Twee jaar geleden wilde ik in de meivakantie even ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Samen met een vriendin boekte ik een last minute naar Turkije, in een all inclusive hotel in Marmaris, een prachtige stad gelegen aan de Lycische kust in het Zuid-Westen van Turkije, waar de Middelandse Zee en de Egeïsche Zee samen komen.

Aankomst

We kwamen ’s avonds laat aan bij het hotel, waardoor we niet echt de kans kregen om te kijken naar het uitzicht. De volgende morgen waren we daarom zeer verrast door de mooie plek waar we ons bevonden. De zon kwam op en scheen tegen de heuvels achter Marmaris. We konden vanuit de hotelkamer net de boulevard zien en ’s ochtends vroeg waren er al veel toeristen en locals op pad.

In ons hotel was het heerlijk rustig, waardoor wij op ons gemak een plek konden kiezen aan het zwembad. Het relaxte van een all inclusive vakantie vind ik dat je niet hoeft na te denken wat je gaat eten en drinken! Vanwege de rustige tijd van het jaar was er nog geen lopend buffet in het hotel, maar mochten we elk moment van de dag wat kiezen van de kaart.

In de avond zijn we de stad gaan verkennen. Op de dag van aankomst was ik jarig en daarom wilden we dit onder het genot van een drankje gaan vieren. ’s Avonds konden we gemakkelijk over de boulevard lopen en kwamen we langs vele restaurants en tentjes. Ook de jachthaven is een bezoekje waard; hier meren de meest luxe jachten aan. Vanaf het terras heb je een prachtig uitzicht op deze bij nacht verlichte boten.

visum Turkije - last minute naar Turkije

Ook het uitgaan in Marmaris is een aanrader; er zijn veel verschillende clubs waar je zo binnenkomt en door de diversiteit aan clubs is er voor ieder wat wils!

Bezienswaardigheden en activiteiten

Er zijn veel activiteiten die je kunt doen in en om Marmaris. We hebben een bezoekje gebracht aan de Grand Bazaar, waar je kunt winkelen. Ook hebben we een boottocht gedaan, waarbij we langs allerlei mooie plekken kwamen. Zoals graven van de lokale bevolking die in de heuvels zijn gebouwd, een modderpoel en een plek waar we zoetwaterschildpadden konden zien. Een echte aanrader! Een boottocht regelen is overigens niet moeilijk; aan het begin van de haven liggen er veel boten die geschikt zijn voor dagtochten. De mensen die erbij staan proberen je ervan te overtuigen dat je met hen mee moet gaan! Je kunt dus niet alleen zonnen en niksen in Turkije maar er is genoeg te doen.

Last minute naar Turkije

De vakantie stond echt in het teken van relaxen en daarom hebben we niet elke dag een activiteit gedaan, maar ook veel bij het zwembad gelegen. We hadden er zo van genoten dat we in de zomervakantie van 2016 nog eens naar Marmaris zijn geweest. Toen stond onze vakantie meer in het teken van stappen en hebben we dagen gerelaxt bij het zwembad! Kortom, een heerlijk relaxte vakantie, in een bruisende stad waar je je zowel overdag als ’s avonds en ’s nachts kunt vermaken!

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening. De rechten van deze foto’s behoren niet tot GlobeGirl. De rechten behoren tot Eveline, de gastblogger van dit blogbericht. Lees de disclaimer voor meer informatie.

Heb jij wel eens een last minute naar Turkije geboekt? Ben jij wel eens in Turkije geweest? Laat het ons weten in de reacties!


Een last minute naar Turkije boeken?

~ Klik hier

Meer zonvakanties?

~ Het mooie Kos in Griekenland

~ Kom tot rust op Tenerife

41 gedachten over “Nog vakantie geboekt? Boek een last minute naar Turkije!”

 1. Wat een gave foto’s! Ziet eruit als een heerlijke vakantie. Ik ben meerdere keren in Turkije geweest en vooral rondom Bodrum vonden wij het fantastisch. Een prettig hotel, mooie omgeving en genoeg te doen. Heerlijk relaxen!

 2. Oh wat ziet dat er heerlijk uit!
  Fijn ook dat het rustig was en niet zo druk telkens!

  Voor mij geen zomervakantie dit jaar, tegen die tijd sta ik op springen namelijk haha.

  Wel een ideetje voor eventueel volgend jaar 😉

 3. Wij hebben 3 kids en vliegen is voor ons echt zo ontzettend duur! Dat stellen we dus nog maar een aantal jaartjes uit 😉
  Ik ben wel een keer in Turkije geweest. Ik was toen zwanger van de oudste en heb door de misselijkheid meer in het appartement doorgebracht dan daarbuiten, haha.
  hillybillybeauty onlangs geplaatst…Hillybilly’s Diary #41My Profile

 4. Ieder zijn ding natuurlijk maar een all inclusive en de hele dag bij het zwembad is voor ons niet weggelegd. We houden ervan om uiteten te gaan, zelf te koken en vooral actief te zijn 😉 Ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die het helemaal geweldig vinden maar daar zijn wij iets te onrustig voor. We willen ook het idee hebben dat we iets gezien en gedaan hebben. Maar dat is het mooie van reizen. Iedereen doet het op zijn eigen manier.

 5. Ik ga zeker niet naar Turkije deze zomervakantie. Ik heb het niet genoeg geduld in mijn lijf voor een weekje zon-zee-strand.

  Capadocië is tot nu toe mijn favoriete plek in Turkije, maar daar is het ’s zomers erg warm.

 6. Marmaris was mijn eerste kennismaking met Turkije en ik was eerlijk gezegd niet onder de indruk. Ik ben geen type voor een week zon-zee-strand en dit was dan ook de laatste vakantie dat ik dit heb gedaan. Mijn familie is echter wel groot fan van Marmaris en mijn oom en tante gaan hier ieder jaar naar toe. Ieder zijn ding 😉 . Istanbul vond ik wel geweldig en Capadocië staat ook nog op mijn lijstje. Ik ga deze zomervakantie niet weg en stel mijn vakantie uit tot oktober.

  1. Vakantie in oktober is ook een goed idee, helaas ben ik aan de schoolvakanties gebonden (docenten leven) maar deze zomer staat bij mij Thailand al op het programma, heerlijk!

 7. Voor deze zomer staat Georgië op de planning… wel in de buurt van Turkije dus, maar toch ff heel wat anders. Wij hebben ooit 7 weken door Turkije gereisd en ik was vooral erg onder de indruk van het Oosten van het land!

 8. Tijdens mijn studententijd ben ik met vriendinnen in Marmaris geweest. Ik heb er aan het strand gelegen en in de clubs. Veel meer kan ik me er – naast de vele dronken toeristen – niet van herinneren. Eerlijk gezegd zou ik er dan ook niet nog een keer heen gaan. Misschien een neer authentieke Turkse plaats.
  Esther onlangs geplaatst…IJsland in 1 week | route en planningMy Profile

 9. Ik ben wel eens in Turkije geweest, maar vooral in de toeristische gedeeltes (toen ik nog erg jong was). Wil graag nog een keer terug om Istanbul en het oosten van het land te ontdekken, al weet ik niet of dat momenteel zo leuk is daar.

 10. Deze zomer ligt al behoorlijk vast voor mij maar je ziet dat je een heerlijke tijd daar gehad hebt! Istanbul staat heel hoog op mijn lijstje, maar verder ken ik Turkije eigenlijk niet echt…

 11. Ik ben verschillende keren in Turkije geweest. Ik vond het heerlijk om toen mijn zoon klein was in een all-in resort te gaan zitten en niet veel meer te doen dan naar een marktje te gaan, een boottochtje te maken en te genieten van het lekkere weer. Daarvoor is Turkije een heerlijke bestemming!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge