Steeds meer mensen kiezen voor een unieke vakantie zoals een autovakantie Slowakije. Vanaf Utrecht rijd je in zo’n 15 à 16 uur naar Slowakije en kom je terecht in een hele andere wereld. Het land is prachtig en leent zich perfect voor een autovakantie. Je kunt ervoor kiezen om met een tent op pad te gaan, maar je vindt ook verschillende leuke accommodaties in Slowakije zoals B&B’s of hotels. Maar voordat je op pad gaat naar Slowakije kun je vast een aantal tips & tricks gebruiken.

autovakantie Slowakije
Foto afkomstig van: Pixabay

Digitale vignet & tolwegen 

Allereerst is het nodig om een vignet Slowakije te hebben, je kent ze vast wel van Oostenrijk of Zwitserland. Tegenwoordig zijn de meeste vignetten digitaal verkrijgbaar. Dit betekent dat je geen sticker meer nodig hebt voor op de ruit maar een digitale koppeling van jouw kenteken. Een vignet kopen kun je gemakkelijk doen via internet en is dus erg eenvoudig te regelen. Je wilt dit niet vergeten want het digitale vignet is voor Slowakije verplicht! Alle motorvoertuigen inclusief campers en busjes tot 3500 kilo dienen in bezit te zijn van het digitale vignet. Het voordeel is dat je het digitale vignet gewoon online kunt aanvragen en  binnen één werkdag ontvang je al een bevestiging. Door het digitale vignet kun je gemakkelijk alle tolwegen in Slowakije berijden zonder enige problemen. Zo is een autovakantie Slowakije helemaal relaxed.

Belang telefoon op reis - Zweeds Lapland in de zomer

Neem de juiste routekaarten mee

Je kunt tegenwoordig veel via je telefoon opzoeken, maar een goede routekaart kan eigenlijk niet ontbreken. In sommige gebieden heb je geen bereik of internet en dan ben je toch echt aangewezen op een routekaart (of vriendelijke locals). Maar ik ga nooit op een roadtrip zonder de juiste routekaarten. Als je een TomTom gebruikt dan is het handig om hem voor vertrek nog te updaten zodat ook alle nieuwe wegen aangegeven staan. En natuurlijk te controleren of jouw bestemming wel in jouw TomTom staat!

voorbereidingen voor een roadtrip - autovakantie slowakije

Verplichte veiligheidsproducten

Naast het kopen van een vignet en informatie over de tolwegen is het tijdens een autovakantie Slowakije ook belangrijk dat je alle verplichte veiligheidsproducten in de auto meeneemt. Allereerst is een gevarendriehoek verplicht in ieder Europees land en dus ook in Slowakije. Ook een verbanddoos is verplicht, voor wanneer er onderweg problemen of kleine ongelukjes ontstaan. En als laatste natuurlijk een veiligheidshesje. Daarnaast zou ik persoonlijk ook een noodhamer meenemen, better safe than sorry.

schoenen van TOMS

Zorg voor goede wandelschoenen

Een autovakantie Slowakije is vaak verbonden aan wandelen. In deze regio kun je namelijk geweldig wandelen. Langs de prachtige weilanden met de typische schapen en mooie uitzichten. Je kunt hele dagen gaan wandelen maar ook een wandeling van een paar uur maken. Toch zijn wandelschoenen echt nodig, het landschap is namelijk vrijwel nergens vlak en voor goede ondersteuning heb je dus zeker goede schoenen nodig. Ook kan het af en toe drassig zijn dus dan is het helemaal handig om goede schoenen te hebben!

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks waar ik niet achter sta. 

Gastblog geschreven door: Linda

Ben jij wel eens op autovakantie Slowakije geweest? Welke tips & tricks wil jij nog met ons delen? Laat het ons weten in de reacties!

Meer autovakanties?

~ Een rondreis Engeland & Schotland

– Het mooie Normandië 

~ De ultieme route door Zweeds Lapland

2 gedachten over “Autovakantie Slowakije: mijn tips & tricks”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge