Iedereen gaat wel eens op vakantie naar Zuid-Frankrijk: het klimaat, de zee en de gezellige straatjes maken dit tot een populaire vakantiebestemming. Zelf ga ik hier graag naartoe en zal ik dan ook niet snel deze vakantie overslaan. Maar tijdens de vakanties naar Zuid-Frankrijk heb ik geleerd dat er een aantal do’s en don’ts zijn om een fijne vakantie te hebben.

Wat te doen in Nice

Do: regel een mooie vakantievilla van te voren

Voordat je op pad gaat naar Zuid-Frankrijk is het natuurlijk belangrijk om een accommodatie te regelen. Een heerlijke vakantievilla kun je makkelijk boeken bij Azurselect.nl. Waar je een prachtige vakantievilla voor een lage prijs kunt boeken en zo een heerlijke vakantie naar Zuid-Frankrijk kunt hebben. Veel vakantievilla’s zijn al snel volgeboekt, dus zorg dat je er op tijd bij bent. Daarbij kun je ook nog eens heerlijk van de voorpret genieten, hoe langer je al een mooie villa hebt kunnen regelen.

Dagtrip naar Monaco

Don’t: sla de steden over

Veel mensen kiezen ervoor om lekker op een rustige plek op vakantie naar Zuid-Frankrijk te gaan, dat is zeker aan te raden. Een aantal dagen in de stad zijn genoeg maar veel mensen maken daarbij de fout dat ze de steden ook niet bezoeken. Maar de steden in Zuid-Frankrijk zijn prachtig. Een aantal steden die je eigenlijk niet mag missen zijn: Saint-Tropez, Cannes, Nice en Monaco. Deze steden zijn stuk voor stuk prachtig en zeker het bezoeken waard. Als je een goede standplaats hebt dan kun je de steden gemakkelijk binnen een aantal dagen allemaal  bezoeken. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om meerdere dagen in de steden te besteden.

Eucerin zonnebrand viata - vakantie naar Zuid-Frankrijk

Do: neem voldoende zonebescherming mee

Als je naar het klimaat in Zuid-Frankrijk kijkt, dan mag genoeg zonnebrand en petten/hoeden niet ontbreken. Zeker in de zomermaanden is het gemiddeld zo’n 30 graden met een lekkere zon en daar moet je jezelf zeker tegen beschermen. Je wilt namelijk niet verbranden of zelfs een zonnesteek oplopen. Dat zou de vakantie natuurlijk bederven dus neem voldoende zonebescherming mee in verschillende vormen.

Wat te doen in Nice

Don’t: aardappels meenemen in de kofferbak

Veel mensen kiezen er toch vaak voor: Nederlandse producten mee in de kofferbak. Maar dat is een no-go want op vakantie in Zuid-Frankrijk hebben ze juist heerlijk eten. De lekkerste kazen, wijnen en andere delicatessen zijn juist heerlijk in dit deel van Frankrijk. Laat je daarom verrassen en laat die aardappels lekker thuis. Zo kun je echt de cultuur opsnuiven en genieten van het heerlijke eten.

Disclaimer: De foto’s in dit artikel zijn afkomstig van Pixabay.

Gastblog geschreven door: Saskia

Hoe vaak ben jij op vakantie naar Zuid-Frankrijk geweest? Wat is ultieme do en don’t? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Frankrijk?

~ Een rondreis langs de Côte d’Azur

– Bezienswaardigheden Lille

~ Stedentrip Parijs

8 gedachten over “Op vakantie naar Zuid-Frankrijk: do’s en don’ts”

  1. Haha over de aardappels moest ik wel even lachen, dat zou ik echt nooit doen! Ik vind het juist leuk om te eten wat er in het land gebruikelijk is 😀

  2. Ik ben nog nooit naar Frankrijk geweest, ook Zuid-Frankrijk niet. Maar het lijkt me een ontzettend mooi land. Ieder jaar willen wij er heen om te kamperen. En dan denken we van we spreken de taal niet, en zien dat als een barriere. Terwijl we ook naar Tsjechië gaan en ons daar ook verstaanbaar maken. En als ik dan die kaasplankjes zie denk ik toch wel van ja daar wil ik heen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge