Als je op reis door Azië gaat is het belangrijk dat je goed voorbereid bent. Een goede backpack en de juiste kleding zijn essentieel, maar een paar goede reisgadgets zullen je reis ook stukken eenvoudiger maken. Hieronder tien handige spullen voor jouw reis door Azië. 

Reisgadget 1. Een reisstekker

Dit klinkt als een voor de hand liggend item om mee nemen, maar veel mensen vergeten dit nog wel eens. Om je telefoon, tablet of e-reader op te laden heb je immers een stopcontact nodig. Veel landen zoals India, Thailand en China gebruiken niet dezelfde stopcontacten als wij in Europa. Doe daarom van tevoren onderzoek en schaf de juiste reisstekker aan voordat je op reis gaat. Als je op doorreis gaat door verschillende landen is het slim om een meervoudige wereldstekker te nemen waarmee je eenvoudig alle types stopcontact kunt gebruiken. Voor mij de belangrijkste van alle reisgadgets.

reisgadgets

Reisgadget 2. Powerbank – onmisbare reisgadgets

Als je niet in de buurt van een stopcontact bent of als de stroom is uitgevallen, is een powerbank heel handig. Hiermee kun je namelijk eenvoudig al je apparatuur opladen. Ook tijdens het vervoer is een powerbank handig, om je telefoon, e-reader of tablet op te laden. Let er goed op dat een powerbank een hoog vermogen heeft, anders ben je continu bezig om de powerbank zelf op te laden. Dit kan ook eenvoudig als je niet in de buurt van een stopcontact bent. Een solar powerbank kun je opladen door hem simpelweg in de zon te leggen. Een ideale reisgadget dus! 

Reisgadget 3. Handventilator

Een fijne reisgadget als het heet is, dat is een handventilator. Dit is een kleine ventilator die je, zoals de naam al zegt, in je hand vasthoudt. Het is heerlijk om een beetje verkoeling te vinden als het zelfs in de schaduw heet is. Met een kleine oplaadbare ventilator is dit eenvoudig te bereiken. Zorg dat je er een koopt die met USB op te laden is, zodat je hem ook in je powerbank kunt opladen. 

reisgadgets

Reisgadget 4. Bluetooth speaker

Wil je lekker met je nieuwe vrienden muziek luisteren, maar is het geluid van je telefoon nogal blikkerig en zacht? Dan kan een goede bluetooth speaker goed van pas komen. Deze is eenvoudig met je telefoon te verbinden en zorgt voor een duidelijker en beter geluid. Bluetooth speakers zijn er in allerlei formaten en prijzen te vinden. 

Reisgadget 5. Onderwaterhoes voor je telefoon

Als je gaat snorkelen of duiken is het leuk om foto’s te kunnen maken. Helaas moet je hier al snel een goede onderwatercamera voor aanschaffen. Of toch niet? Door een onderwaterhoes om je telefoon te doen kun je deze ook onder water gebruiken. Nou zul je niet snel een sms’je willen versturen, maar je kunt zo wel foto’s maken! Een goede hoes voor je telefoon is ook handig als je aan het strand of zwembad ligt. 

Reisgadget 6. Selfiestick

In een vreemd land wil je niet aan Jan en alleman je telefoon geven om even een foto van jou te maken. Een selfiestick kan dan heel handig zijn. Op deze uitschuifbare stick zet je je telefoon en met een druk op de knop maak je een foto. Een selfie stick kopen kun je het beste thuis al doen. De selfiesticks die de straatverkopers kwijt willen zijn namelijk niet van de beste kwaliteit. Eén van de reisgadgets die echt past bij Azië!

Reisgadget 7. Noise cancelling oordopjes

Hartstikke gezellig, zo’n hostel. Maar op sommige dagen wil je gewoon vroeg slapen en uitgerust wakker worden, bijvoorbeeld omdat je de volgende dag weer doorreist of een excursie gaat doen. Je kamergenoten zijn dit misschien niet van plan, dus die gaan pas laat slapen. Van al dat gerommel in de kamer kun je wakker worden, of misschien ben je sowieso een onrustige slaper. Noise cancelling oordopjes met een rustig muziekje zijn dan ideaal, zo kun je rustig doorslapen en uitgerust wakker worden. 

Reisgadget 8. E-reader – reisgadgets

Op sommige momenten wil je gewoon lekker rustig lezen, maar je hele boekenkast meeslepen kan niet. Een e-reader is daarom handig als je op reis gaat, hier kun je namelijk duizenden boeken op bewaren. Ook kun je gemakkelijk je reisgids hierop zetten. vooral als je naar meerdere landen gaat wil je natuurlijk niet voor elk land een los boek meenemen. De meeste bibliotheken lenen tegenwoordig ook e-books uit, dus je hoeft je niet scheel te betalen aan boeken. 

Reisgadget 9. Multitool creditcard

Een écht handige reisgadget en een uitkomst in geval van nood: een multitool creditcard. Dit is een Zwitsers zakmes op creditcardformaat. Hier zit onder andere een schroevendraaier, flesopener, blikopener, steeksleutel en fruitmesje op. Een heel handige reisgadget dat eenvoudig in je portemonnee past! 

koffer aanrader

Reisgadget 10. Een kofferweegschaal

Als het weer tijd is om terug te gaan naar huis is het handig om te weten of alle souvenirs bij elkaar niet te veel wegen. Je wilt er niet op het vliegveld pas achter komen dat je óf flink moet bijbetalen óf snel moet beslissen wat je wilt weggooien. Een kofferweegschaal is dan een ideale uitkomst. Aan dit kleine apparaatje hang je je koffer of backpack en je weet precies hoeveel het weegt.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Welke reisgadgets neem jij altijd mee naar Azië? Heb jij nog toevoegingen? Laat het ons weten in de reacties!

Meer reistips?

~ Foto maken met een smartphone

– Een bluetooth speaker voor op reis

~ Packing cubes

Bewaren op Pinterest?

5 gedachten over “10 reisgadgets voor jouw reis door Azië”

  1. Voor dat soort bestemmingen zou ik inderdaad overstappen op een Ereader, toch net wat handiger om mee te nemen dan een stapel boeken. Zo’n tool met verschillende gereedschappen lijkt me sws wel een handig iets voor op reis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge