaties in Lille

Het zoeken van een betaalbare accommodatie is ook een belangrijk onderdeel van de praktische informatie Lille. Fijn om te weten is dat de meeste accommodaties goed te betalen zijn in de Franse stad. Wij kozen ervoor om iets buiten het centrum te verblijven voor een bedrag van €49 euro per nacht. Je kunt ook dichter in het centrum verblijven, dan starten de prijzen vanaf €80 euro per nacht voor twee personen. Zelf zou ik ons hotel Eklo Hotels Lille, aanraden door de prijs. Verder is de locatie iets buiten het centrum en daar moet je rekening mee houden.

Praktische informatie Lille rond betalen

Het betalen in Lille is erg makkelijk. Dit komt natuurlijk om ze in Lille net zoals in Nederland de Euro hebben. Je kunt in alle restaurants en winkels gewoon betalen met een Nederlandse betaalpas. Ook kun je vrijwel overal geld pinnen bij een ATM of bij een bank. Het kost geen extra geld omdat je opneemt in dezelfde valuta (EURO).

Heb jij wat gehad aan deze praktische informatie Lille? Ben jij wel eens in Lille geweest? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Lille?

~ Tips en tricks voor Lille

~ Wat te doen in Lille 8 tips!

Bewaren op Pinterest?

2 gedachten over “Praktische informatie Lille: betalen, vervoer en meer”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge