Vaak krijg ik de vraag, heb je tips voor het aanschaffen van elektronica voor op reis. Dit kan zijn een camera maar ook een telefoon die goed functioneert op reis of een handig speaker die je mee kunt nemen. Zelf neem ik veel elektronica op reis en heb ik in de loop der jaren een aantal tips verzameld voor het aanschaffen van elektronica die je mee wilt nemen op reis. Hieronder heb ik deze tips op een rijtje gezet en daarnaast mijn favorieten vermeldt.

Elektronica op reis - aanschaffen van elektronica

Gebruik kortingscodes

Stel je hebt een toffe camera of telefoon op het oog. Zorg dan altijd dat je kijkt of er misschien kortingscodes voor deze website zijn. Zo kocht ik mijn camera met een kortingscode van Coolblue. Soms kun je wel kortingen scoren van 25%. Dus het controleren van de aanwezigheid van kortingscodes is altijd handig. Het liefst koop ik mijn elektronica bij Coolblue of Bol.com. Ook Bol.com kortingscodes zijn vaak beschikbaar en helpen bij het aanschaffen van elektronica. Soms is het een kwestie van inschrijven voor een nieuwsbrief maar meestal hoef je alleen de kortingscode maar in te voeren.

Snelheid levering
Gebruiksgemak
Kwaliteit drone
Kwaliteit camera
Prijs

Lees reviews

Voordat ik overga tot het aanschaffen van elektronica, lees ik altijd uitgebreid de reviews. Meestal bekijk ik zelfs video’s op internet om te kijken hoe de camera of telefoon er daadwerkelijk uit ziet. Ook zoek ik resultaten op van de camera of van andere elektronica. Wanneer je een product gaat kopen op Bol.com, kan het ook handig zijn om de reviews van andere webwinkels te checken. Zo krijg je een compleet beeld van het product. Zelf vind ik het ook altijd fijn om naar een fysieke winkel te gaan om het product vast te houden. Toch is het uiteindelijk vaak goedkoper om het product online te bestellen dus dat doe ik dan ook.

telefoon op reis - sociale media gebruiken

Vraag tips aan vrienden en kennissen

Naast het lezen van reviews, is eigenlijk de beste tip ooit. Vraag tips aan vrienden en kennissen. Plaats een oproep op Instagram of Facebook waarin je laat weten dat je een nieuwe telefoon wilt kopen. Mensen die je kent zullen je altijd eerlijk advies geven. Ook als het niet aan te raden is, zullen ze dit tegen je zeggen. Vaak vraag ik advies aan mijn volgers op sociale media want die zijn ook geïnteresseerd in reizen en elektronica.

Elektronica op reis

Mijn favorieten qua aanschaffen van elektronica:

Als we het hebben over mijn favorieten dan begin ik vaak met mijn camera. Ik heb een jaren gebruik gemaakt van een spiegelreflexcamera maar ben inmiddels als een aantal jaar overgestapt op een systeemcamera. Daar ben ik enorm blij mee en mijn Canon EOS M10 gaat dan ook overal mee naartoe. Naast de standaard 18-55 mm lens heb ik ook een 70 -300mm lens om ver te kunnen inzoomen. Daarnaast gebruik ik mijn telefoon, de Samsung Galaxy S9, voor het bijhouden van mijn sociale media en af en toe voor het maken van foto’s. Verder neem ik altijd mijn ASUS E203NA mee op reis. Een kleine compacte laptop die handig is voor het schrijven van blogs en het bewerken van foto’s.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Waar let jij op bij het aanschaffen van elektronica? Wat zijn jouw favorieten producten? Laat het ons weten in de reacties!

Meer reistips?

~ Speaker voor op reis

– Packing cubes

~ Een goede powerbank voor op reis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge