Wanneer je op vakantie gaat naar Turkije dan is het nodig om een visum Turkije te hebben. Zonder dit visum kun je het land niet bezoeken en is een vakantie dus niet mogelijk. Er zijn vaak vragen over de voorwaarden en de kosten die aan dit visum verbonden zijn. In dit artikel lees je alles over dit reisdocument voor Turkije.

Voorwaarden van een visum Turkije

Het is natuurlijk logisch dat er een aantal voorwaarden aan het visum Turkije zitten verbonden. De Turkse overheid heeft dit zelf bepaald en dat betekent dat als je niet aan de voorwaarden kunt voldoen, je geen visum krijgt. Later vertel ik meer over het aanvragen van het document. De voorwaarden op een rijtje:

  • Reden van bezoek is toeristisch of zakelijk.
  • Een geldig Belgisch of Nederlands paspoort. Een ID kaart mag ook.
  • Jouw identiteitsbewijs moet nog zes maanden geldig zijn wanneer je aankomt.
  • Je mag niet werken voor een Turkse werkgever.
  • Je mag geen studie gaan volgen aan een Turkse instelling.

Zorg dus dat je het visum pas gaat aanvragen als je aan al deze punten voldoet. Wanneer jij een nieuw paspoort nodig hebt, dan moet je dit eerst aanvragen en dan vervolgens de aanvraag doen. Anders wordt de aanvraag hoogstwaarschijnlijk niet goedgekeurd of kun je problemen krijgen bij de grenscontrole.

visum Turkije

De kosten van het document

De kosten van het visum zijn ook handig om te weten en bedragen €24,95 per persoon. Mocht je dus voor meerdere mensen een visum willen aanvragen, houd dan rekening met de kosten hiervan. Erg fijn is wel dat je tegenwoordig gewoon met iDEAL kunt betalen en dus niet meer verplicht een creditcard nodig hebt. Mocht je een spoedaanvraag willen doen, dan kan dat ook, dan is het visum vaak binnen 15 minuten goedgekeurd. Je kunt wel betalen met creditcard maar dat zorgt er wel voor dat er extra transactiekosten worden berekend. Het is daarom makkelijker en goedkoper om met iDEAL of Bancontact te betalen. Je kunt voor een gezin of reisgezelschap een gezamenlijke aanvraag doen waardoor je maar één keer hoeft af te rekenen.

Het aanvragen van een visum

Dan nu over het aanvragen van het reisdocument. Je kunt dit zeer eenvoudig online doen. Je hoeft niet naar een ambassade of een consulaat en dat scheelt een hoop tijd en moeite. Online moet je een formulier invullen, dit duurt ongeveer 10 minuten per persoon. Daarin moet je vragen beantwoorden over het verblijf maar moet je ook informatie verstrekken van jouw identiteitsbewijs, dus zorg dat je dit bij de hand hebt. Je kunt met een aantal mensen tegelijk de aanvraag doen, dit zorgt ervoor dat je in één keer kunt afrekenen. Bij het aanvragen is het enorm belangrijk dat alle informatie van jouw paspoort of ID kaart overeenkomen met die op het visum formulier. Is dit niet het geval? Dan kan het visum geweigerd worden of kunnen er problemen ontstaan bij de grenscontrole. Zorg dus dat je dit formulier zorgvuldig invult en met meerdere mensen controleert of alles klopt. Na het aanvragen krijg je vaak binnen 72 uur al reactie of het visum is goedgekeurd. Overigens kan het verstandig zijn om het visum een aantal weken voor vertrek aan te vragen om problemen te voorkomen.

reis door Thailand regelen

Geldigheid en regels

Een belangrijk punt voor velen is de geldigheid van het visum Turkije. Er zijn namelijk een aantal regels die soms niet helemaal duidelijk zijn. Daarom vind je hier het duidelijke antwoord over de geldigheid en regels omtrent de verblijfsduur. Het visum is 180 dagen geldig, dit betekent echter niet dat je ook 180 dagen in het land mag verblijven. Je mag maximaal 90 dagen in het land verblijven binnen deze 180 dagen. Daarbij is het niet nodig om 90 dagen achter elkaar in Turkije te blijven, je kunt ook drie keer 30 dagen op bezoek gaan. Blijf je langer dan toegestaan is? Dan hangen er vervelende straffen boven jouw hoofd. Je kunt de kans hebben om uitgezet te worden, een hoge boete te krijgen of zelfs een toegangsverbod tot Turkije te krijgen.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Heb jij wel eens een visum Turkije aangevraagd? Heb jij nog tips? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Turkije?

~ Een last minute naar Turkije: doen

Meer visum informatie?

~ Visum voor Thailand

~ Visum voor Egypte

Bewaren op Pinterest?

4 gedachten over “Wat je moet weten voor een visum Turkije”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge